"Όσοι αντιμετωπίζουν τον τουρίστα σαν μουσαφίρη στο σπίτι τους δεν ανησυχούν για τις κρατήσεις"

Προτροπή του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχους σε όσους έχουν πρόβλημα να αξιοποιήσουν το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού
Παρ, 07/06/2019 - 14:35

 

"Όσοι ξενοδόχοι έκαναν καλή δουλειά δεν έχουν να φοβούνται για την πληρότητα το καλοκαίρι στα καταλύματά τους", ανέφερε το πρωί από το Ράδιο «Α» ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, Γιώργος Μισετζής, φέρνοντας προ των ευθυνών τους τους συναδέλφους του και  επισημαίνοντας ότι πλέον ο ανταγωνισμός στην αγορά της Μεσογείου είναι τεράστιος και δεν υπάρχουν περιθώρια για ερασιτεχνισμούς.

«Πρέπει να κάνουμε άριστα τη δουλειά μας  και να ξέρετε ότι εκείνοι που έχουν το πελάτη σαν μουσαφίρη στο σπίτι τους δεν έχουν ανησυχία για τις κρατήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης τόνισε ότι παραμένουν σταθερά προσανατολισμένοι στον Ευρωπαίο τουρίστα που σε οργανωμένη μορφή με πτήσεις τσάρτερ είναι – σύμφωνα με τα στοιχεία- είδος υπό εξαφάνιση, αφού φέτος έχουμε μόνο τους Σλοβένους, όμως εκτιμά ότι από του χρόνου θα υπάρξει μερική βελτίωση λόγω συζητήσεων που είναι σε εξέλιξη για  πτήση της Brussels Airlines αλλά και μια ακόμη από το Ντίσελντορφ της Γερμανίας, που μπορεί να εξυπηρετήσει και Ολλανδούς τουρίστες, λόγω γειτνίασης.

Προς το παρόν, πέρα από τους μεμονωμένους και τα γκρουπ στα πλαίσια ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού, υπάρχει και η τουρκική αγορά η οποία συνεχίζει να συμβάλλει, όπως το «κύμα» αυτής της εβδομάδας, λόγω Μπαϊράμι, που βοηθά στο «γράφουν» διανυκτερεύσεις της τάξεως 1- 3 ημερών οι μονάδες της Χίου, και κάποιες, πιο λίγες ομάδες τούρκων επισκεπτών να επεκτείνουν την παραμονή τους κατά τι περισσότερο.

Για τους έχοντες καταλύματα, που μέχρι στιγμής βλέπουν τις κρατήσεις να είναι ελάχιστες, ο κος Μισετζής θύμισε το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού που τρέχει και μπορούν να υποβάλλουν αίτηση σ’αυτό μέχρι τις 14 Ιούνη.

«Ξεκινά από τα τέλη Ιουλίου και ο ΟΑΕΔ είναι καλοπληρωτής, ενώ οι άνθρωποι που έρχονται για διακοπές είναι Έλληνες, συμπεριφέρονται όπως εμείς», ανέφερε χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι με βάση τα στοιχεία των διανυκτερεύσεις το 2017 σε ένα σύνολο 190.000 διανυκτερεύσεων σε μονάδες στο νησί μας οι 10.000 ήταν με κοινωνικό τουρισμό. Μάλιστα ειδικά για τα δικά μας τα νησιά, λόγω προσφυγικού οι διανυκτερεύσεις που επιδοτεί ο ΟΑΕΔ είναι 10.

 

 

Σχετικά Άρθρα