Νέα κλινική έρευνα για το μαστιχέλαιο από την ΕΜΧ και το Νοσοκομείο Χίου

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 30/06/2022 - 14:39

Τις ευεργετικές ιδιότητες του μαστιχελαίου, σε άτομα με υψηλή χοληστερίνη αλλά και διαβήτη, φιλοδοξεί να αναδείξει νέα έρευνα της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Χίου.

Η έρευνα θα διεξαχθεί σε 150 άτομα τα οποία θα λάβουν για 60 ημέρες, 60 κάψουλες με μαστιχέλαιο, τις οποίες θα διαθέσει η ΕΜΧ, με την επιστημονική μονάδα του Νοσοκομείου να τονίζει ότι οι εθελοντές μπορούν να είναι κάθε ηλικίας, αρκεί να μην κάνουν χρήση φαρμάκων, ενώ αποκλείονται εθελοντές με σοβαρά προβλήματα υγείας.

«Η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών συνεχίζει να επενδύει στην έρευνα και στην ανάπτυξη με συνεργασίες σε νοσοκομεία και ιδρύματα. Η σημερινή μελέτη έχει το χαρακτηριστικό ότι είναι η πρώτη φορά που θα ασχοληθούμε για το μαστιχέλαιο, δηλαδή το αιθέριο έλαιο της μαστίχας», τόνισε ο διευθυντής της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου Ηλίας Σμυρνιούδης.

Η έρευνα θα διεξαχθεί από την Καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου, υπό τους Θανάση Καρτάλη και Νίκο Σμυρνιούδη, με τη βοήθεια των ειδικευόμενων γιατρών, ενώ θα υπάρξει συνεργασία και με τον γαστρεντερολόγο του Νοσοκομείου Χίου Ιωάννη Γκλώτσο καθώς στη νέα αυτή μελέτη θα εξεταστεί κατά πόσο το μαστιχέλαιο βοηθά στην εκρίζωση του ελικοβακτηρίδιου του πυλωρού.

Βασικός στόχος της έρευνας είναι η πρωτογενής πρόληψη, δηλαδή η επίδραση του μαστιχέλαιου ως προληπτικού φυσικού φαρμάκου, με τα αποτελέσματα της να ανακοινώνονται σε τρεις μήνες από την έναρξη της.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να επικοινωνούν στο 2271350179 καθημερινές 8.00 με 15.00.

 

 

 

 

 

 

 

nea_kliniki_ereyna_gia_to_mastihelaio_apo_tin_emh_kai_to_nosokomeio_hioy

Σχετικά Άρθρα