Πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων, λόγω covid 19: Περισσότερες από 1.000 αιτήσεις μέχρι τώρα

Ακούστε το ηχιτικό
Παρ, 30/10/2020 - 12:18
Ηχητικό απόσπασμα: 

Περισσότερες από 1.000 είναι μέχρι τώρα οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα νησιά του Βορείου Αιγαίου για ένταξη στο πρόγραμμα ενίσχυσης εκείνων που επλήγησαν από τον covid-19.

H δυνατότητα κατάθεσης αίτησης ένταξης παρατάθηκε χρονικά μέχρι τις 23 Νοεμβρίου, με τον Γιώργο Πλακωτάρη, Προϊστάμενο της Διαχειριστικής Αρχής του Επιχειρησιακού Προγράμματος Β. Αιγαίου, να αναφέρει σε συνέντευξή του στο Ράδιο «Α» ότι το πρόγραμμα είναι ανταγωνιστικό και  η επιλογή των δικαιούχων θα γίνει με αντικειμενικά κριτήρια με στόχο να ενισχυθούν εκείνοι που επλήγησαν περισσότερο.

«Είναι σίγουρο ότι οι προτάσεις που κατατίθενται θα έχουν μεγαλύτερο προϋπολογισμό από τα 25 εκατομμύρια ευρώ που διαθέτει το ΠΕΠ», ανέφερε λέγοντας ότι καταβάλλονται προσπάθειες από τον Περιφερειάρχη να βρεθούν πρόσθετες χρηματοδοτήσεις, από άλλες πηγές εκτός ΕΣΠΑ Β. Αιγαίου, προκειμένου να ενισχυθούν και όσες επιχειρήσεις δεν θα καταφέρουν τελικά να ενταχθούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Όσοι τελικά ενταχθούν θα λάβουν οικονομική ενίσχυση από 5.000 έως και 50.000 ευρώ, ενώ οι αποφάσεις χρηματοδότησής τους αναμένονται μέχρι το τέλος του Γενάρη του 2021.

Σχετικά Άρθρα