Χίος, Κυριακή 19 Ιανουαρίου

"Όσοι αντιμετωπίζουν τον τουρίστα σαν μουσαφίρη στο σπίτι τους δεν ανησυχούν για τις κρατήσεις"

Προτροπή του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχους σε όσους έχουν πρόβλημα να αξιοποιήσουν το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού
Παρ, 07/06/2019 - 14:35

 

"Όσοι ξενοδόχοι έκαναν καλή δουλειά δεν έχουν να φοβούνται για την πληρότητα το καλοκαίρι στα καταλύματά τους", ανέφερε το πρωί από το Ράδιο «Α» ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, Γιώργος Μισετζής, φέρνοντας προ των ευθυνών τους τους συναδέλφους του και  επισημαίνοντας ότι πλέον ο ανταγωνισμός στην αγορά της Μεσογείου είναι τεράστιος και δεν υπάρχουν περιθώρια για ερασιτεχνισμούς.

«Πρέπει να κάνουμε άριστα τη δουλειά μας  και να ξέρετε ότι εκείνοι που έχουν το πελάτη σαν μουσαφίρη στο σπίτι τους δεν έχουν ανησυχία για τις κρατήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης τόνισε ότι παραμένουν σταθερά προσανατολισμένοι στον Ευρωπαίο τουρίστα που σε οργανωμένη μορφή με πτήσεις τσάρτερ είναι – σύμφωνα με τα στοιχεία- είδος υπό εξαφάνιση, αφού φέτος έχουμε μόνο τους Σλοβένους, όμως εκτιμά ότι από του χρόνου θα υπάρξει μερική βελτίωση λόγω συζητήσεων που είναι σε εξέλιξη για  πτήση της Brussels Airlines αλλά και μια ακόμη από το Ντίσελντορφ της Γερμανίας, που μπορεί να εξυπηρετήσει και Ολλανδούς τουρίστες, λόγω γειτνίασης.

Προς το παρόν, πέρα από τους μεμονωμένους και τα γκρουπ στα πλαίσια ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού, υπάρχει και η τουρκική αγορά η οποία συνεχίζει να συμβάλλει, όπως το «κύμα» αυτής της εβδομάδας, λόγω Μπαϊράμι, που βοηθά στο «γράφουν» διανυκτερεύσεις της τάξεως 1- 3 ημερών οι μονάδες της Χίου, και κάποιες, πιο λίγες ομάδες τούρκων επισκεπτών να επεκτείνουν την παραμονή τους κατά τι περισσότερο.

Για τους έχοντες καταλύματα, που μέχρι στιγμής βλέπουν τις κρατήσεις να είναι ελάχιστες, ο κος Μισετζής θύμισε το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού που τρέχει και μπορούν να υποβάλλουν αίτηση σ’αυτό μέχρι τις 14 Ιούνη.

«Ξεκινά από τα τέλη Ιουλίου και ο ΟΑΕΔ είναι καλοπληρωτής, ενώ οι άνθρωποι που έρχονται για διακοπές είναι Έλληνες, συμπεριφέρονται όπως εμείς», ανέφερε χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι με βάση τα στοιχεία των διανυκτερεύσεις το 2017 σε ένα σύνολο 190.000 διανυκτερεύσεων σε μονάδες στο νησί μας οι 10.000 ήταν με κοινωνικό τουρισμό. Μάλιστα ειδικά για τα δικά μας τα νησιά, λόγω προσφυγικού οι διανυκτερεύσεις που επιδοτεί ο ΟΑΕΔ είναι 10.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Υπογράφτηκε σήμερα το Μνημόνιο Συνεργασίας του νέου Φορέα με τον 1ο και 2ο Βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σύσσωμοι Επαγγελματίες και Αιρετοί στο Μουσείο Μαστίχας Χίου
Σάβ, 18/01/2020 - 19:13

 Καλορίζικος ο νεοσύστατος Φορέας Τουρισμού Χίου, ξεκινά με ελπιδοφόρα δυναμική ομάδα νέων επαγγελματιών, για την αναζωογόνηση του Τουριστικού προϊόντος και για την αύξησης της Τουριστικής σαιζόν του νησιού μας, που μεταφράζεται σε ευημερία!!!

Εγκαινιάστηκε, ο ήδη ενεργός και ολοκαίνουργιος Φορέας Τουρισμού Χίου-Chios Tourism Organization-με την Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας για οργανωμένες και ομαδικές δράσεις, με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με το Δήμο Χίου, το Δήμο Οινουσσών, το Δήμο Ψαρών και με το Επιμελητήριο Χίου που ήταν μπροστάρης για τη δημιουργία του.

 Οι υπογραφές των Μνημονίων Συνεργασίας  έγιναν στο Μουσείο Μαστίχας στο Πυργί, το πρωϊτου Σαββάτου 18 Ιανουαρίου 2020 με την συλλογική και ηχηρή παρουσία επαγγελματιών του Τουρισμού και αιρετών, δείγμα πολύ ελπιδοφόρο για τις φιλοδοξίες του νέου Φορέα που στοχεύει στην αναβάθμιση του Τουρισμού στη Χίο, μέσα από συντονισμένες και εύστοχες ομαδικές δράσεις!

Ο Πρόεδρος του Φορέα Τουρισμού Χίου Αυγουστής Νεαμονίτης είπε χαρακτηριστικά...'' σήμερα περνάμε από τη Χίο του Εγώ στη Χίο του Εμείς '' για μια τουριστική ανάπτυξη με μέθοδο και ομόνοια, με μελέτη, γνώση και χρήση όλων των  ''όπλων'' του διαδυκτίου και της πληροφορίας της σύγχρονης αγοράς... και σε συντονισμένη συνεργασία με την Πολιτεία και τους Αιρετούς.

Υπογράφοντας το Μνημόνιο Συνεργασίας με το Φορέα Τουρισμού Χίου, δήλωσαν τη στήριξή τους στο έργο του και απηύθυναν χαιρετισμό, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Μπουγδάνος, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Νίκος Νύχτας που έλαβε τηλεφώνημα εκείνη τη στιγμή από τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, ο οποίος δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στο έργο του νέου Φορέα, ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης που επίσης τόνισε ότι ο Δήμος Χίου θα είναι αρρωγός, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Κώστας Βεργίνας που τόνισε ότι τέτοιες συλλογικές και συντονισμένες δράσεις φέρνουν καλούς καρπούς, ο Δήμαρχος Οινουσσών Γιώργος Δανιήλ που μίλησε με πολύ χαρά για τις επερχόμενες κοινές δράσεις για την ανάπτυξη του Τουρισμού στη Χίο και τις Οινούσσες, κατόπιν εκ μέρους του Δημάρχου της Ηρωϊκής Νήσου Ψαρών ο Μάνος Μυσιρλής δήλωσε επίσης στήριξη και συνεργασία στο νέο Φορέα...και τέλος ο εμπνευστής και πρώτος κινητήριος μοχλός για τη δημιουργία του Φορέα Τουρισμού Χίου ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου Παντελής Λεγάτος, δήλωσε απερίφραστα την αμέριστη στήριξη του Επιμελητηρίου, εξέφρασε τη χαρά του για την υπογραφή των Μνημονίων Συνεργασίας του Φορέα των Επαγγελματιών του Τουρισμού, με τον 1ο και 2ο Βαθμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης...και τόνισε ότι το συλλογικό αυτό εγχείρημα προοιωνίζει πολλά καλά αναπτυξιακά αποτελέσματα στο εγγύς μέλλον!

 Μετά τις υπογραφές και τους χαιρετισμούς ακολούθησε δεξίωση με το απαραίτητο κέρασμα των παρευρισκομένων. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στο Μουσείο Μαστιχας Χίου (χώρος εμβληματικός και με πολλαπλά μηνύματα για την υπογραφή των νέων συνεργασιών) προβλήθηκε ένα περιεκτικό και εύγλωτο βίντεο για τις ομαδικές και μελετημένες δράσεις που ήδη δρομολογεί ο νεοσύστατος Φορέας Τουρισμού Χίου, αξιοποιώντας μαζί με το ανθρώπινο δυναμικό και τις δυνατότητες που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες για την μετάδοση της πληροφορίας.

 Η Νένα Παλαιοπάνου που συντόνισε την εκδήλωση τόνισε ότι η σημερινή μέρα είναι μια γιορτή γιατί πραγματοποιείται ένα νέο, συντονισμένο, συλλογικό και με καταμερισμό εργασίας...ελπιδοφόρο ξεκίνημα στα Τουριστικά πράγματα της Χίου

Οι νέοι και δραστήριοι καταξιωμένοι Επαγγελματίες του Τουρισμού που στελεχώνουν την ελπιδοφόρα και ζωντανή ομάδα του Φορέα Τουρισμού Χίου είναι οι ακόλουθοι:

Πρόεδρος Αυγουστής Νεαμονίτης, Αντιπρόεδρος Γιώργος Πάσσας, Γενικός Γραμματέας Γιάννης Συράκης, Υπεύθυνη Οικονομικών και Πρόεδρος Ξενοδόχων Χίου Μα'ι'στράλη Αντιγόνη, Υπεύθυνος Τύπου Κώστας Μούνδρος, Μέλη: Γιάννης Νέος και Ευτυχία Τσουρή...και Αναπληρωματικά Μέλη: Μαρκέλλα Τομάζου Έφορος Ένωσης Ξενοδόχων Χίου, Γιώργος Μπενοβίας, Νένα Παλαιοπάνου Αντιπρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Χίου και Γιώργος Ατσάλης.

Καλορίζικοι και με δημιουργικές ωφέλιμες δράσεις!