Πρόεδρος Βενζινοπωλων Χίου για πετρέλαιο θέρμανσης: Όταν η τιμή ανεβαίνει, ο καταναλωτής ζεσταίνεται λιγότερο

Δείτε το ΒίντεοΑκούστε το ηχιτικό
Παρ, 15/10/2021 - 15:35
Ηχητικό απόσπασμα: 

Ο Οκτώβρης δύσκολα θα καταγράψει σημαντική κίνηση στην αγορά πετρελαίου θέρμανσης εκτιμά ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βενζινοπωλών Χίου, Ηλίας Σαββάκης, ο οποίος σε συνέντευξή του στο Ράδιο “Αλήθεια” επεσήμανε ότι προς το παρόν το ενδιαφέρον των καταναλωτών επικεντρώνεται στην ερώτηση, που κανείς δεν μπορεί να απαντήσει και δεν είναι άλλη από το εάν θα αυξηθεί περεταίρω ή όχι η τιμή των καυσίμων το επόμενο διάστημα.

Δυστυχώς- είπε- αν δεν μειωθεί ο ειδικός φόρος δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες και ευτυχώς παρόλο που η αύξηση της τιμής διάθεσης του πετρελαίου, σε σχέση με πέρυσι, είναι της τάξεως του 45%,  δεν επιβεβαιώθηκαν εκείνοι που την έβλεπαν να ξεκινά από 1,25 με 1,30 ευρώ ανά λίτρο.

Σημειώνεται ότι όσα βενζινάδικα πωλούν από σήμερα πετρέλαιο θέρμανσης, ξεκινούν από την τιμή του 1,18 ευρώ/λίτρο.

Ο κος Σαββάκης καταλήγοντας εκτίμησε ότι και φέτος θα γίνει ότι και τα προηγούμενα χρόνια, που ο καταναλωτής έχοντας συγκεκριμένο προϋπολογισμό, αυτό που θα περιορίσει θα είναι η ποσότητα, άρα θα ζεσταθεί λιγότερο.

"500 ευρώ έχει, 500 ευρώ θα βάλει αλλά τα λίτρα που θα αντιστοιχούν σ'αυτό το ποσό θα είναι λιγότερα", ανέφερε χαρακτηριστικά.

midenikes_paraggelies_petrelaioy_thermansis

Σχετικά Άρθρα