Ψωνίζω Χιώτικα! Στηρίζω τον τόπο μου!

Παρ, 15/05/2020 - 10:37

Στα δύσκολα πάντα ήμασταν όλοι μαζί μας υπενθυμίζει η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Χίου σε αφίσσα που κυκλοφόρησε προτρέποντας τους καταναλωτές να επιλέγουν για τις αγορές τους τα τοπικά καταστήματα.

"Ψωνίζω Χιώτικα! Στηρίζω τον τόπο μου!", είναι το κεντρικό σύνθημα της καμπάνιας.

«Οι μικρές επιχειρήσεις είναι η ραχοκοκαλιά της τοπικής κοινωνίας», ανέφερε στο Ράδιο «Α» ο Αντιπρόεδρος της ΟΕΒΕ, Δημήτρης Κιτριλάκης και σημείωσε ότι «κάθε κατάστημα που βάζει λουκέτο, μια οικογένεια βρίσκεται σε αδιέξοδο». Ψωνίζοντας από το κατάστημα της γειτονιάς και της πόλης μας , είπε, δεν προστατεύουμε μόνο τον επιχειρηματία αλλά και τον ιδιωτικό υπάλληλο.

Έχοντας την εμπειρία των 5 ημερών με ανοιχτή την αγορά η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χίου και ταμίας της ΟΕΒΕ, Βικτωρία Αμπαζή μίλησε για καταστήματα που είχαν κίνηση και για άλλα – ειδικά τα είδη ένδυσης και υπόδησης- που δεν είχαν, ίσως επειδή υπάρχει και ο φόβος του κόσμου για την μετάδοση του κορωνοϊού. Διαβεβαίωσε ότι τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα που αφορούν το μέγιστο αριθμό πελατών, τη χρήση αντισηπτικών, ενώ πολλά καταστήματα έχουν προμηθευτεί συστήματα ατμού για τα ρούχα που δοκιμάζουν οι πελάτες. Και η κα Αμπαζή προέτρεψε τους Χιώτες να στηρίξουν τα χιώτικα καταστήματα και προϊόντα, επισημαίνοντας ότι μόνο όλοι μαζί θα μπορέσουμε να σταθούμε όρθιοι.

Σχετικά Άρθρα