Παρατάθηκαν για μια εβδομάδα τα μειωμένα δρομολόγια από και προς Πειραιά

Πέμ, 14/01/2021 - 10:58

Παρατάθηκαν για μια ακόμη εβδομάδα τα μειωμένα δρομολόγια της BSF στη γραμμή Πειραιάς - Χίος με επιστροφή.

Θυμίζουμε ότι δρομολόγια εκτελούνται τρεις φορές την εβδομάδα, από Χίο προς Πειραιά με το πλοίο Νήσος Σάμος και συγκεκριμένα κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή και κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από Πειραιά για Χίο.

Στην ιστοσελίδα της εταιρείας θα βρει κανείς δρομολόγια μέχρι και τις 26 Ιανουαρίου, ενώ στο μεταξύ όπως αναφέρουν πληροφορίες αναμένεται κίνηση από το υπουργείο ναυτιλίας για την ενίσχυση, λόγω covid 19, των ακτοπλοϊκών εταιρείων, γεγονός που θα επιτρέψει να επανέλθουν σε καλύτερη συχνότητα δρομολογίων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με τη  μελέτη του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), με τίτλο «Η επιβατηγός ναυτιλία στην Ελλάδα την περίοδο 2016-2020: επιδόσεις, συμβολή στην οικονομία και προοπτικές», η οποία παρουσιάστηκε την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021 μέσω διαδικτυακής εκδήλωσης ο περιορισμός μετακίνησης επιβατών στις ακτοπλοϊκές γραμμές του Αιγαίου από τα τέλη Μαρτίου 2020 έως τα μέσα Μαΐου 2020 (με εξαίρεση τους μόνιμους κατοίκους των νησιών για έκτακτη ανάγκη) και το μειωμένο πρωτόκολλο επιβατών στα πλοία μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων θα έχουν συνέπεια η απώλεια εσόδων και τα ζημιογόνα αποτελέσματα να ξεπεράσουν τα 300 εκατ. ευρώ και τα 120 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα.

Το α' εννεάμηνο του 2020 η ακτοπλοϊκή επιβατική κίνηση κατέγραψε κάμψη κατά 50% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, χρονιά που η επιβατική κίνηση στις γραμμές εσωτερικού διαμορφώθηκε στα 19 εκατομμύρια, σημειώνοντας άνοδο κατά 19% (ή 3 εκατ.) σε σχέση με το 2016 και κυμάνθηκε σε επίπεδο αντίστοιχο με εκείνο πριν από την οικονομική κρίση. Στα οχήματα (Ι.Χ. και φορτηγά) σημειώθηκε μείωση κατά 36%, ενώ στην αγορά της Αδριατικής η επιβατική κίνηση εκτιμάται ότι θα είναι χαμηλότερη κατά 69%.

Σχετικά Άρθρα