Χίος, Τετάρτη 3 Ιουνίου

Υποβλήθηκε το αίτημα για δάνειο του Δήμου από το Ταμείο Παρακαταθηκών

Ζητά 7,5 εκατομμύρια ευρώ για τις αλλαγές στο δημοτικό φωτισμό
Τετ, 28/02/2018 - 15:41

Σήμερα υποβάλλεται το αίτημα του Δήμου στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων διεκδικώντας δάνειο, ύψους 7,5 εκατομμυρίων ευρώ, για την εφαρμογή του σχεδίου που αφορά τις αλλαγές στο δημοτικό φωτισμό, συμπεριλαμβανομένης και της χρήσης φωτιστικών led, με στόχο την αναβάθμιση του παρεχόμενου φωτισμού με την παράλληλη μείωση ενέργειας και κόστους.

Όπως είπε στην “Α” ο Αντιδήμαρχος, Γ. Καραμανής, αρχικά θα διεκδικήσουν το σύνολο του ποσού που απαιτείται για το έργο και ανάλογα με την ανταπόκριση, που θα υπάρξει θα εφαρμοστεί το σχέδιο ολοκληρωμένο ή τμηματικά.

Παράλληλα είμαστε σε συνεννοήσεις να περάσει τροπολογία ώστε τα τοκοχρεολύσια να μπορούν να πληρωθούν εξ’ ολοκλήρου από τα ανταποδοτικά.

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 03/06/2020 - 18:22

Η θετική πορεία περιορισμού του COVID-19 στη χώρα μας, σε συνδυασμό με την πλήρη και συνεπή εφαρμογή του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου για τα επιβατηγά πλοία, επιτρέπει πλέον την αναθεώρηση του.

Έτσι, με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Υγείας και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός επιβατών αυξάνεται στο 60% (από 50%) για τα πλοία που δεν διαθέτουν καμπίνες και στο 65% (από 55%) για τα πλοία που διαθέτουν καμπίνες. 

Αυξάνεται επίσης σε 2 (από 1) το όριο ατόμων ανά καμπίνα, ενώ διατηρείται το αντίστοιχο όριο των τεσσάρων (04) ατόμων αν πρόκειται για οικογένεια ή ΑΜΕΑ με τον συνοδό τους. 

Η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ μόλις δημοσιευθεί η σχετική ΚΥΑ, η οποία αναμένεται να εκδοθεί σήμερα ή αύριο το αργότερο. 

Σχολιάζοντας την θετική αυτή εξέλιξη ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους επιβάτες, τα πληρώματα και τις ακτοπλοϊκές εταιρείες για τη συνέπεια που επέδειξαν και εξακολουθούν να επιδεικνύουν στην τήρηση των μέτρων. 

«Όπως είχα δηλώσει από την πρώτη ημέρα εφαρμογής του Πρωτοκόλλου», είπε, «αυτό θα συνεχίσει να αναθεωρείται, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.  Συνεχίζουμε με συνέπεια, μένουμε ασφαλείς».  

Πηγή: skai.gr