Χίος, Τρίτη 20 Αυγούστου

Μπήκαν οι υπογραφές για το Κέντρο Έρευνας για τη μαστίχα στην Καλλιμασιά

Δευ, 17/06/2019 - 18:14

 

Υπογράφτηκε την Παρασκευή η συνεργασία της ΕΜΧ με το μελετητικό γραφείο που θα αναθέσει σε υπερεργολάβους το έργο της Κατασκευής του Κέντρου Έρευνας για τη Μαστίχα το οποίο θα γίνει σε οικοπεδικό χώρο κοντά στις εγκαταστάσεις της Mediterra στην Καλλιμασιά.

To παραπάνω γνωστοποίησε σε  συνέντευξή του στο Ράδιο «Α» ο Πρόεδρος της ΕΜΧ, Γιώργος Τούμπος, ο οποίος εκτίμησε  ότι από τον επόμενο μήνα θα μπορέσουν να ξεκινήσουν οι εργασίες με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης τους 18 μήνες.

Μάλιστα στη συνέλευση του Σαββάτου η ΕΜΧ ενέκρινε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου για τη συμμετοχή της στο Κέντρο με το ποσό των 438.000 ευρώ.

Η ΕΜΧ κατέχει το 35% των μετοχών στο κέντρο έρευνας, αντίστοιχο ποσοστό έχει και η θηγατρική εταιρεία της η Mediterra ενώ το υπόλοιπο 30% έχουν οι εταιρείες Pharma Q, Iasis και Spin off της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μάλιστα σύμφωνα με το οργανόγραμμα σε πρώτη φάση, μετά την ολοκλήρωση του κατασκευαστικού τμήματος το οποίο έχει αναλάβει μελετητικά η εταιρεία «Ξινός και Συνεργάτες» με εμπειρία, όπως είπε ο κος Τούμπος, στα εργοστάσια φαρμακοβιομηχανιών, και αφού ολοκληρωθεί και το πρόγραμμα εξοπλισμού, το κέντρο θα στελεχωθεί με εξειδικευμένο προσωπικό (βιολόγους, χημικούς, επιστήμονες εργαστηρίου) και διοικητικούς.

Το Κέντρο, ανέφερε ο Πρόεδρος του συνεταιρισμού, θα είναι η ατμομηχανή για την ΕΜΧ και την Mediterra.

Να σημειωθεί ότι το έργο κατασκευής του έργου ανέρχεται στο ποσό των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ με εξασφαλισμένο το 51% του ποσού από το ΕΣΠΑ Βορείου Αιγαίου.

 

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 19/08/2019 - 17:30

Εβδομάδα πληρωμών είναι η τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, καθώς έχει προγραμματιστεί η καταβολή των συντάξεων αλλά και σειράς επιδομάτων, όπως αυτά της κοινωνικής αλληλεγγύης και παιδιού. Έτσι, αμέσως μετά τις διακοπές, και λίγο πριν από την υποχρέωση καταβολής των δόσεων για φόρους, εκατομμύρια δικαιούχοι θα δουν χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Κάποια από αυτά μάλιστα θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για να πληρωθούν εντός του Σεπτεμβρίου η δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος καθώς και η πρώτη δόση του νέου μειωμένου ΕΝΦΙΑ. Τον Σεπτέμβριο, άλλωστε, είναι αυξημένες και οι υποχρεώσεις των γονέων, λόγω της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Η αρχή στις πληρωμές θα γίνει με το επίδομα τέκνων, ακολουθούν οι κύριες συντάξεις, θα καταβληθούν το ΚΕΑ και τα προνοιακά επιδόματα, ενώ τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου αναμένονται οι καταβολές των επικουρικών συντάξεων.

Αναλυτικά, ο προγραμματισμός για τις συντάξεις Σεπτεμβρίου, βάσει και των τελευταίων αλλαγών στις ημερομηνίες πληρωμής, προβλέπει ότι την Τρίτη 27 Αυγούστου θα καταβάλει συντάξεις ο πρώην ΟΑΕΕ. Για την ίδια ημέρα, έχει προγραμματιστεί η πληρωμή των συντάξεων στους αγρότες από τον πρώην ΟΓΑ. Το Δημόσιο θα καταβάλει τις συντάξεις στις 29 Αυγούστου 2019 ημέρα Πέμπτη.

Το ΙΚΑ επίσης θα καταβάλει τις συντάξεις στις 29 του μήνα, όπως και τα ΝΑΤ και ΚΕΑΝ. Επίσης την Πέμπτη 29 Αυγούστου θα καταβληθούν και οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος.

Όλες οι επικουρικές συντάξεις θα καταβληθούν από το ενιαίο υπερ-επικουρικό ΕΤΕΑΕΠ (πρώην ΕΤΕΑ) την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019. Η πληρωμή του κοινωνικού επιδόματος αλληλεγγύης έχει προγραμματιστεί για το διάστημα από 26 έως 31 Αυγούστου.

Όσο για το επίδομα παιδιού, η τέταρτη δόση θα δοθεί με βάση τις αιτήσεις Α21, μεταξύ 25 και 26 Σεπτεμβρίου.

Από την «Καθημερινή»