Χίος, Τρίτη 7 Ιουλίου

Τι ισχύει για τα μειωμένα ανταποδοτικά και τις ρυθμίσεις δόσεων στο Δήμο

Τρί, 02/06/2020 - 16:08

Με αφορμή ερωτήματα που περιήλθαν στο Δήμο Χίου γνωστοποιούνται λεπτομέρειες για τους δικαιούχους απαλλαγής ανταποδοτικών τελών και ρύθμισης οφειλών στο Δήμο Χίου. Συγκεκριμένα:

1. Η απαλλαγή των επιχειρήσεων που διέκοψαν τη λειτουργία τους , λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού, (αναστολή με εντολή από Δημόσια Αρχή) από το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, καθορίζεται για το χρονικό εκείνο διάστημα που ίσχυαν οι περιορισμοί για την κάθε μορφής επιχείρηση. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εισέρχονται με τους κωδικούς του TAXISNET στην ειδική ψηφιακή πλατφόρμα eservices.chios.gov.gr και να αιτούνται την απαλλαγή.

2. Για όσους επιχειρηματίες είναι πληττόμενοι, γεγονός που αποδεικνύεται με βεβαίωση από το σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», ισχύουν με βάση τη νομοθεσία τα ακόλουθα:

α) Για όσους βρίσκονται σε ρύθμιση, οι δόσεις που έληξαν Μάρτιο και Απρίλιο, καθίσταται ως ημερομηνία καταβολής τους η 31η/8/2020. Για τη δόση του Μαΐου 2020 η καταβολή ορίζεται το Σεπτέμβριο του 2020.

β) Τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης  αναστέλλονται μέχρι 30-06-2020.

Όσοι εκ των οφειλετών ζητήσουν δημοτική ενημερότητα και είναι πληττόμενοι, αυτή θα χορηγείται για ένα μήνα.

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 07/07/2020 - 15:22

Μπορεί η μαστίχα να βοηθήσει στην προστασία και από τον κορωνοϊό; Η απάντηση δίνεται επιστημονικά και ανακοινώθηκε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο θεσσαλονίκης στο διεθνές συνέδριο νανοτεχνολογίας που έγινε στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα  το θέμα αναπτύσσει  σε σημερινό δημοσίευμά της η  εφημερίδα "ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ".

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, "οι επιστήμονες παρουσίασαν ένα πολύ ενισχυμένο αντισηπτικό που σταματάει τον κορωνοϊό στα χέρια μας, το οποίο μάλιστα περιέχει διάφορες αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως τη μαστίχα Χίου. Η δράση του «υπερ- αντισηπτικού» εκτός από προστατευτική είναι και καλλυντική, εφόσον θα κυκλοφορήσει σε διάφορα χρώματα και αρώματα.

Μάλιστα όπως σημείωσε η νανοϊατρός, επικεφαλής της Ομάδας νανοϊατρικής του ΑΠΘ, Βαρβάρα Καραγκιοζάκη στον «Τύπο Θεσσαλονίκης», αν εγκριθεί το σκεύασμα, όπως είναι αναμενόμενο από τον ΕΟΦ, σε τρεις μήνες θα κυκλοφορήσει στα φαρμακεία.

Το αντισηπτικό σπρέι χεριών κατασκευάστηκε από το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ σε συνεργασία με την εταιρία νανοϊατρικής BL Nanobiomed και εκτός από τις ουσίες που περιέχουν τα συνήθη αντισηπτικά περιέχει και αντιμικροβιακά νανοσωματίδια τα οποία δεσμεύουν και αδρανοποιούν τον κορωνοϊό".

Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν νέες εφαρμογές της νανοτεχνολογιάς οι οποίες  αφορούν την ενέργεια, την ιατρική, αλλά και καινούργια φάρμακα και εφαρμογές υψίστης σημασίας, ανάμεσά τους και το αντισηπτικό με μαστίχα το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει σε 3 μήνες.