
Αξιοποιώντας τις αργίες που έχουν για το Μπαϊράμι αρκετοί Τούρκοι επέλεξαν να κάνουν ολιγοήμερες διακοπές στη Χίο, με τις διανυκτερεύσεις, κατά περίπτωση, να κυμαίνονται από 2 μέχρι και 5.
"Από την περασμένη Παρασκευή μέχρι χθες ήρθαν 5.000 Τούρκοι ενώ και τις επόμενες ημέρες αναμένονται κι άλλοι. Εκτιμώ ότι μπορεί να φτάσουμε και τους 8.000", ανέφερε από το Ράδιο - Αλήθεια ο Κώστας Μούνδρος από τον Φορέα Τουρισμού Χίου.
Αξίζει να αναφερθεί ότι τα προς διάθεση ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα έχουν εξαντληθεί, όπως είπε ο κύριος Μούνδρος, ενώ αρκετοί επισκέπτες έρχονται με δικό τους όχημα.
Τα καταλύματα στην πόλη αλλά και πέριξ αυτής (από Βροντάδο μέχρι Καρφά) παρουσιάζουν υψηλές πληρότητες.
Γιατί μας προτιμούν;
Απαντώντας στο ερώτημα ο κος Μούνδρος σημείωσε ότι παρόλο που η αναλογία λίρας ευρώ είναι 28 προς 1 σε σχέση με τη δυνατότητα που έχουν να κάνουν διακοπές στα παράλια της Τουρκίας το νησί μας είναι πιο οικονομική επιλογή, με τους τούρκους να είναι ικανοποιημένοι , επίσης, από την ποιότητα και τις τιμές του φαγητού, ενώ και η διάθεση του αλκοόλ είναι φυσικά πιο προσιτή στις περιοχές μας.
Στο ίδιο πλαίσιο και οι δηλώσεις των Νίκου Νύκτα και Γιώργου Πάσσα, αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και αντιπροέδρου του ιδιωτικού φορέα τουρισμού αντίστοιχα που υπογράμμισαν ότι παρά την πληρότητα στόχος παραμένει η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.






































