Χίος, Δευτέρα 24 Ιουνίου

Μετά τη… Λαγκάδα η σκυτάλη στους Ολύμπους για μονάδα επεξεργασίας Bιομάζας

Δείτε τις Φωτογραφίες
Σάβ, 13/04/2019 - 19:21
φωτο αρχείου

Με τον κίνδυνο να γίνει της… μόδας, οι κάτοικοι των Ολύμπων πραγματοποίησαν χθες λαϊκή Συνέλευση στο άκουσμα της είδησης ότι αδειοδοτήθηκε εταιρεία για την κατασκευή Μονάδας επεξεργασίας Βιομάζας μετά το χωριό τους προς τα Μεστά, μετά τον δρόμο που οδηγεί στον Σαλάγωνα.

Ενδεικτικό είναι ότι η Εταιρεία αδειοδοτήθηκε ακόμα και από την Αρχαιολογική υπηρεσία, προκειμένου να επεξεργάζεται στερεά ξηρά απόβλητα, προϊόντα κλαδέματος κ.λ.π. όπως αντίστοιχες άλλες σε πολλά μέρη της Ελλάδας αφού πλέον είναι υποχρεωτικό για τη χώρα μας να ακολουθεί τα Ευρωπαϊκά πρότυπα στην επεξεργασία αποβλήτων, που σήμερα ως γνωστόν είτε τα… πίνουμε, είτε ρυπαίνουμε το περιβάλλον (μπάζα) και τη θάλασσα (τηγανέλαια).

Οπως προέκυψε στη Λαϊκή συνέλευση σήμανε λάθος συναγερμός αφού η Εταιρεία που ενδιαφέρονταν αδειοδοτήθηκε μεν αλλά δεν τα βρήκε με τον ΔΕΔΔΗΕ και δεν θα πραγματοποιήσει την επένδυση.

Συνεπώς μπορούμε να κοιμόμαστε όλοι ήσυχοι μέχρι... θανάτου. Αλλη μια επένδυση δεν θα πραγματοποιηθεί. 

φωτο αρχείου από εσωτερικό αντίστοιχης μονάδας

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 23/06/2019 - 23:00

«Τουρισμός είναι οι άνθρωποι». Αυτό λέει μεταξύ άλλων στον  Γιάννη Τζούμα «Αυτοπροσώπως» την Πέμπτη στις 7.00 και στις 11.00 μ.μ. στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV η νέα Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χίου Αντιγόνη Μαϊστράλη.

Γεννημένη μόλις το 1985 και διευθύνοντας την μικρή ξενοδοχειακή μονάδα της οικογένειας στην Βολισσό, Αντιγόνη Μαϊστράλη ξεδιπλώνει τις δικές της αλήθειες για τον τουρισμό, θεωρώντας ότι σαν νησί δεν έχουμε καλλιεργήσει τουριστική συνείδηση.