Το πρώτο δίμηνο του 2020 η ακτοπλοϊκή σύνδεση με Θεσσαλονίκη

Π. Λεγάτος, μέλος ΣΑΣ: Εξετάζουμε τη δυνατότητα σύνδεσης της Χίου με νησιά στο νότιο και κεντρικό Αιγαίο
Δείτε το Βίντεο
Παρ, 20/12/2019 - 13:35

Το πρώτο δίμηνο του 2020 αναμένεται να ξεκινήσουν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια που θα συνδέουν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου με την Θεσσαλονίκη.

Ένα αίτημα χρόνων, υλοποιείται μετά την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών στο οποίο συμμετέχει ως εκπρόσωπος του ΕΟΑΕΝ, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου, Παντελής Λεγάτος.

Όπως είπε, σε πρώτη φάση το δρομολόγιο θα είναι ένα την εβδομάδα (το 2ο θα γίνεται προς Καβάλα) και το καλοκαίρι -ανάλογα με την επιβατική κίνηση- θα εξεταστεί από την εταιρία Blue Star, που θα αναλάβει την εκτέλεσή τους, η δυνατότητα να γίνονται περισσότερα του ενός εβδομαδιαίως. Εκείνο που αναμένεται στην παρούσα φάση είναι να βρεθεί το πλοίο που θα εκτελέσει το δρομολόγιο, μιας και ο χρόνος του ταξιδιού για Θεσσαλονίκη είναι μεγαλύτερος από ότι για Καβάλα και πρέπει να δρομολογηθεί πλοίο το οποίο θα εξασφαλίσει την συνέπεια στους χρόνους προσέγγισης στα λιμάνια, ώστε να μην υπάρξουν αλλαγές στον ήδη υπάρχοντα χάρτη των δρομολογίων.

Ο κος Λεγάτος επισήμανε ότι μια σημαντική απόφαση που ελήφθη επίσης στο σας αφορά την διάθεση σε νέες άγονες γραμμές των ποσών που παρέμεναν στο ταμείο, λόγω μη εκτέλεσης ήδη προγραμματισμένων δρομολογίων, ενώ επεσήμανε ότι στους άμεσους στόχους του είναι να εξεταστεί η δυνατότητα σύνδεσης της Χίου με νησιά του κεντρικού και νότιου Αιγαίου, θυμίζοντας στο παρελθόν πόσο αποδοτική ήταν η σύνδεση με την Σύρο.

to_proto_dimino_toy_2020_aktoploiki_syndesi_me_thessaloniki

Σχετικά Άρθρα