Στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης με "πακέτο" προτάσεων η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών

Ανάμεσα στα ζητούμενα και η δίκαιη κατανομή χρηματοδοτήσεων, τονίζει ο Γ. Τούμπος
Τρί, 25/10/2022 - 14:00

Επί τάπητος θα τεθούν τα θέματα της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών σε σύσκεψη εργασίας που θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη 1η Νοεμβρίου υπό τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  Γεώργιο Γεωγαντά, στην Αθήνα, παρουσία του προέδρου της ΕΜΧ, Γιώργου Τούμπου.

Όπως είπε το μεσημέρι από το Ράδιο "Αλήθεια', ο κος Τούμπος, είχαν την ευκαιρία να έχουν μια πρώτη επαφή με τον υπουργό και την Γενική Γραμματέα, Χριστιάνα Καλογήρου, την περασμένη Παρασκευή, στο πλαίσιο της διεθνούς εκθέσεως Agrotica.

«Η αίσθηση που υπάρχει και φάνηκε αυτό στην έκθεση, είναι ότι το επόμενο διάστημα από την ευρωπαϊκή ένωση θα πέσει χρήμα στον πρωτογενή τομέα», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΜΧ, λέγοντας ότι προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να υπάρχει όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία για την αξιοποίηση και τη δίκαιη κατανομή των πόρων.

Δεδομένης μάλιστα της αρνητικής εμπειρίας από το πρόγραμμα Νέων Αγροτών ο κος Τούμπος εστίασε στην ανάγκη να τεθούν ασφαλιστικές δικλείδες λέγοντας ότι έπονται τα σχέδια βελτίωσης και δεν πρέπει να επαναληφθεί  υστέρηση της Χίου, επειδή δεν λαμβάνονται υπ’ όψιν οι ιδιαιτερότητες της μαστιχοκαλλιέργειας.

Στο πλαίσιο αυτό η ΕΜΧ στην συνάντηση με τον υπουργό θα αναφερθεί στα δύο παραπάνω προγράμματα (Νέοι Αγρότες και Σχέδια Βελτίωσης), θα διεκδικήσει αύξηση στο πρόγραμμα επιδότησης των μικρών νησιών, αλλά και επίσπευση των διαδικασιών για εκταμίευση των χρημάτων στα πλαίσια προγράμματος εκσυγχρονισμού μηχανημάτων που έχει υλοποιήσει.

Σχετικά Άρθρα