Όταν από την Ίο μας χωρίζει ένα... Χ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΧΙΟΥ
Τρί, 06/02/2024 - 18:03

Χθες η εφημερίδα The Sun με αναγνωστικό κοινό 8,7 εκατομύρια ανά ημέρα είχε άρθρο με τίτλο «Μπορούμε να έχουμε λίγο παραπάνω Ίο, παρακαλώ;». Την ξεχωρίζει ως την έκπληξη του επόμενου καλοκαιριού.

Πώς προέκυψε αυτό;

«Το περασμένο καλοκαίρι ο Δήμος της Ίου είχε προσκαλέσει τον συντάκτη του άρθρου για να γνωρίσει τις ομορφιές του νησιού, την ιστορία του, τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού και πολλές άλλες πτυχές του. Μία πολλή καλά στοχευμένη κίνηση από πλευράς αυτοδιοίκησης που δουλεύει με στόχο την αύξηση της τουριστικής κίνησης από χρόνο σε χρόνο. Ο συντάκτης δηλώνει γοητευμένος με τη νεανική αύρα και τη θετική ενέργεια που εκπέμπει το νησί αναφέροντας ότι διαθέτει πληθώρα επιλογών και δραστηριοτήτων και καλύπτει απόλυτα κάθε επιλογή και γούστο με τις εναλλακτικές δραστηριότητες που προσφέρει, τα φεστιβάλ που διοργανώνει και τα πολύ ενδιαφέροντα ιστορικά μνημεία όπως ο τάφος του Ομήρου!!! Συγκρατήσατε ειδικά το τελευταίο τον τάφο του Ομήρου….

Επίσης στο άρθρο του αναφέρει ότι παρά τη νυχτερινή ζωή και τα όμορφα πάρτι, η Ίος διατηρείται καθαρή ενώ η ίδια η εφημερίδα προσθέτει ότι «η Ίος πλέον δεν είναι απλά ένα «μαγνήτης» για νέους αλλά αποτελεί ιδανικό μέρος για οικογένειες με μικρά παιδιά, ερωτευμένα ζευγάρια, φυσιολάτρες, πεζοπόρους, ταξιδιώτες εκτός υψηλής σεζόν, αλλά και «empty nesters», γονείς με παιδιά που πλέον έχουν μεγαλώσει. «Ίος σημαίνει ενέργεια».

Τέτοιες κινήσεις είναι αποτελεσματικές καθώς ο κόσμος παγκοσμίως λειτουργεί πολλές φορές με κριτήριο ποιους ταξιδιωτικούς προορισμούς προβάλλουν τα κανάλια, τα διεθνή περιοδικά και οι εφημερίδες. Με την Ίο ο συντάκτης ανέφερε επίσκεψη «στον τάφο του Ομήρου» μαζί με το υπόλοιπο πακέτο σε εμπειρίες. Αυτή η πληροφορία επιπλέον συναρπάζει το αναγνωστικό κοινό. Φαντασθείτε εάν στο άρθρο στη θέση της Ίου ήταν η Χίος και γινόταν επίσης στη σχέση της με τον Όμηρο…   

Ως Σύλλογος δίνουμε πολλά μπράβο στην αυτοδιοίκηση της Ίου για αυτήν την ενέργεια τους. Επίσης έχουμε προτείνει στην τοπική αυτοδιοίκηση να προβούν σε παρόμοιες ενέργειες (έχουμε επίσης αναφέρει να προσκληθούν τηλεοπτικοί παραγωγοί που να προβάλουν την Χίο σε ξένα τηλεοπτικά δίκτυα) και την παρακαλούμε να ακολουθήσουν ΑΜΕΣΑ σε ανάλογες κινήσεις. Η Χίος χρειάζεται ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΩΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ όπως έγινε με την Ίο η οποία έχει μέγεθος 109 τετραγωνικά χιλιόμετρα (8 φορές μικρότερη από την Χίο) και πληθυσμό μόλις 2000κατοίκους... Να θυμίσουμε ότι 500000€ διέθεσε πέρσι ο ΕΟΤ για την τουριστική προβολή του νησιού και άλλα 100000€ η Περιφέρεια».

Σχετικά Άρθρα