Οι επαγγελματίες μουσικοί της Χίου ζητούν να τους επιτραπεί να... ζήσουν

Τετ, 29/07/2020 - 17:53

Η Χίος παραμένει χωρίς κρούσμα κορωνοϊού, με τίγκα τις καφετέριες και τα άλλα καταστήματα, αλλά με απαγορευμένα τα... πανηγύρια.

Έτσι καταστρέφονται στην κυριολεξία δεκάδες Σύλλογοι χωριών, εθελοντικές ομάδες δασοπυροσβεστών κ.λ.π που τα πανηγύρια ήταν το μοναδικό τους έσοδο, καταστρέφονται και οι επαγγελματίες μουσικοί, που "στου κουφού την πόρτα" διαμαρτύρονται στα αρμόδια υπουργεία με την παρακάτω ανακοίνωση: 

 

Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να σας εκθέσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επαγγελματικός μας κλάδος τους τελευταίους μήνες με την έξαρση της πανδημίας και ζητάμε την αρωγή και την συμπαράσταση σας ώστε να βρεθούν λύσεις διότι η ανεργία που βιώνουμε είναι πρωτόγνωρη με κίνδυνο την επιβίωση την δική μας και των οικογενειών μας.

Κατανοούμε ότι πάνω απ’ όλα είναι η δημόσια υγεία και το καλό του κοινωνικού συνόλου αλλά πρέπει να υπάρχει και η λογική των πραγμάτων. Ζητάμε τη βοήθεια σας ώστε να επιτραπεί πάλι η διενέργεια εορταστικών εκδηλώσεων πανηγύρια κτλ για να μπορέσουμε να εργαστούμε και εμείς σαν κλάδος μουσικών.

Επισημαίνουμε ότι τα παραδοσιακά πανηγύρια και οι χοροεσπερίδες της Χίου δεν έχουν καμιά σχέση με τα πολυπληθή πανηγύρια στην υπόλοιπη Ελλάδα και δεν ξεπερνούν τα 300 άτομα σε χωρητικότητα.

Γι’ αυτό το λόγο ζητάμε από εσάς να μεσολαβήσετε ώστε να επιτραπούν οι μουσικές εκδηλώσεις και τα πανηγύρια στη Χίο, αφενός διότι δεν έχουμε κανένα κρούσμα Κορωνιού στο νησί μας αφετέρου να τεθεί ένα πλαφόν αριθμού ατόμων ώστε να διασφαλισθεί η δημόσια υγεία.

 

 

Για το ΔΣ του Σωματείου

 

      Ο Πρόεδρος                               Ο Γεν. Γραμματέας

 

 

Κωνσταντίνος Μπογιατζής                      Μαρκέλλος Πούπαλος

    Τηλ: 6974227307                            Τηλ: 6948592040

Σχετικά Άρθρα