Βρέχει... καλοκαιρινές εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Για όσους κάνουν διακοπές σε Χίο, Λέσβο και Σάμο, στους δικαιούχους κοινωνικού τουρισμού και ειδικά προγράμματα που καλύπτουν μόνιμους κατοίκους από την BSF
Ακούστε το ηχιτικό
Πέμ, 11/06/2020 - 15:01
Ηχητικό απόσπασμα: 

Για 5η συνεχόμενη χρονιά, όσοι επιλέξουν τη Χίο, τη Λέσβο και τη Σάμο για τις καλοκαιρινές διακοπές τους θα μπορέσουν να τύχουν έκπτωσης 30% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια από τις 15 Ιουνίου έως και τις 30 Σεπτεμβρίου.

Όπως είπε σε συνέντευξή του στο Ράδιο «Αλήθεια» ο εμπορικός δ/ντής της Blue Star Ferries, Διονύσης Θεοδωράτος, η πολιτική αυτή εφαρμόζεται σε συνεργασία  με τις Δημοτικές Αρχές και τις τοπικές Ενώσεις Ξενοδόχων και διαπιστώνεται ότι από χρόνο σε χρόνο υπάρχει μια μικρή αύξηση των επιβατών που την καρπώνονται. Αξίζει να αναφερθεί ότι αφορα όλα τα εισιτήρια μετάβασης και επιστροφής από/προς Πειραιά και Καβάλα για τα νησιά μας, σε όλες τις κατηγορίες θέσεων επιβατών, στα ΙΧ αυτοκίνητα και τις μοτοσυκλέτες.

Δεν ισχύει για τις κατηγορίες SUPER ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ και SPECIAL ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ και για τις ενδιάμεσες διαδρομές.

Για την παροχή της έκπτωσης, απαραίτητη προϋπόθεση είναι, οι ενδιαφερόμενοι να προσκομίζουν στα κατά τόπους συνεργαζόμενα πρακτορεία αποδεικτικό, το οποίο να επιβεβαιώνει τουλάχιστον 4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο ή ενοικιαζόμενο κατάλυμα σε κάποιον από τους συγκεκριμένους προορισμούς, καθώς και η προσκόμιση του καταθετηρίου τραπέζης με την εξόφληση ή προκαταβολή προς το ξενοδοχείο ή το ενοικιαζόμενο κατάλυμα.

Πέρα από τη συγκεκριμένη εκπτωτική πολιτική ο κος Θεοδωράτος μίλησε ακόμη για τα voucher που θα λάβουν δικαιούχοι κοινωνικού τουρισμού, μέσω του προγράμματος του ΟΕΑΔ, τα οποία θα μειώσουν στο 1/3  τα έξοδα μετακίνησης τους, αλλά και για τις επιμέρους εκπτώσεις που γίνονται από την BSF στους επιβάτες, στις οποίες προστέθηκε και το όφελος από την μείωση του ΦΠΑ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η ακτοπλοϊκή κίνηση παραμένει σημαντικά μειωμένη με τον κο Θεοδωράτος να προσδιορίζει την πτώση στο 50 με 56%, ωστόσο στα πλαίσια της επαναφοράς στην κανονικότητα, μετά την άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις, λόγω covid – 19, επανερχόμαστε στην καθημερινή σύνδεση του νησιού μας με τον Πειραιά, ενώ τρεις φορές την εβδομάδα υπάρχει σύνδεση και με την Βόρεια Ελλάδα, μέσω Καβάλας.

Το ενδεχόμενο σύνδεσης με Θεσσαλονίκη προς το παρόν δεν συζητείται, ενώ το διάστημα που προηγήθηκε έμεινε "γράμμα κενό" η απόφαση από το ΣΑΣ το ένα από τα τρία δρομολόγια στη Βόρεια Ελλάδα, μέχρι το Μαϊο, να είχε προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Τέλος, και φέτος το καλοκαίρι η BSF θα συνδέσει τον Πειραιά με τα λιμάνια στο δυτικό τμήμα της Χίου (Μεστά) και της Λέσβου (Σίγρι), μια φορά την εβδομάδα.

Σχετικά Άρθρα