Χίος, Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου

Ξανά συγκεντρώσεις σε Χίο και Μυτιλήνη για να αποτραπεί ο πλειστηριασμός του σπιτιού του Γ. Παληού

Δευ, 04/11/2019 - 15:19

Τη δεύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, σε διάστημα μιας εβδομάδας, την ημέρα που έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός του σπιτιού του συμπολίτη μας Γιάννη Παληού, την Πέμπτη 7 Νοέμβρη, οργανώνει η επιτροπή αγώνα και μάλιστα – και αυτή τη φορά- σε δύο μέτωπα, στη  Χίο έξω από την Alpha Bank στην Απλωταριά στις 10 π.μ. και στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη στις 9 π.μ.

Ακολουθεί ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Συμπαράστασης στο Γιάννη Παληό.

 

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το λαό της Χίου, αλλά και της Μυτιλήνης, για την ανταπόκρισή του στο κάλεσμα αγωνιστικών παραστάσεων στα κεντρικά καταστήματα της ALPHA BANK στις 31 Οκτωβρίου 2019.  Ήταν συγκινητική η συμμετοχή σας και έστειλε (μαζί με την πρόταση του Γιάννη για συμβιβαστική βιώσιμη λύση για την αποπληρωμή του χρέους) ένα πολύ δυνατό μήνυμα στην κεντρική διοίκηση της Τράπεζας, που, κατά την επεξεργασία της πρότασης συμβιβασμού, δεν θα πρέπει να αγνοήσει.

 

Όπως όλοι ξέρετε, την ερχόμενη Πέμπτη 7 Νοεμβρίου είναι προγραμματισμένος ο πλειστηριασμός της πρώτης και μοναδικής κατοικίας του Γιάννη και ο δικός μας στόχος είναι η αναστολή και η ματαίωσή του.

 

Προσηλωμένοι σ’ αυτό το στόχο, σας καλούμε στις ακόλουθες δράσεις:

 

Στις 7 Νοέμβρη ενώνουμε τη φωνή μας για άλλη μια φορά, Χιώτες και Μυτιληνιοί!

 

Πέμπτη 7 Νοέμβρη.

• Παράσταση διαμαρτυρίας στο κατάστημα Χίου της Alpha Bank στην Απλωταριά στις 10.00 το πρωί.

• Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη στις 9.00 το πρωί.

 

Βιοτέχνες, έμποροι, ελεύθεροι επαγγελματίες, φοιτητές, νεολαία, εργαζόμενοι, άνεργοι, δανειολήπτες, υψώνουμε φωνή συμπαράστασης και αντίστασης για την προστασία της πρώτης κατοικίας του Γιάννη.

 

Προτείνουμε, όσοι διατηρείτε ενεργούς λογαριασμούς στην ALPHA BANK, να προβείτε σε αναλήψεις με αιτιολογία «Συμπαράσταση στο Γιάννη Παληό», αν δεν υπάρξει τις επόμενες μέρες αλλαγή στάσης απ’ την Τράπεζα.

 

Αγαπητοί φίλοι, συμπολίτες και εξαιτίας του Γιάννη συναγωνιστές.

 

Βρισκόμαστε στην αρχή ενός δύσκολου αλλά πέρα για πέρα δίκαιου αγώνα, του οποίου η έκβαση θα καθορίσει τη ζωή, το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας στον τόπο μας.

 

Δεν θα μείνουμε απαθείς, δεν θα πούμε «σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω», δεν θα επιτρέψουμε να καταστραφεί ο τόπος μας ξανά - αυτή τη φορά, απ’ την αδιαλλαξία και την απληστία των τραπεζών...

 

 

Αγαπητοί φίλοι,

Οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκαν με δικά μας χρήματα (μείωση συντάξεων, μισθών, υπερφορολόγηση…) για να καλύψουν τις τρύπες απ’ τα δανικά κι αγύριστα των μεγαλοκαρχαριών... των διαπλεκόμενων... των επιχειρηματιών που έβγαλαν τα χρήματα που δανείστηκαν στο εξωτερικό, των Π.Α.Ε και των απίστευτων προέδρων τους που κατάφεραν διαγραφές χρεών εκατομμυρίων ευρώ, των καναλαρχών, των μιζαδόρων, των κομμάτων… και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.

Πόσα δάνεια έχει πουλήσει η ALPHA BANK αντί πινακίου φακής σε ξένα FUNDS;

Γιατί δεν προτείνει στους δανειολήπτες εφικτές λύσεις που θα της αποφέρουν πολλαπλάσια χρήματα στα ταμεία της;

Χρησιμοποιώντας δυο μέτρα και δυο σταθμά επιλέγουν τον πλειστηριασμό απ’ την ειλικρινή, βιώσιμη λύση που τους προτείνει ο Γιάννης.

 

Μετά απ’ αυτά, μόνο μας χρέος ο Αγώνας.

 

Με σθένος και ψηλά το κεφάλι, ενωμένοι σα μια γροθιά, αγωνιζόμαστε στο πλευρό του Γιάννη Παληού μέχρι την τελική νίκη…»

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 05/12/2019 - 15:16
Αιγαιοπελαγίτικοι αγώνες στίβου 2018 στην Κω

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου εξέδωσε Πρόσκληση, με την οποία καλεί τους Αθλητικούς Συλλόγους-Σωματεία και Φορείς του Βορείου Αιγαίου για την συμμετοχή τους στο ‘’Σχέδιο Δράσης-Αθλητισμός 2020’’, το οποίο με τη σειρά του θα αποτελέσει τμήμα του «Επιχειρησιακού Προγράμματος 2020» της Π.Β.Α.

Η Πρόσκληση Ενδιαφέροντος και το Έντυπο Υποβολής Αίτησης έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου (link: www.pvaigaiou.gov.gr/σχέδιο-δράσης/αθλητισμός/).

  • Οι Προτάσεις θα αφορούν την κατάρτιση ενός αθλητικού σχεδιασμού με δράσεις που θα συνδυάζουν τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και την τουριστική προβολή των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.
  • Στόχος η συν διοργάνωση αθλητικών δράσεων με μαζικό χαρακτήρα, η συν διοργάνωση δράσεων με στόχο τις μικρές και αναπτυξιακές ηλικίες, & η ανάδειξη υφιστάμενων σημαντικών αθλητικών θεσμών.

Για περισσότερες πληροφορίες για το ‘’Σχέδιο Δράσης Αθλητισμού 2020’’ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Αθλητισμού & Πολιτισμού και στα τηλέφωνα 22513-53913,914 & 22513-52122.

Η υποβολή των προτάσεων θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως τις 20 Δεκεμβρίου 2019, ώρα 15:00μ.μ. ηλεκτρονικά στο e-mail: athlitismos@pvaigaiou.gov.gr.