Νησιωτική Φ(α)ΠΑ από 1η Ιούνη με αύξηση κατά 8%!

Ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις μετά το Πάσχα ΟΕΒΕ, Εμπορικός Σύλλογος και Επιμελητήριο
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 27/04/2016 - 15:59

Τον κώδωνα του κινδύνου για την αύξηση του νησιωτικού Φ.Π.Α. και στο Βόρειο Αιγαίο από την 1η του Ιούνη κρούουν τα Επιμελητήρια και σε τοπικό επίπεδο Επιμελητήριο, ΟΕΒΕ και Εμπορικός Σύλλογος ήδη συντονίζουν τη δράση τους προκειμένου να αποφευχθεί το αρνητικό αυτό ενδεχόμενο, που θα εκτινάξει τον ΦΠΑ κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες, από το 16% στο 24%, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για όλους μας!

Εντέχνως όλο το προηγούμενο διάστημα καλλιεργήθηκε η φημολογία ότι λόγω προσφυγικού τα νησιά μας θα γλυτώσουν από την εξομοίωση των συντελεστών Φ.Π.Α., πλην όμως νομοθετική κατοχύρωση δεν υπήρξε έως τώρα κι όταν επιχειρήθηκε από τους εκπροσώπους των επιμελητηρίων να θέσουν το θέμα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής που εξετάζει το φορολογικό ν/σ, ώστε μέσα σ’ αυτό να περιληφθεί και η διατήρηση των μειωμένων συντελεστών στα νησιά μας, έφαγαν... πόρτα.

Στις επαφές που είχε ο Πρόεδρος του ΕΟΑΕΝ, κ. Καλογρίδης, διαπιστώθηκε ότι από κυβερνητικής πλευράς δεν υπάρχει καμία κίνηση προς αυτήν την κατεύθυνση, οπότε, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χίου, Γιώργο Γεωργούλη, το μπαλάκι πέφτει στους νησιώτες Βουλευτές στους οποίους απευθύνονται τα κατά τόπους επιμελητήρια, προκειμένου να συντάξουν και να καταθέσουν σχετική τροπολογία.

Παράλληλα, όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, Βασίλης Παππάς υπάρχει προσανατολισμός για κινητοποιήσεις μετά το Πάσχα με στόχο να λάβουν παναιγαιακή διάσταση.

 

 

Ενεργοποίηση φορέων για την αποφυγή νησιωτικής Φ.(α)Π.Α.(ς) με συν 8% !

Σχετικά Άρθρα