Χίος, Τρίτη 4 Αυγούστου

Υψηλές θερμοκρασίες για τις χαμηλές εκπτώσεις

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής
Τρί, 14/10/2014 - 15:42

Τα χαμηλά ποσοστά εκπτώσεων σε δημοπρατούμενα έργα, ανέβασαν τη θερμοκρασία στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, με τον Πολύδωρο Λαμπρινούδη να δηλώνει σήμερα στο Ράδιο «Α» ότι «κατά σύμπτωση ο ανάδοχος του έργου βελτίωσης των ΚΔΑΠ ΜΕΑ Χίου και Καρδαμύλων είναι αδελφός υποψήφιου με το συνδυασμό του Βουρνού».

Η ένταση προκλήθηκε γιατί στην προηγούμενη συνεδρίαση της επιτροπής αποφασίστηκε να επαναληφθεί ο διαγωνισμός για την αγροτική οδοποιϊα των Μαστιχοχωρίων με το σκεπτικό ότι η έκπτωση που είχε δοθεί στο συγκεκριμένο έργο ήταν 7% και υπήρξαν περιθώρια για μεγαλύτερη, ενώ στη χθεσινή για το έργο των ΚΔΑΠ ο υποψήφιος ανάδοχος που προκρίθηκε είχε δώσει έκπτωση 5%.

Ο Πολύδωρος Λαμπρινούδης σχολίασε το πρωί ότι ο διαγωνισμός και στην περίπτωση των ΚΔΑΠ θα πρεπε να επαναληφθεί, ώστε να υπάρξουν «ίσα μέτρα και σταθμά», επικαλούμενος το όφελος του δήμου και κατ’επέκταση των δημοτών, που θα προέκυπτε από μια μεγαλύτερη έκπτωση σ'ένα έργο, προϋπολογισμού 81.000 ευρώ.

Στον αντίποδα των παραπάνω ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Στρατής Γδύσης, μιλώντας το πρωί στο Ράδιο "Α", σύγκρινε τους δύο διαγωνισμούς και σημείωσε ότι  είχαν διαφορετικό αντικείμενο έργου, λέγοντας ότι τα έργα οδοποιίας τυγχάνουν μεγαλύτερης έκπτωσης από τα κτηριακά, αναφέροντας επίσης ότι στην περίπτωση του διαγωνισμού για την οδοποιϊα των Μαστιχοχωρίων υπήρχε και άλλη προσφορά της τάξεως του 30%, όμως ο φάκελος του υποψηφίου ήταν ελλιπής κύρια για τυπικούς λόγους, κάτι που μπορεί να αντιμετωπιστεί μέχρι τον επόμενο διαγωνισμό. Ειδικά για το έργο των ΚΔΑΠ – πρόσθεσε ο κ. Γδύσης- δεν υπήρχαν περιθώρια για καθυστέρηση στην εκτέλεσή του, γιατί τα κτήρια πρέπει να πληρούν μέχρι το τέλος του χρόνου τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί για να αδειοδοτηθούν οι δομές και άρα να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους.

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 03/08/2020 - 18:01

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, ενημερώνει τους συναλλασσόμενους για τις συναλλαγές που δεν θα μπορούν να διενεργούν στα τραπεζικά καταστήματα από την Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020, μετά την απόφαση Δ1α/ΓΠ οικ. 48002/2020 για «εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μη ιατρικής μάσκας σε εμπορικές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, χώρους γραφείων και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορoνοϊού COVID-19».

Ειδικότερα η ανακοίνωση της ΕΕΤ αναφέρει:

«Η ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων Covid 19 τον Ιούλιο του 2020 οδήγησε στην νομοθετική καθιέρωση της υποχρεωτικής χρήσης μη ιατρικής μάσκας από εργαζόμενους και καταναλωτές, καθώς επίσης και στη λήψη περαιτέρω περιοριστικών μέτρων. Οι τράπεζες μέλη της ΕΕΤ, στην προσπάθειά τους να επιτευχθεί η πλήρης εφαρμογή των νέων μέτρων (βλ. Δ1α/ΓΠ οικ. 48002/2020), με σκοπό τη διαφύλαξη της υγείας εργαζομένων στα τραπεζικά καταστήματα και των συναλλασσομένων με αυτά, γνωστοποιεί ότι από την Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020 και μέχρις ότου υπάρξει νεότερη ανακοίνωση, δεν θα πραγματοποιούνται στα τραπεζικά καταστήματα με φυσική παρουσία οι ακόλουθες συναλλαγές:

Αναλήψεις μετρητών έως 400 ευρώ. Η ανάληψη μέχρι του ποσού αυτού θα πραγματοποιείται αποκλειστικά με τη χρήση της χρεωστικής κάρτας, στα ΑΤΜ.

Καταθέσεις μετρητών έως 1.000 ευρώ. Οι καταθέσεις μέχρι του ποσού αυτού θα πραγματοποιούνται στα ΑΤΜ με τη χρήση χρεωστικής κάρτας.

Οι πληρωμές λογαριασμών τρίτων (Δημόσιο, ενέργεια, ύδρευση, τηλεφωνία, συνδρομητική τηλεόραση, ασφάλειες, κλπ) εξοφλούνται μέσω internet/mobilebanking ή στα ΑΤΜ. Δεν θα δίνεται η δυνατότητα εξυπηρέτησης αυτών των συναλλαγών με χρήση μετρητών στο ταμείο.

Η ενημέρωση λογαριασμών (κινήσεων και υπολοίπων) πραγματοποιείται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ. Ενημερώσεις βιβλιαρίων ταμιευτηρίου δεν θα πραγματοποιούνται στο Δίκτυο Καταστημάτων.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας αξιοποιήστε τη χρεωστική κάρτα της τράπεζάς σας και τους κωδικούς πρόσβασης στην ηλεκτρονική τραπεζική της Τράπεζας συνεργασίας σας.

Παρακαλείστε ακόμη, να περιορίσετε τις επισκέψεις σας στα τραπεζικά καταστήματα. Εάν παρόλα αυτά καθίσταται αναγκαία η προσέλευσή σας σε τραπεζικό κατάστημα παρακαλείστε α) να διαθέτετε προστατευτική μάσκα β) να τηρείτε τις αποστάσεις ασφαλείας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ