Χίος, Παρασκευή 5 Ιουνίου

Σκεύασμα με μαστίχα σε Σιγκαπούρη και Μαλαισία

Προσεχώς και στην Ινδονησία
Δείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 25/09/2019 - 10:00

Κυκλοφόρησε το πρώτο σκεύασμα με μαστίχα στη Σιγκαπούρη και τη Μαλαισία, όπως γνωστοποιεί με ανάρτησή του ο Ηλίας Σμυρνιούδης, αν. Γενικός Διευθυντής της ΕΜΧ. Μάλιστα όπως επισημαίνει σύντομα θα κυκλοφορήσει  με νέο προϊόν και στην Ινδονησία! 

Αξίζει να αναφερθεί ότι αυτά που κυκλοφόρησαν στη Σιγκαπούρη είναι μια σειρά με τρία διαφορετικά σκευάσματα που περιέχουν όλα μαστίχα και προβιοτικά για τη χλωρίδα του εντέρου και ανοσοποιητικό σύστημα .

"Η προσπάθεια που γίνεται να δημιουργηθεί παγκόσμια ζήτηση για την μαστίχα,δημιουργεί τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης για το νησί.Σε αυτό θα πρέπει να γίνουμε κοινωνοί όλοι!!! Η προσπάθεια που γίνεται είναι μεγάλη και τα συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετέχουν φαντάζει μικρό!!!", σχολιάζει με τη σειρά του αναφερόμενος στις συγκεκριμένες προσπάθειες και ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού, Γ. Τούμπος.

Σχετικά Άρθρα

Αντιδήμαρχος Καθαριότητας: Και ο δημοτικός χώρος που θα λειτουργήσει θα έχει αντίστοιχες χρεώσεις με τον ιδιωτικό
Πέμ, 04/06/2020 - 15:59

Κλειστός υπό την απειλή προστίμων, μιας και ακόμη δεν έχει αδειοδοτηθεί πλήρως παραμένει ο υπό διαμόρφωση χώρος για την εναπόθεση μπάζων του Δήμου Χίου, στο πρώην λατομείο Βαλασάκη. 

Στο θέμα επανήλθε από το Ράδιο "Αλήθεια" ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Πάνος Αναγνώστου, ο οποίος ξεκαθάρισε στους επαγγελματίες ότι η δωρεάν εναπόθεση μπάζων... τελείωσε και όταν δοθεί προς χρήση ο δημοτικός χώρος, ο οποίος αφού αδειοδοτηθεί θα παραχωρηθεί στη ΔΙΑΝΟΧ και δεν αποκλείεται - όπως είπε- να ανατεθεί σε ιδιώτη η λειτουργία του, η παραλαβή αδρανών υλικών θα γίνεται με συγκεκριμένο τιμοκατάλογο, που καθορίζεται από το Υπουργείο. 

"Ότι γίνεται με την ΑΝΑΚΕΜ θα γίνεται στο νέο χώρο. Διαφορετική τιμή θα έχουν τα υλικά στα οποία έχει γίνει διαλογή, άλλη αυτά που είναι ανάμεικτα με σκουπίδια κ.ο.κ.", σημείωσε ο κος Αναγνώστου και γνωστοποίησε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα συναντηθούν με εκπροσώπους της εταιρείας για να συζητήσουν μια σειρά θεμάτων που αφορούν στη διαχείριση των αδρανών υλικών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το λατομείο Βαλασάκη, που σχεδιάζεται να λειτουργήσει ο νέος χώρος για τα στερεά απόβλητα, είχε χρησιμοποιηθεί, όπως είπε ο κος Αναγνώστου, παρόλο που είχε κλειστεί από το Δήμο, από το τέλος Ιανουαρίου. Κάποιοι - είπε-   έριξαν μπάζα και σκουπίδια  τα οποία μάζεψε ο δήμος και στη συνέχεια τοποθέτησε μεγάλες πέτρες στην είσοδο αποκλείοντας ξανά την πρόσβαση το χώρο.

"Έχουν ήδη γίνει καταγγελίες στο υπουργείο κατά του δήμου. Δεν μπορούμε να διακινδυνεύουμε την επιβολή προστίμων και μάλιστα υψηλών, όπως αυτά που αφορούν περιβαλλοντικές παραβάσεις, τα οποία σε τελική ανάλυση θα κληθούν να πληρώσουν οι δημότες", ανέφερε.

Να σημειωθεί ότι εκείνο που υπολείπεται για την αδειοδότηση του χώρου είναι η οριοθέτησή του με πασσάλους και η τελική έγκριση της εγκατάστασης από το Δασαρχείο.

ohi_mpaza_sto_latomeio_valasaki_-_se_adiexodo_oi_epaggelmaties