Χίος, Κυριακή 17 Νοεμβρίου

Πάει για ρεκόρ πωλήσεων η ΕΜΧ με πάνω από 16 εκατομμύρια ευρώ τζίρο

Από 12 Νοεμβρίου παράδοση μαστιχιού, αρχές του ίδιου μήνα στη Χίο και οι κοσκινίστρες
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 16/10/2019 - 14:36

 

Για ρεκόρ πωλήσεων, με τζίρο πάνω από 16 εκατομμύρια ευρώ οδεύει φέτος η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, σύμφωνα με τον Πρόεδρό της, Γιώργο Τούμπο.

Αναλύοντας την τιμολογιακή πολιτική του συνεταιρισμού για την φετινή σοδειά επεσήμανε ότι παραμένει στα ίδια με πέρυσι επίπεδα και στις κατηγορίες που είχαν τεθεί την προηγούμενη χρονιά, παρόλο που η φετινή δεν παρουσίασε προβλήματα για τους παραγωγούς όπως τα περσινά, λόγω βροχοπτώσεων.

Ο παραγωγός θα εξοφληθεί σε 7 μήνες με προκαταβολή το 60% της αξίας του προϊόντος έναν μήνα από την παράδοση.

Η παράδοση του μαστιχιού θα ξεκινήσει από τις 12 Νοεμβρίου και από τις 30 του Οκτώβρη οι παραγωγοί θα πρέπει να κλείνουν τηλεφωνικά το ραντεβού τους στην ΕΜΧ.

Ωστόσο, επειδή υπάρχει ακόμη η εκκρεμότητα με τις 4 κοσκινίστρες που θα τοποθετηθούν στα χωριά για την πρώτη διαλογή του μαστιχιού, ο κος Τούμπος προέτρεψε όσους παραγωγούς βιάζονται και έχουν προχωρήσει στη διαδικασία επεξεργασίας του προϊόντος να παραδώσουν το μαστίχι τους χωρίς να περιμένουν τις κοσκινίστρες.

Για τους υπόλοιπους σημείωσε ότι η πρώτη κοσκινίστρα που θα λειτουργήσει, μόλις φτάσουν και 3 ακόμη που αναμένονται από Ιταλία (κάτι που εκτιμά ότι θα γίνει την 1η εβδομάδα του Νοέμβρη), θα είναι αυτή του Πυργίου. Μάλιστα για ένα χρόνο αυτή θα λειτουργήσει στο πρώην ελαιοτριβείο, λύση που όπως είπε, είναι προσωρινή, μιας και έχει εξευρεθεί άλλος χώρος στην είσοδο του χωριού γι’αυτό το σκοπό.

Παραθέτουμε στην gallery τον πίνακα με την ποσοστιαία μεταβολή τιμών της Μαστίχας, καθώς και την επίσης ποσοστιαία αύξηση της διεύρυνσης της βαθμίδας οπτικού ελέγχου για την τιμολόγηση του προϊόντος, που γνωστοποίησε ο κος Τούμπος, στον οποίο διαπιστώνεται η αύξηση στις τιμές του προϊόντος της τελευταίας 5ετίας, που ξεπερνούν σε κάποιες περιπτώσεις και το 17%!

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 14/11/2019 - 16:09

 

 

Το Επιμελητήριο Χίου ενημερώνει ότι ενόψει του TEDxChios, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο, όσες επιχειρήσεις επιθυμούν να προβληθούν ως χορηγοί μπορούν να προσφέρουν προϊόντα που θα δοθούν στους συμμετέχοντες.

Οι επιχειρήσεις οι οποίες θα λάβουν μέρος υποστηρίζοντας αυτή τη δράση, θα διαφημιστούν τόσο στο website της εκδήλωσης στην ειδική ενότητα που θα δημιουργηθεί, όσο και στο banner των χορηγών.

Η οργανωτική ομάδα του TEDxChios προτίθεται επίσης να συμπεριλάβει τους επιχειρηματίες-χορηγούς στην πίσω όψη του προγράμματος που θα τυπωθεί και θα δοθεί σε όλους τους συμμετέχοντες. Για αυτό το λόγο παρακαλούνται όσοι επιχειρηματίες ενδιαφέρονται να συμμετέχουν να προμηθεύσουν την ομάδα με τα λογότυπα της επιχείρησής τους.

 

Λίγα λόγια για το TEDx και το TEDxChios:

Το TEDx ξεκίνησε το 2009 και αναλαμβάνει να μεταδώσει το πνεύμα αποστολής του TED, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού αφιερωμένου στη διάδοση ιδεών που καλύπτει σχεδόν όλες τις θεματικές, από Επιστήμη και Επιχειρηματικότητα έως προσωπικές ιστορίες, για ιδέες που αξίζουν να διαδοθούν σε τοπικές κοινότητες σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα TEDx οργανώνονται από εθελοντικές ομάδες ανθρώπων με ανησυχίες που αναζητούν νέες ιδέες και στοχεύουν να προκαλέσουν γόνιμο διάλογο στην κοινότητά τους.

 

Το TEDxChios αποτελείται από περισσότερους από 40 εθελοντές με την αποστολή να μεταδώσουν τη μη κερδοσκοπική, εθελοντική κουλτούρα και το καινοτόμο πνεύμα του TED στην κοινότητα της Χίου.

Στόχος της ομάδας είναι η προσφορά στους Χιώτες μίας ημέρας δημιουργικής απόδρασης από την καθημερινότητα, μέσα από ομιλίες ανθρώπων που θέλουν να μοιραστούν τις ιδέες, εμπειρίες και σκέψεις τους με το κοινό, προκαλώντας το διάλογο και διευρύνοντας τους ορίζοντες.

 

Η εκδήλωση στις 24/11/2019 με τίτλος ΑΠΟΠΛΟΥΣ, εκτός των 11 ομιλητών, θα πλαισιώνεται από δρώμενα, εργαστήρια και άλλες δραστηριότητες, που θα εμπλουτίσουν την εμπειρία για το κοινό.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο από τις 10 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα με παρουσιάστρια τη Χιώτισσα Κέλλυ Λουφάκη, Παραολυμπιονίκη ξιφασκίας με αμαξίδιο.

Όσες επιχειρήσεις επιθυμείτε να συμβάλλετε στη δράση αυτή, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κ. Ρούλα Μπούρα, τηλ. 6973558881, email: rboura@tedxchios.gr

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον οργανισμό TED και το TEDx στο site: https://www.ted.com/