Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων: Αρνητικές κριτικές για πρόσβαση σε μακρινές παραλίες, αξιοθέατα και χωριά της Χίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 03/06/2024 - 16:16

Επανέρχεται στο θέμα της σύνδεσης με δρομολόγια ΚΤΕΛ τουριστικών περιοχών της Χίου, ο Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων επισημαίνοντας ότι οι ελλείψεις που υπάρχουν επισημαίνονται και από τουρίστες στη σελίδα του tripadvisor .

Αναλυτκά σημειώνει:

"O Σύλλογος στις 30/5 εξέδωσε δελτίο τύπου όπου ανέφερε ότι η πρόσβαση στις μακρινές παραλίες, στα αξιοθέατα του νησιού και στα χωριά δεν είναι εφικτή για όσους δεν έχουν αμάξι είτε πρόκειται για μόνιμους κάτοικους είτε για τους επισκέπτες του νησιού.

Εάν ανατρέξει κανείς στην σελίδα του tripadvisor μπορεί να διαβάσει σχόλια τουριστών οι οποίοι αναφέρουν ότι χωρίς αμάξι δεν έχει κάποιος την δυνατότητα να περιηγηθεί σχεδόν σε όλα τα μακρινά μέρη του νησιού είτε αφορά παραλίες είτε χωριά είτε αξιοθέατα. Επίσης πολλοί που σκέφτονται να επισκεφθούν το νησί μας αφού κάνουν ερωτήσεις πως θα κινηθούν εάν δεν έχουν αμάξι και συνειδητοποιούν ότι δεν υπάρχουν πολλές δυνατότητες με το λεωφορείο όπως συμβαίνει στα περισσότερα νησιά αποφασίζουν να μην μας επισκεφθούν με τα γνωστά αποτελέσματα (ερημοποίηση των χωριών μας). Επίσης κάτοικοι της Χίου θα επιθυμούσαν να πάνε το απόγευμα στα χωριά ή να πάνε για μπάνιο στην Κώμη και να επιστρέψουν το βράδυ κάνοντας χρήση του πούλμαν.

Παρακάτω μπορείτε κανείς να διαβάσει 2 ενδεικτικές κριτικές από το tripadvisor από ξένους, στην μία κριτική η τουρίστρια που σκοπεύει να έρθει τώρα τον Ιούνιο απεγνωσμένα ψάχνει στο διαδίκτυο πληροφορίες για τη δημόσια συγκοινωνία χωρίς να νοικιάσουν αυτοκίνητο ενώ στην δεύτερη κριτική η τουρίστρια είχε έρθει πέρσι και κάνει αναφορά για προβληματικό δίκτυο και καμία πληροφόρηση του υπεραστικού ΚΤΕΛ στο διαδίκτυο. Ο Σύλλογος είχε ζητήσει τέλη του περασμένου Οκτωβρίου από την εταιρεία να φτιάξει την ιστοσελίδα η οποία είχε υποσχεθεί ότι εντός Δεκεμβρίου θα την έφτιαχνε αλλά ακόμη και αυτό δεν είναι εφικτό να γίνει…".

Σχετικά Άρθρα