Στη VISA μικρής διάρκειας  με χαμηλό κόστος αναζητεί διέξοδο ο Φορέας Τουρισμού Χίου

Συνάντηση του Προέδρου του με τους Υπουργούς Τουρισμού και Μετανάστευσης
Τετ, 23/09/2020 - 12:11

Η προοπτική έκδοσης VISA μικρής διάρκειας  με χαμηλό κόστος για την προσέλκυση νέων αγορών από τρίτες χώρες συζητήθηκε μεταξύ άλλων στην προγραμματισμένη συνάντηση που πραγματοποίησε χθες στην Αθήνα, ο Ιδιωτικός Φορέας Τουρισμού Χίου, εκπροσωπούμενος από τον πρόεδρο κ. Αυγουστή Νεαμονίτη, με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Νότη Μηταράκη και τον υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη.

Αναλυτικά στο πλαίσιο της συνάντησης:

  • Έγινε απολογισμός της ιδιαίτερης φετινής θερινής τουριστικής περιόδου και των δυσκολιών αυτής σε τοπικό επίπεδο.
  • Συζητήθηκε η προοπτική έκδοσης VISA μικρής διάρκειας  με χαμηλό κόστος για την προσέλκυση νέων αγορών από τρίτες χώρες, με τις οποίες ο ΦΤΧ βρίσκεται ήδη σε προχωρημένες συζητήσεις.
  • Τέθηκε το ενδεχόμενο διενέργειας ″rapid test ″ ήτοι, των τεστ ταχείας ανίχνευσης του ιού SARS-Cov-2 και τα οφέλη του για τον τουριστικό κλάδο.

Ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης συνεχάρη τον Ιδιωτικό Φορέα Τουρισμού Χίου για την έως σήμερα δράση του παρά τις αντίξοες συνθήκες, ιδίως για τη δημιουργία της πλατφόρμας #yourchios την οποία ενδιαφέρθηκε να υποστηρίξει.

Τέλος, ο κ. Θεοχάρης δεσμεύτηκε να επισκεφτεί τη Χίο εντός Νοεμβρίου ώστε να πραγματοποιηθεί σύσκεψη σε τοπικό επίπεδο με τους εμπλεκόμενους φορείς του Τουρισμού του νησιού.

Σχετικά Άρθρα