Πληρώστε τα χρέη σας να πάει το πάγιο του νερού στα 12 ευρώ

Υποστηρίζει ο Αποστόλης Τζιώτης - Πρόεδρος ΔΕΥΑΧ
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 12/11/2014 - 15:22

Μια άλλη διάσταση των χρεών της ΔΕΥΑΧ, αλλά και της ενδεχόμενης παραμονής του ίδιου τιμολογίου χωρίς αυξήσεις, έδωσε ο Πρόεδρός της, Απόστολος Τζιώτης, με αφορμή τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της το απόγευμα της Παρασκευής, με θέμα και την τιμολογιακή πολιτική της επιχείρησης.

Τα οικονομικά μας είναι μαύρα και άραχνα, λέει ο Αποστόλης Τζιώτης, η επιχείρηση με καλές προθέσεις βεβαίως αντί να φροντίζει για το αντικείμενό της εκτελούσε και έργα, οπότε ήταν στραβό το... κλήμα το ‘φαγε και η κρίση. Χρωστάμε σήμερα το δάνειο, μας είπε, που ακόμα δεν ρυθμίστηκε, είμαστε 240.000 το 2014 μέσα και εάν δεν ρυθμιστούν οι οφειλές δημοτών θα μπαίνουμε όλο και περισσότερο, μέχρι που να κλείσουμε, με ό,τι σημαίνει αυτό.

Λύση; Υπάρχει και την έχουμε πει, επισημαίνει ο Απ. Τζιώτης. Ρύθμιση του δανείου μας και πληρωμή παλαιών λογαριασμών, που για το λίγο διάστημα που εφαρμόζονται οι δόσεις, ο κόσμος άρχισε να πληρώνει, κάτι όμως που πρέπει να ενταθεί, αφού εξασφαλίσουμε και εμείς νομικά ανάλογη παράταση. Αμέσως μετά πρέπει να πληρώνουν όλοι. Μια επιχείρηση δεν μπορεί να σταθεί όταν σε μόνιμη βάση δεν την πληρώνει το 20% των πελατών της κι εμείς βρισκόμαστε στο… 50%! Μετά, κατέληξε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, υπάρχει ένας μύθος για την τιμή του νερού, την ώρα που αν παρατηρήσει κανείς τους λογαριασμούς, θα δει ότι περισσότερα πληρώνει κανείς στο πάγιο παρά στην αξία του νερού, επομένως εκεί πρέπει να υπάρξει ενδεχόμενη μείωση. Το πάγιο σήμερα είναι 18 ευρώ, πρέπει να πάει τουλάχιστον στα 12.

 

 

Αποστόλης Τζιώτης - "Πρόεδρος ΔΕΥΑΧ Πληρώστε να πάει το πάγιο 12 ευρώ"

Σχετικά Άρθρα