Χίος, Τετάρτη 5 Αυγούστου

"Όσοι αντιμετωπίζουν τον τουρίστα σαν μουσαφίρη στο σπίτι τους δεν ανησυχούν για τις κρατήσεις"

Προτροπή του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχους σε όσους έχουν πρόβλημα να αξιοποιήσουν το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού
Παρ, 07/06/2019 - 14:35

 

"Όσοι ξενοδόχοι έκαναν καλή δουλειά δεν έχουν να φοβούνται για την πληρότητα το καλοκαίρι στα καταλύματά τους", ανέφερε το πρωί από το Ράδιο «Α» ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, Γιώργος Μισετζής, φέρνοντας προ των ευθυνών τους τους συναδέλφους του και  επισημαίνοντας ότι πλέον ο ανταγωνισμός στην αγορά της Μεσογείου είναι τεράστιος και δεν υπάρχουν περιθώρια για ερασιτεχνισμούς.

«Πρέπει να κάνουμε άριστα τη δουλειά μας  και να ξέρετε ότι εκείνοι που έχουν το πελάτη σαν μουσαφίρη στο σπίτι τους δεν έχουν ανησυχία για τις κρατήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης τόνισε ότι παραμένουν σταθερά προσανατολισμένοι στον Ευρωπαίο τουρίστα που σε οργανωμένη μορφή με πτήσεις τσάρτερ είναι – σύμφωνα με τα στοιχεία- είδος υπό εξαφάνιση, αφού φέτος έχουμε μόνο τους Σλοβένους, όμως εκτιμά ότι από του χρόνου θα υπάρξει μερική βελτίωση λόγω συζητήσεων που είναι σε εξέλιξη για  πτήση της Brussels Airlines αλλά και μια ακόμη από το Ντίσελντορφ της Γερμανίας, που μπορεί να εξυπηρετήσει και Ολλανδούς τουρίστες, λόγω γειτνίασης.

Προς το παρόν, πέρα από τους μεμονωμένους και τα γκρουπ στα πλαίσια ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού, υπάρχει και η τουρκική αγορά η οποία συνεχίζει να συμβάλλει, όπως το «κύμα» αυτής της εβδομάδας, λόγω Μπαϊράμι, που βοηθά στο «γράφουν» διανυκτερεύσεις της τάξεως 1- 3 ημερών οι μονάδες της Χίου, και κάποιες, πιο λίγες ομάδες τούρκων επισκεπτών να επεκτείνουν την παραμονή τους κατά τι περισσότερο.

Για τους έχοντες καταλύματα, που μέχρι στιγμής βλέπουν τις κρατήσεις να είναι ελάχιστες, ο κος Μισετζής θύμισε το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού που τρέχει και μπορούν να υποβάλλουν αίτηση σ’αυτό μέχρι τις 14 Ιούνη.

«Ξεκινά από τα τέλη Ιουλίου και ο ΟΑΕΔ είναι καλοπληρωτής, ενώ οι άνθρωποι που έρχονται για διακοπές είναι Έλληνες, συμπεριφέρονται όπως εμείς», ανέφερε χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι με βάση τα στοιχεία των διανυκτερεύσεις το 2017 σε ένα σύνολο 190.000 διανυκτερεύσεων σε μονάδες στο νησί μας οι 10.000 ήταν με κοινωνικό τουρισμό. Μάλιστα ειδικά για τα δικά μας τα νησιά, λόγω προσφυγικού οι διανυκτερεύσεις που επιδοτεί ο ΟΑΕΔ είναι 10.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 04/08/2020 - 17:16

Παρά τις πολλές και σύνθετες τεχνικές δυσκολίες που προέκυψαν, ο τομέας αποζημιώσεων της INTERAMERICAN ολοκλήρωσε και συμφώνησε την αποτίμηση των ζημιών που υπέστη το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα στο Νέο Βουτζά Αττικής (ιδρυτής ο Οινούσσιος εφοπλιστής Μάρκος Λύρας) από την καταστροφική πυρκαγιά του Ιουλίου 2018, καταβάλλοντας πρόσφατα, στις 31 Ιουλίου το ποσόν των 1.920.000 ευρώ. Το ιδιαίτερο αίσθημα κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας ήταν ένας ισχυρός λόγος για να κλείσει κάθε εκκρεμότητα, ώστε να υποστηριχθούν οι απαιτούμενες εργασίες για την αποκατάσταση των 10 κτηρίων του Ιδρύματος, που έχουν υποστεί ζημιές.

 

Επισημαίνεται ότι η INTERAMERICAN επωμίστηκε σημαντικό οικονομικό βάρος σε αποζημιώσεις εξ αιτίας της πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική, κυρίως για κατοικίες αλλά και για οχήματα, με το συνολικό ποσόν να ξεπερνά τα 6 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένης και της αποζημίωσης του Λυρείου.

 

Ο οικισμός του Λυρείου Παιδικού Ιδρύματος λειτουργεί ως ένα πρότυπο «Ορθόδοξο Χωριό», φιλοξενώντας αγόρια και κορίτσια από τα πρώτα χρόνια της ζωής τους και παρέχοντας φροντίδα και ανατροφή οικογενειακού περιβάλλοντος για το μεγάλωμα και την εκπαίδευσή τους, μέχρι να ενηλικιωθούν και να ενταχθούν στην κοινωνία. Το Λύρειο ιδρύθηκε το 1967 από μοναχές της κοινοβιακής Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος, διοικείται από Δ.Σ. στο οποίο προεδρεύει ο Μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού, Κύριλλος με αντιπρόεδρο την Ηγουμένη της Μονής, Μαρία, ενώ ελέγχεται από τα Υπουργεία Οικονομίας & Οικονομικών και Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

 

Το Ίδρυμα επισκέφθηκαν, για την καταβολή της αποζημίωσης, ο Γιώργος Σπαντιδάκης, διευθυντής του τομέα των αποζημιώσεων, από τον τομέα εταιρικών υποθέσεων και υπευθυνότητας ο Γιάννης Ρούντος, διευθυντής και ο Νικόλας Αγγελόπουλος, ενώ παρευρέθηκε και η Κωνσταντίνα Μαθιούδη, συντονίστρια του Γραφείου Πωλήσεων που έχει ασφαλίσει το Ίδρυμα (στη φωτογραφία, με την Ηγουμένη Μαρία).