Χίος, Τρίτη 28 Ιανουαρίου

Πολλά τα προβλήματα των επιχειρηματιών

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΓΣΕΒΕΕ Γ.ΚΑΒΒΑΘΑ ΣΤΗ ΧΙΟ
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 23/10/2019 - 15:24

Στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες αναφέρθηκε σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, που βρίσκεται στην Χίο, προσκεκλημένος από την ΟΕΒΕ,  προκειμένου να πραγματοποιήσει ενημερωτική ομιλία για τα Πνευματικά Δικαιώματα και τους τρόπους διαχείρισης του προβλήματος.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ αναφέρθηκε σε σειρά προβλημάτων που ένας επιχειρηματίας καλείται να επιλύσει με κυρίαρχο το φορολογικό με τον κ. Καββαθά να αναφέρει ότι η κυβέρνηση προχώρα σε φοροελαφρύνσεις προκείμενου να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις, ενώ ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του στην διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ αναφέρθηκε και στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου τονίζοντας ότι δεν πρέπει να επιβάλλονται πρόστιμα στον επαγγελματία, που έχει λάβει όλα τα προβλεπόμενα από τον νόμο  μέτρα όπως σήμανση κλπ, παρά μόνο στον πελάτη που δεν «συμμορφώνεται» με τον νόμο.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφορά αυτοαπασχολούμενους και εργαζόμενους στην αγροδιατροφή και τον τουρισμό
Τρί, 28/01/2020 - 15:26

Μετά την χθεσινή απόφαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Χίου, ο φορέας, θα διεκδικήσει την ένταξή του σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για το ανθρώπινο δυναμικό στην αγορά εργασίας και την ένταξη ευπαθών ομάδων.

Όπως εξήγησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Παντελής Λεγάτος, το πρόγραμμα που έχει έναν προϋπολογισμό της τάξεως των 500.000 ευρώ, απευθύνεται σε αυτοπασχολούμενους και εργαζόμενους στην αγροδιατροφή και τον τουρισμό κι εάν επιτευχθεί η ένταξή τους, τότε θα υπάρχει δυνατότητα 350 άτομα στη Χίο να συμμετέχουν σε επιδοτούμενα σεμινάρια, στο συγκεκριμένο αντικείμενο.