Χίος, Τετάρτη 3 Ιουνίου

Πάει για ρεκόρ πωλήσεων η ΕΜΧ με πάνω από 16 εκατομμύρια ευρώ τζίρο

Από 12 Νοεμβρίου παράδοση μαστιχιού, αρχές του ίδιου μήνα στη Χίο και οι κοσκινίστρες
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 16/10/2019 - 14:36

 

Για ρεκόρ πωλήσεων, με τζίρο πάνω από 16 εκατομμύρια ευρώ οδεύει φέτος η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, σύμφωνα με τον Πρόεδρό της, Γιώργο Τούμπο.

Αναλύοντας την τιμολογιακή πολιτική του συνεταιρισμού για την φετινή σοδειά επεσήμανε ότι παραμένει στα ίδια με πέρυσι επίπεδα και στις κατηγορίες που είχαν τεθεί την προηγούμενη χρονιά, παρόλο που η φετινή δεν παρουσίασε προβλήματα για τους παραγωγούς όπως τα περσινά, λόγω βροχοπτώσεων.

Ο παραγωγός θα εξοφληθεί σε 7 μήνες με προκαταβολή το 60% της αξίας του προϊόντος έναν μήνα από την παράδοση.

Η παράδοση του μαστιχιού θα ξεκινήσει από τις 12 Νοεμβρίου και από τις 30 του Οκτώβρη οι παραγωγοί θα πρέπει να κλείνουν τηλεφωνικά το ραντεβού τους στην ΕΜΧ.

Ωστόσο, επειδή υπάρχει ακόμη η εκκρεμότητα με τις 4 κοσκινίστρες που θα τοποθετηθούν στα χωριά για την πρώτη διαλογή του μαστιχιού, ο κος Τούμπος προέτρεψε όσους παραγωγούς βιάζονται και έχουν προχωρήσει στη διαδικασία επεξεργασίας του προϊόντος να παραδώσουν το μαστίχι τους χωρίς να περιμένουν τις κοσκινίστρες.

Για τους υπόλοιπους σημείωσε ότι η πρώτη κοσκινίστρα που θα λειτουργήσει, μόλις φτάσουν και 3 ακόμη που αναμένονται από Ιταλία (κάτι που εκτιμά ότι θα γίνει την 1η εβδομάδα του Νοέμβρη), θα είναι αυτή του Πυργίου. Μάλιστα για ένα χρόνο αυτή θα λειτουργήσει στο πρώην ελαιοτριβείο, λύση που όπως είπε, είναι προσωρινή, μιας και έχει εξευρεθεί άλλος χώρος στην είσοδο του χωριού γι’αυτό το σκοπό.

Παραθέτουμε στην gallery τον πίνακα με την ποσοστιαία μεταβολή τιμών της Μαστίχας, καθώς και την επίσης ποσοστιαία αύξηση της διεύρυνσης της βαθμίδας οπτικού ελέγχου για την τιμολόγηση του προϊόντος, που γνωστοποίησε ο κος Τούμπος, στον οποίο διαπιστώνεται η αύξηση στις τιμές του προϊόντος της τελευταίας 5ετίας, που ξεπερνούν σε κάποιες περιπτώσεις και το 17%!

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 03/06/2020 - 18:22

Η θετική πορεία περιορισμού του COVID-19 στη χώρα μας, σε συνδυασμό με την πλήρη και συνεπή εφαρμογή του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου για τα επιβατηγά πλοία, επιτρέπει πλέον την αναθεώρηση του.

Έτσι, με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Υγείας και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός επιβατών αυξάνεται στο 60% (από 50%) για τα πλοία που δεν διαθέτουν καμπίνες και στο 65% (από 55%) για τα πλοία που διαθέτουν καμπίνες. 

Αυξάνεται επίσης σε 2 (από 1) το όριο ατόμων ανά καμπίνα, ενώ διατηρείται το αντίστοιχο όριο των τεσσάρων (04) ατόμων αν πρόκειται για οικογένεια ή ΑΜΕΑ με τον συνοδό τους. 

Η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ μόλις δημοσιευθεί η σχετική ΚΥΑ, η οποία αναμένεται να εκδοθεί σήμερα ή αύριο το αργότερο. 

Σχολιάζοντας την θετική αυτή εξέλιξη ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους επιβάτες, τα πληρώματα και τις ακτοπλοϊκές εταιρείες για τη συνέπεια που επέδειξαν και εξακολουθούν να επιδεικνύουν στην τήρηση των μέτρων. 

«Όπως είχα δηλώσει από την πρώτη ημέρα εφαρμογής του Πρωτοκόλλου», είπε, «αυτό θα συνεχίσει να αναθεωρείται, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.  Συνεχίζουμε με συνέπεια, μένουμε ασφαλείς».  

Πηγή: skai.gr