Ζητούν μείωση των λογαριασμών της ΔΕΥΑΧ στη Βολισσό

Παρ, 06/02/2015 - 10:37

Είδαν φουσκωμένους τους λογαριασμούς νερού του 2014 και με επιστολή τους στη ΔΕΥΑΧ ζητούν την αναμόρφωση της τιμολογιακής της πολιτικής.

Ο λόγος για το Τοπικό Συμβούλιο Βολισσού που μέσω του Προέδρου του, σε πρώτη φάση και αφού προειδοποιεί ότι ακολουθούν και υπογραφές κατοίκων που θα υποστηρίζουν το συγκεκριμένο αίτημα, ζητά  την αναδρομική από 1/1/204 επαναφορά των τιμολογίων ως ήταν.

Ακολουθεί η επιστολή που αναλυτικά αναφέρεται στο θέμα:

«Με πολύ μεγάλη έκπληξη και λύπη, διαπιστώσαμε μόλις παραλάβαμε τους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς της ΔΕΥΑΧ, ότι εντελώς «κρυφά» και αυθαίρετα σε προηγούμενο χρόνο είχατε αποφασίσει την αλλαγή επί το χείριστο, της τιμολογιακής πολιτικής για τη Βολισσό, διαχωρίζοντάς την από την όλη Αμανή και αγνοώντας επιδεικτικά την ρήτρα Αμανής του Δήμου Χίου. Συγκεκριμένα μειώσατε τα δωρεάν κυβικά νερού από 180 σε μόλις 60 ενώ αυτά είχαν καθοριστεί σε αντιστάθμισμα της αύξησης των βασικών μας τελών. Επίσης η κλιμακωτή χρέωση φθάνει τα 1,30 ευρώ/ κυβικό μέτρο. Ούτε πετρέλαιο να είναι.

Το δε νερό ποτίσματος κήπων, ενώ είχαμε ενημερωθεί ότι θα είναι φθηνότερο και εκεί διαπιστώσαμε ότι καταργήθηκαν τα 180 κυβικά μέτρα δωρεάν νερού και από το πρώτο κυβικό υπάρχει χρέωση 0,60 ευρώ.

Ο Θεός δώρισε στην περιοχή μας την ευλογία της επάρκειας νερού, ώστε ανέτως και δωρεάν να το λαμβάνουν πολλοί Χιώτες επισκέπτες και προσφάτως η Σιδηρούντα. Μας είναι αδιανόητες αυτές οι χρεώσεις για κάθε τεχνοκρατικό ή οικονομικό λόγο(π.χ. συντήρηση δικτύου) και ζητάμε την αναδρομική, ως οφείλετε, από 1/1/2014, επαναφορά των τιμολογίων ως ήταν και να φροντίσετε να διαχειριστείτε τα έξοδά σας ώστε να επαρκούν ως ανταποδοτικά. Αλλά και σε κάθε άλλη περίπτωση, δεν μπορούν μια χούφτα άνθρωποι που μείναμε στη Βολισσό, να συντηρούμε μια υποδομή που είστε υποχρεωμένοι να συντηρείτε σαν ενιαίος Δήμος.

Σας επαναλμβάνουμε το άδικο αυτής της αψυχολόγητης απόφασης, όπως και όποτε την έλαβαν, που αδυνατούμε να αποδεχτούμε.

Περιμένοντας τις δικές σας ενέργειες,

 

Ο Πρόεδρος του Τ.Σ. Βολισσού»

Σχετικά Άρθρα