Χίος, Τρίτη 7 Απριλίου

Ξανά συγκεντρώσεις σε Χίο και Μυτιλήνη για να αποτραπεί ο πλειστηριασμός του σπιτιού του Γ. Παληού

Δευ, 04/11/2019 - 15:19

Τη δεύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, σε διάστημα μιας εβδομάδας, την ημέρα που έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός του σπιτιού του συμπολίτη μας Γιάννη Παληού, την Πέμπτη 7 Νοέμβρη, οργανώνει η επιτροπή αγώνα και μάλιστα – και αυτή τη φορά- σε δύο μέτωπα, στη  Χίο έξω από την Alpha Bank στην Απλωταριά στις 10 π.μ. και στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη στις 9 π.μ.

Ακολουθεί ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Συμπαράστασης στο Γιάννη Παληό.

 

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το λαό της Χίου, αλλά και της Μυτιλήνης, για την ανταπόκρισή του στο κάλεσμα αγωνιστικών παραστάσεων στα κεντρικά καταστήματα της ALPHA BANK στις 31 Οκτωβρίου 2019.  Ήταν συγκινητική η συμμετοχή σας και έστειλε (μαζί με την πρόταση του Γιάννη για συμβιβαστική βιώσιμη λύση για την αποπληρωμή του χρέους) ένα πολύ δυνατό μήνυμα στην κεντρική διοίκηση της Τράπεζας, που, κατά την επεξεργασία της πρότασης συμβιβασμού, δεν θα πρέπει να αγνοήσει.

 

Όπως όλοι ξέρετε, την ερχόμενη Πέμπτη 7 Νοεμβρίου είναι προγραμματισμένος ο πλειστηριασμός της πρώτης και μοναδικής κατοικίας του Γιάννη και ο δικός μας στόχος είναι η αναστολή και η ματαίωσή του.

 

Προσηλωμένοι σ’ αυτό το στόχο, σας καλούμε στις ακόλουθες δράσεις:

 

Στις 7 Νοέμβρη ενώνουμε τη φωνή μας για άλλη μια φορά, Χιώτες και Μυτιληνιοί!

 

Πέμπτη 7 Νοέμβρη.

• Παράσταση διαμαρτυρίας στο κατάστημα Χίου της Alpha Bank στην Απλωταριά στις 10.00 το πρωί.

• Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη στις 9.00 το πρωί.

 

Βιοτέχνες, έμποροι, ελεύθεροι επαγγελματίες, φοιτητές, νεολαία, εργαζόμενοι, άνεργοι, δανειολήπτες, υψώνουμε φωνή συμπαράστασης και αντίστασης για την προστασία της πρώτης κατοικίας του Γιάννη.

 

Προτείνουμε, όσοι διατηρείτε ενεργούς λογαριασμούς στην ALPHA BANK, να προβείτε σε αναλήψεις με αιτιολογία «Συμπαράσταση στο Γιάννη Παληό», αν δεν υπάρξει τις επόμενες μέρες αλλαγή στάσης απ’ την Τράπεζα.

 

Αγαπητοί φίλοι, συμπολίτες και εξαιτίας του Γιάννη συναγωνιστές.

 

Βρισκόμαστε στην αρχή ενός δύσκολου αλλά πέρα για πέρα δίκαιου αγώνα, του οποίου η έκβαση θα καθορίσει τη ζωή, το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας στον τόπο μας.

 

Δεν θα μείνουμε απαθείς, δεν θα πούμε «σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω», δεν θα επιτρέψουμε να καταστραφεί ο τόπος μας ξανά - αυτή τη φορά, απ’ την αδιαλλαξία και την απληστία των τραπεζών...

 

 

Αγαπητοί φίλοι,

Οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκαν με δικά μας χρήματα (μείωση συντάξεων, μισθών, υπερφορολόγηση…) για να καλύψουν τις τρύπες απ’ τα δανικά κι αγύριστα των μεγαλοκαρχαριών... των διαπλεκόμενων... των επιχειρηματιών που έβγαλαν τα χρήματα που δανείστηκαν στο εξωτερικό, των Π.Α.Ε και των απίστευτων προέδρων τους που κατάφεραν διαγραφές χρεών εκατομμυρίων ευρώ, των καναλαρχών, των μιζαδόρων, των κομμάτων… και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.

Πόσα δάνεια έχει πουλήσει η ALPHA BANK αντί πινακίου φακής σε ξένα FUNDS;

Γιατί δεν προτείνει στους δανειολήπτες εφικτές λύσεις που θα της αποφέρουν πολλαπλάσια χρήματα στα ταμεία της;

Χρησιμοποιώντας δυο μέτρα και δυο σταθμά επιλέγουν τον πλειστηριασμό απ’ την ειλικρινή, βιώσιμη λύση που τους προτείνει ο Γιάννης.

 

Μετά απ’ αυτά, μόνο μας χρέος ο Αγώνας.

 

Με σθένος και ψηλά το κεφάλι, ενωμένοι σα μια γροθιά, αγωνιζόμαστε στο πλευρό του Γιάννη Παληού μέχρι την τελική νίκη…»

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 06/04/2020 - 16:32

                          Η μείωση μισθωμάτων δημοτικών ακινήτων, λόγω κορωνοϊού, θα τεθεί προς συζήτηση στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χίου, που θα πραγματοποιηθεί με                            τηλεδιάσκεψη,  κι αν αυτό δεν είναι εφικτό, διά περιφοράς- την Τετάρτη 8 Απριλίου στις 6 μ.μ.

Όπως διευκρίνισε σήμερα σε δηλώσεις του στην «Αλήθεια» ο Αντιδήμαρχος Χίου, Χάρης Μπουρνιάς, θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τις μισθώσεις με μείωση κατά 40% των ενοικίων για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στη δυνατότητα που υπάρχει για μείωση των ενοικίων κατά 8% - σε ετήσια βάση- μετά από αίτημα του ενοικιαστή.

Όσον αφορά τις μειώσεις στα ανταποδοτικά τέλη των επιχειρήσεων που έχουν βάλει λουκέτο, λόγω κορωνοϊού, ο αντιδήμαρχος Χίου, Χάρης Μπουρνιάς, επίσης παρέπεμψε στις αποφάσεις που έχουν ληφθεί κεντρικά σημειώνοντας ότι δεν θα εισπραχθούν για όσο διάστημα τα καταστήματα θα είναι κλειστά, σημειώνοντας ότι για πρακτικούς λόγους θα περιμένουν να λήξουν τα περιοριστικά μέτρα και μετά θα εφαρμοστούν οι σχετικές αποφάσεις.

Με τις υπηρεσίες του Δήμου να υπολειτουργούν, λόγω της πανδημίας και με δεδομένες τις αλλαγές που έχει επιφέρει στο οικονομικό γίγνεσθαι όλη αυτή η κατάσταση, τονωτική ένεση αποτελούν δύο χρηματοδοτήσεις που εξασφαλίστηκαν από το Δήμο και γνωστοποιήθηκαν από τον Αντιδήμαρχο, Χάρη Μπουρνιά.

Πρόκειται για την έγκριση ποσού 2,3 εκατομμυρίων ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών και τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων και για ποσό 879.000 ευρώ που θα αποδοθεί στις υπηρεσίες καθαριότητας και εσόδων.

 

Με τις υπ

den_tha_plirosoyn_antapodotika_gia_oso_ehoyn_loyketo_ta_katastimata