Χίος, Σάββατο 8 Αυγούστου

Οι επαγγελματίες μουσικοί της Χίου ζητούν να τους επιτραπεί να... ζήσουν

Τετ, 29/07/2020 - 17:53

Η Χίος παραμένει χωρίς κρούσμα κορωνοϊού, με τίγκα τις καφετέριες και τα άλλα καταστήματα, αλλά με απαγορευμένα τα... πανηγύρια.

Έτσι καταστρέφονται στην κυριολεξία δεκάδες Σύλλογοι χωριών, εθελοντικές ομάδες δασοπυροσβεστών κ.λ.π που τα πανηγύρια ήταν το μοναδικό τους έσοδο, καταστρέφονται και οι επαγγελματίες μουσικοί, που "στου κουφού την πόρτα" διαμαρτύρονται στα αρμόδια υπουργεία με την παρακάτω ανακοίνωση: 

 

Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να σας εκθέσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επαγγελματικός μας κλάδος τους τελευταίους μήνες με την έξαρση της πανδημίας και ζητάμε την αρωγή και την συμπαράσταση σας ώστε να βρεθούν λύσεις διότι η ανεργία που βιώνουμε είναι πρωτόγνωρη με κίνδυνο την επιβίωση την δική μας και των οικογενειών μας.

Κατανοούμε ότι πάνω απ’ όλα είναι η δημόσια υγεία και το καλό του κοινωνικού συνόλου αλλά πρέπει να υπάρχει και η λογική των πραγμάτων. Ζητάμε τη βοήθεια σας ώστε να επιτραπεί πάλι η διενέργεια εορταστικών εκδηλώσεων πανηγύρια κτλ για να μπορέσουμε να εργαστούμε και εμείς σαν κλάδος μουσικών.

Επισημαίνουμε ότι τα παραδοσιακά πανηγύρια και οι χοροεσπερίδες της Χίου δεν έχουν καμιά σχέση με τα πολυπληθή πανηγύρια στην υπόλοιπη Ελλάδα και δεν ξεπερνούν τα 300 άτομα σε χωρητικότητα.

Γι’ αυτό το λόγο ζητάμε από εσάς να μεσολαβήσετε ώστε να επιτραπούν οι μουσικές εκδηλώσεις και τα πανηγύρια στη Χίο, αφενός διότι δεν έχουμε κανένα κρούσμα Κορωνιού στο νησί μας αφετέρου να τεθεί ένα πλαφόν αριθμού ατόμων ώστε να διασφαλισθεί η δημόσια υγεία.

 

 

Για το ΔΣ του Σωματείου

 

      Ο Πρόεδρος                               Ο Γεν. Γραμματέας

 

 

Κωνσταντίνος Μπογιατζής                      Μαρκέλλος Πούπαλος

    Τηλ: 6974227307                            Τηλ: 6948592040

Σχετικά Άρθρα

Στην αναμονή άλλα 13,5 εκατομμύρια για επιλαχόντες
Παρ, 07/08/2020 - 14:54

 540 επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις στο Βόρειο Αιγαίο, με δημόσια δαπάνη 32,5 εκατομμύρια ευρώ, τυγχάνουν χρηματοδότησης, σύμφωνα με τους πίνακες αποτελεσμάτων που αναρτήθηκαν χθες, και αφορούν την έναξη υποψηφίων στο υπομέτρο 4.1 «Στήριξη για επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι υποψήφιοι ήταν υπερδιπλάσιοι και συγκεκριμένα 1.249, όμως όπως ενημερώνει ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου από αυτούς 575 είναι επιλαχόντες και 134 απορρίφθηκαν, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να υπάρξει πρόσθετη οικονομική ενίσχυση στο συγκεκριμένο μέτρο από το υπουργείο, για να μπορέσουν να ενταχθούν και άλλες προστάσεις.

Ακολουθεί η αναλυτική ενημέρωση της περιφέρειας:

 

  1. εγκρίθηκαν και επιλέγονται για ενίσχυση 540 αιτήσεις υποψήφιων του υπομέτρου 4.1. «Στήριξη για επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 με συνολική δημόσια δαπάνη 32.517.886,39€

 

  1. εγκρίθηκαν αλλά δεν επιλέγονται για ενίσχυση (επιλαχόντες) 575 αιτήσεις υποψηφίων με συνολική δημόσια δαπάνη 33.201.447,58€ και έχουν δικαίωμα ενστάσεων  για επανεξέταση

 

  1. απορρίφθηκαν 134 αιτήσεις υποψηφίων

 

Από τα 45.122.197,00€ του υπομέτρου 4.1. «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης»  που έχουν εκχωρηθεί στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου, σε αυτή τη φάση έχουν δεσμευθεί τα 13.556.001 € για την κάλυψη των υποψηφίων που θα δικαιωθούν κατά  την αξιολόγηση των ενστάσεων.

Η Περιφέρεια Β. Αιγαίου έχει συνεχή  επικοινωνία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και συνεχίζει τις προσπάθειες για την ανεύρεση περισσότερων διαθέσιμων πόρων για την κάλυψη όλων των υποψηφίων.