Χίος, Κυριακή 9 Αυγούστου

Οι Χιώτες να στηρίξουν τη Χιώτικη αγορά

Προτρέπει η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου με αφορμή την τάση "εξόδου" στην Τουρκία
Τετ, 03/07/2019 - 14:38

 

Να στηρίξουν την αγορά της Χίου προέτρεψε τους Χιώτες καταναλωτές η Πρόεδρος του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου, Βικτωρία Αμπαζή, υπενθυμίζοντας ότι στο νησί μας ο κύκλος της αγοράς είναι συγκεκριμένος οπότε το χρήμα που θα πέσει στα ταμεία των καταστημάτων μας, θα διοχετευτεί και σε άλλους που διαμένουν  και δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο νησί.

Αφορμή της αναφοράς της το φαινόμενο που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, λόγω και της «φτηνής τουρκικής λίρας», ντόπιοι να εκδράμουν στα απέναντι παράλια, όχι μόνο για να... αλλάξουν τον αέρα τους αλλά και για να γεμίσουν τις αποσκευές τους με προϊόντα.

Κύριο θέμα στη ραδιοφωνική συνέντευξη της κας Αμπαζή οι επικείμενες εκπτώσεις που θα ξεκινήσουν από τις 8 του Ιούλη και θα διαρκέσουν μέχρι τις 31 Αυγούστου, αρκετό ομολογουμένως χρονικό διάστημα, όπως είπε και η ίδια, για να κάνουν οι καταναλωτές την έρευνά τους και να καταλήξουν στις καλύτερες επιλογές.

Τα ποσοστά των εκπτώσεων θα κυμανθούν από την πρώτη εβδομάδα από 30% έως 50% με την Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου να επισημαίνει σε συναδέλφους της ότι το διάστημα αυτό κακώς κάποιοι προβάλλουν «εκπτώσεις» στις βιτρίνες τους, με αφορμή προσφορές που κάνουν, οι οποίες όμως αφορούν συγκεκριμένη γκάμα προϊόντων.

Τέλος θύμισε ότι κατά πάγια τακτική ο εμπορικός σύλλογος προτρέπει τα μέλη του την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων (14 Ιουλίου) ,που ο νόμος επιτρέπει τη λειτουργία των καταστημάτων, να μην ανοίξουν τα μαγαζιά τους.

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 08/08/2020 - 17:32

Τις εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές των ναυτικών, που δεν τελούν σε καθεστώς αναστολής της σύμβασης εργασίας, καλύπτει κατά 100% για ένα τρίμηνο και αναδρομικά από 1η Ιουλίου έως και 30 Σεπτεμβρίου ο κρατικός προϋπολογισμός, σύμφωνα με ΚΥΑ των υπουργών Εργασίας και Ναυτιλίας.

Η ρύθμιση εντάσσεται στα επιπρόσθετα μέτρα στήριξης εργαζομένων και εργοδοτών που ψηφίστηκαν πρόσφατα στο πλαίσιο αντιμετώπισης των συνεπειών από την πανδημία του κορονοϊού. Σύμφωνα με το νόμο 4714 άρθρο 123 της ρύθμισης οι εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές για τις επιχειρήσεις-εργοδότες που δραστηριοποιούνται στους κλάδους των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών μεταφορών βάσει ΚΑΔ, καταβάλλονται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό για το χρονικό διάστημα από 1.7.2020 έως 30.09.2020

Η ρύθμιση της κάλυψης των εργοδοτικών εισφορών δεν εφαρμόζεται σε συμβάσεις ναυτολόγησης οι οποίες κατά το ανωτέρω διάστημα -δηλαδή κατά το τρίμηνο Ιούλιος/Σεπτέμβριος- είναι σε αναστολή.

Για την υπαγωγή στη ρύθμιση και για την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών πρέπει να υπάρχει ενεργό ναυτολόγιο ή κατάσταση πληρώματος του ν. 2575/1998 (Α΄ 23) και τα πλοία να μην τελούν σε παροπλισμό ή αργία.

Στο άρθρο 124 του Ν. 4714/2020 προβλέπεται ότι οι ακτοπλοϊκές μεταφορές που πλήττονται σημαντικά βάσει ΚΑΔ που ορίζονται από το υπουργείο Οικονομικών, μπορούν να παρατείνουν την αναστολή συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους, που έχουν ήδη τεθεί σε αναστολή ή να θέτουν για πρώτη φορά σε αναστολή συμβάσεις εργασίας μέρους ή του συνόλου των εργαζομένων τους, που έχουν προσληφθεί έως και τη δημοσίευση του παρόντος, για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο 2020, κατ' ανώτατο χρονικό διάστημα έως τριάντα (30) ημερών ανά μήνα και πάντως όχι πέραν της 30ής.09.2020.

Οι εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τελούν σε αναστολή, είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ ανά μήνα, και παρέχεται πλήρης ασφαλιστική κάλυψη επί του ονομαστικού τους μισθού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ