Σε δύο εβδομάδες 7.500 Τούρκοι τουρίστες στη Χίο!

Κ. Μούνδρος: Πληρότητες μέχρι και 100% το πρώτο 15νθημερο του Αυγούστου στα καταλύματα της Χίου, που μαζί με τα Airbnb φτάνουν στις 7.500 κλίνες
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 17/08/2023 - 13:03

Υψηλές πληρότητες, όχι μόνο στα καταλύματα στην πόλη αλλά και την περιφέρεια, που φτάνουν έως και στο 100% κάποιες ημέρες, καταγράφει ο Φορέας Τουρισμού Χίου, με το μέλος του, Κώστα Μούνδρο να δηλώνει ικανοποιημένος από την πορεία της φετινής τουριστικής περιόδου, η οποία φαίνεται να συνεχίζεται και το μήνα Σεπτέμβριο. Μόνο από την Τουρκία, που αποτελεί τη βασική τουριστική αγορά, από 1η έως 16 Αυγούστου είχαμε 13.500 αφίξεις εκ των οποίων οι 7.500 επισκέπτες ήταν Τούρκοι, που διέμεναν στο νησί για διάστημα έως και μια εβδομάδα.

«Ανάμεσά τους ήταν και Τούρκοι από την Κωνσταντινούπολη και φυσικά από τη Σμύρνη», ανέφερε ο κύριος Μούνδρος, λέγοντας ότι και τα ακούσματα από το χώρο της εστίασης είναι καλά και εκτός από τον κόσμο που εξυπηρετείται είναι σημαντικό ότι καταγράφονται θετικά σχόλια για την ποιότητα αλλά και για τις τιμές των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Καλά εξακολουθεί να πηγαίνει, όπως είπε και ο κοινωνικός τουρισμός, ενώ εκτός του προγράμματος έχουμε αρκετούς ακόμη Έλληνες, είτε από Αθήνα, είτε από Βόρεια Ελλάδα. Στους επισκέπτες της Χίου αυτής της περιόδου συμπεριέλαβε αμερικάνους, ιταλούς αλλά και γερμανούς.

Από τα ενθαρρυντικά δεδομένα ο κος Μούνδρος επεσήμανε το γεγονός ότι από τον Μάιο υπήρχε μια συνεχής ροή, που δεν έκανε μεγάλες «κοιλιές», ενώ ακόμη και σήμερα, που αρχίζει σταδιακά η αποχώρηση των επισκεπτών, η οποία θα κορυφωθεί μετά τις 25 Αυγούστου, εκτιμά ότι με μια καλή πολιτική οικονομικότερων πακέτων διακοπών το Σεπτέμβρη θα παραμείνει ενεργό το ενδιαφέρον των εν δυνάμει επισκεπτών της Χίου.

Κατ’ εκτίμηση του κου Μούνδρου σήμερα στη Χίο οι προσφερόμενες κλίνες, μπορεί να φτάνουν και τις 7.500 με τα Airbnb. 

ypsiles_plirotites_toyriston_se_oli_ti_hio_fetos

Σχετικά Άρθρα