Νίκη ΕΜΧ: Σχεδιάζεται η κατανομή πόρων αγροτικών προγραμμάτων ανά περιφερειακή ενότητα

Γ. Τούμπος: "Σημαντικό ότι αναγνωρίστηκε το πρόβλημα ανισοκατανομής πόρων από τον Υπουργό. Στοίχημα να προλάβουμε τα Σχέδια Βελτίωσης"
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 02/11/2022 - 15:22

Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός σημαντικό είναι ότι τουλάχιστον στην χθεσινή συνάντηση που είχε ο Γιώργος Τούμπος, Πρόεδρος της ΕΜΧ, με τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Γεωργαντά και Μετανάστευσης και Ασύλου, Ν. Μηταράκη, αναγνωρίστηκε το πρόβλημα που έχει να κάνει με την ανισοκατανομή πόρων αγροτικών προγραμμάτων, κάτι που αποτυπώθηκε και στο πρόσφατο πρόγραμμα χρηματοδότησης Νέων Αγροτών.

Ο προσανατολισμός του υπουργείου, είπε σήμερα στο Ράδιο “Αλήθεια” ο Γιώργος Τούμπος, είναι να υπάρξουν το επόμενο διάστημα αλλαγές, κυρίως με την προσαρμογή των προγραμμάτων ανά περιφερειακή ενότητα, με συγκεκριμένο προϋπολογισμό.

“Παρατηρούνται και σε άλλες περιοχές προβλήματα”, ανέφερε ο Πρόεδρος της ΕΜΧ, λέγοντας ότι το στοίχημα είναι να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες από το υπουργείο, ώστε το Δεκέμβρη που θα βγουν τα σχέδια βελτίωσης, να ισχύουν νέα δεδομένα.

Στη χθεσινή συνάντηση τέθηκε επίσης το θέμα που αφορά στο πρόγραμμα αναδάσωσης, στο οποίο δεν υπάρχει πανελλαδικά ιδιαίτερο ενδιαφέρον με τον κο Τούμπο να σημειώνει ότι έτυχαν διαβεβαιώσεων πως αν μέσα στο επόμενο δίμηνο παραμείνει το ίδιο υποτονικό ενδιαφέρον, θα αλλάξουν τα κριτήρια - που είναι απαγορευτικά για την περίπτωση των μαστιχοπαραγωγών- και κυρίως εκείνο που αφορά το μέγεθος των εκτάσεων.

Στη σύσκεψη έγιναν επίσης συζητήσεις για το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης, τους ΚΑΠ, αλλά και για τα προβλήματα που υπάρχουν - λόγω περιορισμών που θέτει ο covid- για την μαζική προσέλευση αλλοδαπών εργατών γης.

ikanopoiisi_apo_tin_synantisi_me_ton_ypoyrgo_agrotikis_anaptyxis

Σχετικά Άρθρα