Θ. Μιχαλάκης: Πιθανή η μείωση της τιμής των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

Αν μειωθεί ο ΦΠΑ από το 24% στο 13%
Ακούστε το ηχιτικό
Δευ, 18/05/2020 - 15:27
Ηχητικό απόσπασμα: 

Στη νέα κανονικότητα, που επιβάλλει η πανδημία του κορωνοϊού, στα ταξίδια με πλοίο θα προσπαθήσουν να προσαρμοστούν τα πληρώματα αλλά και οι επιβάτες στα δρομολόγια της ακτοπλοΐας, από και προς τα νησιά μας με τις μετακινήσεις να απελευθερώνονται από τις 25 Μαϊου.

Μέρα με την ημέρα περιμένουν τα νέα δεδομένα και κυρίως την αύξηση του αριθμού των επιβατών και οι τουριστικοί πράκτορες με τον Θόδωρο Μιχαλάκη να αναφέρει ότι αυτή τη στιγμή το «Νήσος Σάμος», λόγω των περιορισμών, μπορεί να μεταφέρει έως 453 επιβάτες, αριθμός που σχεδόν θα τριπλασιαστεί φτάνοντας τους 1.200 με την εφαρμογή του 55% .

Όλο αυτό το διάστημα η κίνηση έπεσε κατακόρυφα αλλά αυτή την περίοδο, παρουσιάζεται ενδιαφέρον από τους Χιώτες της Αττικής για να έρθουν στο νησί, με τον κο Μιχαλάκη να εκτιμά ότι μέσα του Ιούνη, ενδεχόμενα να δούμε ξανά καθημερινά δρομολόγια από και προς το νησί, μιας και τώρα η σύνδεση με το λιμάνι του Πειραιά είναι 3 φορές την εβδομάδα.

«Ζητούμενο φέτος θα είναι να διατηρήσουμε τα κεκτημένα», αναφέρει ο τουριστικός πράκτορας, διευκρινίζοντας ότι αυτά αφορούν την καθημερινή σύνδεση με Πειραιά αλλά και την άγονη που μας συνδέει με Θεσσαλονίκη και Καβάλα καθώς και με άλλους νησιωτικούς προορισμούς (Σάμο, Ικαρία, Φούρνους, Μύκονο, Σύρο), ενώ μέχρι τώρα -όπως είπε- δεν γνωρίζουν αν θα συνεχιστούν τα δρομολόγια που υπήρχαν πέρσι το καλοκαίρι (και μέχρι τον περασμένο Μάρτιο) προς και από Μεστά.

Εκτός από την συχνότητα των δρομολογίων ζητούμενο είναι και η τιμή των εισιτηρίων με τον κο Μιχαλάκη να εκτιμά ότι ίσως να δούμε και μείωση, στην περίπτωση που υιοθετηθεί από την Κυβέρνηση η μείωση του ΦΠΑ στα εισιτήρια από το 24% στο 13%.

Προς το παρόν, σημείωσε, εκείνοι που θα κληθούν -λόγω των μέτρων- να πληρώσουν περισσότερα για ένα εισιτήριο, είναι όσοι εκδώσουν εισιτήριο καμπίνας και αναγκαστικά θα πρέπει να ταξιδέψουν μόνοι, που θα πληρώσουν εισιτήριο για μονόκλινο, δηλαδή 105 ευρώ!

Σχετικά Άρθρα