Να μην αγοράσει ο καταναλωτής αν το πετρέλαιο θέρμανσης ξεκινήσει με 1,25 ευρώ

Ο Πρόεδρος των Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων στην Χίο μιλά για το "ράλι" των τιμών και την ανάγκη να μειωθεί ο Ειδικός Φόρος
Δείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 12/10/2021 - 13:17

«Αν η τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης ξεκινήσει με 1,25 ευρώ ανά λίτρο εγώ θα πω στον καταναλωτή να μην αγοράσει!»

Την αφοπλιστική απάντηση έδωσε από το Ράδιο «Αλήθεια» ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων Χίου, Ηλίας Σαββάκης, μιλώντας για πρωτοφανή συνεχή αύξηση της τιμής των καυσίμων, σε τέτοιο βαθμό, που κανένας τους δεν μπορεί με βεβαιότητα να μιλήσει σήμερα για το ποια θα είναι η τιμή εκκίνησης του πετρελαίου θέρμανσης, παρόλο που η διάθεσή του θα ξεκινήσει σε τρεις ημέρες από σήμερα, από την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου.

Μέχρι τώρα το όποιο ενδιαφέρον των καταναλωτών -τόνισε ο κος Σαββάκης- περιορίζεται στην ερώτηση «πόσο θα πάει;», στην οποία -όπως προαναφέρθηκε- δεν υπάρχει απάντηση, με τον ίδιο να σημειώνει ότι αν στα μεγάλα αστικά κέντρα κυμανθεί στο 1,15 με 1,20 ευρώ ανά λίτρα, στα νησιά ο καταναλωτής θα υπολογίσει συν 5 λεπτά του ευρώ.

Μπορεί το επίδομα θέρμανσης, με τις αλλαγές που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, να αναθερμάνει την αγορά;

Αρνητική ήταν η απάντηση του προέδρου Βενζινοπωλών Χίου στο παραπάνω, επαναλαμβάνοντας το πάγιο αίτημά τους για μείωση της φορολογίας στα καύσιμα.

Σε ένα κόστος καυσίμου 1,25 ευρώ στον καταναλωτή τα 0,70 ευρώ είναι φόρος (ειδικός φόρος, ΦΠΑ κ.λπ.), σχολίασε ο κος Σαββάκης λέγοντας ότι η Κυβέρνηση οφείλει- πόσο μάλλον στις παρούσες συνθήκες- να μειώσει τον ειδικό φόρο.

Εκείνο πάντως που προβληματίζει ιδιαίτερα είναι ότι οι αυξήσεις στο διεθνές πεδίο συνεχίζονται για πάνω από 1,5 μήνα και κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι η συνέχεια. 

"Και στο παρελθόν είχαμε περιόδους αύξησης των τιμών, αλλά αυτό που συμβαίνει τώρα είναι διαφορετικό", τόνισε και θύμισε ότι ποτέ μέχρι τώρα η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης δεν ξεπέρασε τα 1,08 με 1,12 ευρώ κι αυτό για μικρό χρονικό διάστημα.

 

Σχετικά Άρθρα