Στα σκαριά συνεργασία με τη ΔΕΗ για μονάδα αφαλάτωσης

Δείτε το Βίντεο
Τρί, 15/03/2016 - 18:01

Μπορεί να είναι κοστοβόρες αλλά είναι αναγκαίες οι μονάδες αφαλάτωσης στο νησί μας, εκτιμά ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, ο οποίος γνωστοποίησε ότι σε περιόδους σαν τη φετινή, με λιγότερες βροχές, με τα φράγματα να μην αποδίδουν στο μέγιστο, οι αφαλατώσεις θα δώσουν τη λύση στην πόλη και στον Βροντάδο και το ίδιο πρέπει να γίνει και για τη δημοτική ενότητα Αγίου Μηνά.

Η λύση για την εγκατάσταση της μονάδας αφαλάτωσης κοντά στη ΔΕΗ, που θα καλύψει την παραπάνω περιοχή, αναμένεται να έρθει από τη ΔΕΗ. Σ’ αυτήν προστρέχουν ΔΕΥΑΧ και Δήμος προκειμένου να καλύψουν το ζήτημα της περιβαλλοντικής αδειοδότησης της μονάδας αφαλάτωσης, αξιοποιώντας το ότι ο ΑΣΠ διαθέτει τις προϋποθέσεις που τίθενται και αφορούν την ύπαρξη ενός υποθαλάσσιου αγωγού που θα φέρει το νερό κοντά στη μονάδα αφαλάτωσης και ενός ακόμη υποθαλάσσιου αγωγού που θα διαθέτει την παραγόμενη άλμη.

“Αν το κάνει αυτό η ΔΕΥΑΧ από μόνη της απαιτούνται υψηλά ποσά”, τόνισε ο κ. Τζιώτης, λέγοντας ότι υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας με τη ΔΕΗ και πιθανά μέχρι το φθινόπωρο να έχει οριστικοποιηθεί η συνεργασία τους στο συγκεκριμένο θέμα.

 

 

Αποστόλης Τζιώτης - Πρόεδρος ΔΕΥΑΧ - Στα σκαριά συνεργασία με τη ΔΕΗ για μονάδα αφαλάτωσης

Σχετικά Άρθρα