Χίος, Τρίτη 7 Απριλίου

Τους πνίγουν τα... μαμούθ

Πέμ, 31/03/2016 - 18:39

Με μέλη του κλάδου εμπόρων χονδρικής συναντήθηκε ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς, με θέμα συζήτησης τη μεγάλη πίεση που δημιουργείται, συνολικά, στην τοπική αγορά, λόγω της έντασης δραστηριοποίησης μεγάλων, κεντρικά τροφοδοτούμενων με προϊόντα, επιχειρήσεων στο νησί μας.

 Κοινή διαπίστωση ήταν ότι οι απότομοι μετασχηματισμοί, τόσο στην οικονομία, όσο και στον χώρο, εγκυμονούν, πολλές φορές, κινδύνους για τη σταθερότητα και τις ισορροπίες της τοπικής κοινωνίας. Κύριο μέλημα και ζητούμενο όλων μας πρέπει να είναι το μέγιστο όφελος ολόκληρης της χιώτικης κοινωνίας, με την ευρεία έννοια.

 Ο Δήμαρχος τόνισε ότι, ειδικά, σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο τόσο από πλευράς  οικονομικής κρίσης, όσο και εξαιτίας της προσφυγικής-μεταναστευτικής κρίσης, η οποία έχει αποφέρει σημαντικό πλήγμα στον τουρισμό, είναι σημαντικό να στηρίζονται οι τοπικές επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο της τοπικής κοινωνίας. Και αυτό γιατί, η στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ίδια την τοπική ανάπτυξη και αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για τη διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής και την ενίσχυση της βιωσιμότητας. 

 

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 06/04/2020 - 16:32

                          Η μείωση μισθωμάτων δημοτικών ακινήτων, λόγω κορωνοϊού, θα τεθεί προς συζήτηση στην προσεχή συνεδρίαση του δημ. συμβουλίου Χίου, που θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη,  κι αν αυτό δεν είναι εφικτό, διά περιφοράς- την Τετάρτη 8 Απριλίου στις 6 μ.μ.

Όπως διευκρίνισε σήμερα σε δηλώσεις του στην «Αλήθεια» ο Αντιδήμαρχος Χίου, Χάρης Μπουρνιάς, θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τις μισθώσεις με μείωση κατά 40% των ενοικίων για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στη δυνατότητα που υπάρχει για μείωση των ενοικίων κατά 8% - σε ετήσια βάση- μετά από αίτημα του ενοικιαστή.

Όσον αφορά τις μειώσεις στα ανταποδοτικά τέλη των επιχειρήσεων που έχουν βάλει λουκέτο, λόγω κορωνοϊού, ο αντιδήμαρχος Χίου, Χάρης Μπουρνιάς, επίσης παρέπεμψε στις αποφάσεις που έχουν ληφθεί κεντρικά σημειώνοντας ότι δεν θα εισπραχθούν για όσο διάστημα τα καταστήματα θα είναι κλειστά, σημειώνοντας ότι για πρακτικούς λόγους θα περιμένουν να λήξουν τα περιοριστικά μέτρα και μετά θα εφαρμοστούν οι σχετικές αποφάσεις.

Με τις υπηρεσίες του Δήμου να υπολειτουργούν, λόγω της πανδημίας και με δεδομένες τις αλλαγές που έχει επιφέρει στο οικονομικό γίγνεσθαι όλη αυτή η κατάσταση, τονωτική ένεση αποτελούν δύο χρηματοδοτήσεις που εξασφαλίστηκαν από το Δήμο και γνωστοποιήθηκαν από τον Αντιδήμαρχο, Χάρη Μπουρνιά.

Πρόκειται για την έγκριση ποσού 2,3 εκατομμυρίων ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών και τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων και για ποσό 879.000 ευρώ που θα αποδοθεί στις υπηρεσίες καθαριότητας και εσόδων.

 

Με τις υπ

den_tha_plirosoyn_antapodotika_gia_oso_ehoyn_loyketo_ta_katastimata