Χίος, Δευτέρα 27 Ιανουαρίου

Παραμένουν σε "ομηρία" λογαριασμοί και ΑΦΜ των τουριστικών πρακτόρων

ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 31/01/2019 - 13:39

Σε μεγάλες περιπέτειες έχουν μπει οι τουριστικοί πράκτορες της Χίου που διαχειρίζονται τα δρομολόγια με την Τουρκία, καθώς η γνωστή ιστορία με τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί έχει δημιουργήσει προβλήματα στην καθημερινότητα τους.

Και μπορεί για τα πρόστιμα να έχει δρομολογηθεί η διαγραφή τους, ωστόσο μέχρι αυτό να γίνει τα ΑΦΜ και οι τραπεζικοί λογαριασμοί των πρακτόρων παραμένουν υπό δέσμευση, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πραγματοποιήσουν συναλλαγές.

Αυτό, όπως ανέφεραν στην συνεδρίαση της λιμενικής επιτροπής οι τουριστικοί πράκτορες, έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να αποδώσουν στο Λιμενικό Ταμείο τα λιμενικά τέλη, τα οποία έχουν εισπράξει οι τούρκοι συνάδελφοι τους, καθώς δεν μπορούν να τα καταθέσουν στους δεσμευμένους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Το Λιμενικό Ταμείο με την σειρά του, οφείλει να κινήσει την νομική διαδικασία που προβλέπεται σε όσους έχουν οφειλές, αλλιώς τα μέλη του θα έχουν τις προβλεπόμενες κυρώσεις.

Στην σημερινή συνεδρίαση της Λιμενικής Επιτροπής, τόσο ο πρόεδρος Αντώνης Κέφης, όσο και τα μέλη της, αναγνώρισαν και κατανόησαν την δύσκολη θέση που βρίσκονται οι τουριστικοί πράκτορες και αποφάσισαν να δώσουν παράταση ενός μήνα, έτσι ώστε να αποπληρωθεί ένα μεγάλο μέρος των οφειλών, στηριζόμενοι πάντα στην δέσμευση για την διαγραφή των προστίμων που έχουν επιβληθεί.

Σχετικά Άρθρα

Σήμερα στο κτήμα Μυλωνάδη
Κυρ, 26/01/2020 - 07:55

Η ειδοποίηση είναι άκρως χιουμοριστική.

Παρακολουθήστε την και συμμετέχετε.

Το “κίνημα” “Κόβεις- Δίνεις- Παίρνεις, θα “συνεδριάσει” την Κυριακή, 26/1/20 στο περιβόλι “Μυλωνάδικο” (οδός Γιάννη Μηταράκη 8-10) στον Κάμπο.
Οσοι συμμετάσχουν μπορούν να κόψουν μανταρίνια και πορτοκάλια. Να πάρουν τα μισά από αυτά και τα άλλα μισά να δοθούν σε ιδρύματα αλλά και σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.

Η εκδήλωση γίνεται και στη μνήμη του Λεωνίδα Γ. Μυλωνάδη, αρχιτέκτονα, που πρόσφατα απεδήμησε.
Ωρα και τόπος συγκέντρωσης: στο προσκυνητάρι Αγίου Εφραίμ στη γέφυρα του Κοκκαλά, επί του δρόμου Χίου- Θυμιανών, στις 10.00 το πρωί της Κυριακής 26/1/20.

Όσοι συμμετάσχουν σε αυτή την διαφορετική συνεδρίαση να φροντίσουν να έχουν σακούλες ή πλαστικά κασάκια και από εξοπλισμό τσιμπίδες ή… μεγάλα και σκληρά νύχια!