Νέο deal στα δεξαμενόπλοια από την ΤΕΝ του Νικόλα Τσάκου

Παρ, 03/12/2021 - 06:32

Νέες ναυλώσεις για τα δεξαμενόπλοια του στόλου της εξασφάλισε η Tsakos Energy Navigation (ΤΕΝ), συμφερόντων του Νικόλα Τσάκου.

Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε επέκταση ναυλώσεων δύο tankers, τύπου aframax, για μία συνδυασμένη περίοδο 48 μηνών, με μεγάλη πετρελαϊκή εταιρεία.

Με αυτές τις δύο συναλλαγές, αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο συνολικός αριθμός των μακροπρόθεσμων ναυλώσεων που εξασφαλίστηκαν κατά το προηγούμενο τρίμηνο, "σκαρφαλώνει" στις 10.

Αυτές οι συμφωνίες, σε συνδυασμό με τα ελάχιστα έσοδα από τις ναυλώσεις ενός LNG carrier και ενός shuttle tanker, τα οποία θα παραδοθούν στο πρώτο και το δεύτερο τρίμηνο του 2022 αντίστοιχα, αναμένεται να αποφέρουν ακαθάριστα έσοδα ύψους 500 εκατ. δολαρίων.

"Η πρόσφατη τάση για μακροπρόθεσμες ναυλώσεις είναι ένα σημάδι αυξημένης ζήτησης για τις υπηρεσίες των tankers. Η ΤΕΝ θα επωφεληθεί άμεσα από την αναμενόμενη άνοδο της αγοράς" σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο COΟ της εταιρείας, Γιώργος Σαρόγλου.

"Αυτές οι δύο ναυλώσεις, μαζί με τις υπόλοιπες που έκλεισαν πρόσφατα, παρέχουν βελτιωμένη ορατότητα στις ταμειακές ροές και ευελιξία και καθιστούν την ΤΕΝ μία ελκυστική πρόταση" συμπλήρωσε.

Η εισηγμένη στη Wall Street εταιρεία διαχειρίζεται ένα στόλο από 71 πλοία, tankers και LNG carriers. Παράλληλα, "τρέχει" ναυπηγικό πρόγραμμα για ένα LNG carrier, ένα suezmax και τέσσερα aframaxes διπλού καυσίμου με δυνατότητα καύσης LNG

Του Γιώργου Γεωργίου www.capital.gr

Σχετικά Άρθρα