Χίος, Σάββατο 15 Αυγούστου

Μεταφορά ανεμογεννητριών από τα Μεστά στα Ψαρά

Παρ, 31/05/2019 - 20:53

Τις μεγάλες δυνατότητες του Λιμένα Μεστών αναδεικνύει για άλλη μια φορά η μεταφορά ανεμογεννητριών από τον τεράστιο και λειτουργικό χερσαίο χώρο του στο Λιμάνι των Ψαρών.

Παρομοίως ο Λιμένας Μεστών χρησιμοποιήθηκε πάλι ως σταθμός μεταφόρτωσης υπερμεγέθων ανεμογεννητιριών σε τμήματα, που προωθήθηκαν στην συνέχεια στην Ικαρία.

Σχετικά Άρθρα

ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΧΙΟΥ
Παρ, 14/08/2020 - 14:42

«Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος για το μέλλον των εργαζομένων και των επιχειρήσεων που θα μπορέσουν να επιβιώσουν τον φετινό χειμώνα, ανέφερε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χίου  Κώστας Λίνας, εκτιμώντας ότι το 70% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Χίου βρίσκεται αντιμέτωπο με τον κίνδυνο «λουκέτου» τον χειμώνα που έρχεται.

Ο κ. Λίνας υπογράμμισε ότι αυτή την περίοδο, στην καρδιά του καλοκαιριού, έχει δουλειά μόνο το 30% των εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο ενώ η επιδοτούμενη ανεργία στους υπόλοιπους εργαζόμενους έχει λήξει.

Παράλληλα ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου τόνισε ότι οι εργασιακές σχέσεις έχουν «παρασυρθεί» από την πανδημία του κορωνοϊού, συμπληρώνοντας ότι τα ποσοστά ανεργίας την επόμενη περίοδο θα διπλασιαστούν.