Χίος, Κυριακή 31 Μαΐου

Bοήθημα $1200 από ΗΠΑ σε Ομογενείς λόγω κορωνοϊού

Ανακοίνωση της Ένωσης ομογενών Χίου
Δείτε το Βίντεο
Δευ, 04/05/2020 - 17:47

Για όλους τους Αμερικάνους πολίτες που διαμένουν στην Χίο και έχουν Αμερικανική Υπηκοότητα και SSN Social Security Number.

Εάν έχετε εισοδήματα στις ΗΠΑ ή στην Ελλάδα (ειδικά για εισοδήματα στην Ελλάδα, εξαιρούνται αυτά που ήδη έχετε συμπεριλάβει στην Ελληνική φορολογική σας δήλωση), που ξεπερνούν τις 12.400$ το άτομο ετησίως, θα πρέπει να έχετε υποβάλει φορολογική δήλωση, έως το έτος 2017, όμως μπορείτε να την υποβάλετε με καθυστέρηση, με ελάχιστο πρόστιμο.

Εάν δεν έχετε εισοδήματα στις ΗΠΑ ή στην Ελλάδα, ή έχετε αλλά είναι λιγότερο από 12.400$ το άτομο ετησίως, τότε δεν έχετε υποχρέωση να υποβάλετε φορολογική δήλωση, μπορείτε να κάνετε μηδενική χωρίς πρόστιμο, μπορείτε δε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στις εξής ιστοσελίδες:

Η παρακάτω είναι η ιστοσελίδα από την οποία κάνετε την εγγραφή σας για το βοήθημα: https://sa.www4.irs.gov/irfof-wmsp/notice και https://www.irs.gov/coronavirus/economic-impact-payment-information-center και https://www.irs.gov/coronavirus/get-my-payment-frequently-asked-questions#locked

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ, ΕΙΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΕΙΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΑΤΕ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΤ’ ΕΥΘΕΙΑΝ ΕΔΩ: https://www.freefilefillableforms.com/#/fd/EconomicImpactPayment

Ειδικότερα αν δεν έχετε αριθμό Κοινωνικής Ασφάλισης (Social Security Number) μπορείτε να τον αποκτήσετε στην ιστοσελίδα: https://www.ssa.gov/ssnumber/.

Σημείωση #1: μην χρησιμοποιήσετε τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου για την διαδικασία εκτός αν διαθέτετε νούμερο κινητού τηλεφώνου ΗΠΑ. Σε άλλη περίπτωση, συμπληρώστε το πεδίο που ζητάει κινητό τηλέφωνο με το e-mail που χρησιμοποιείτε.

Σημείωση #2: Εάν προσθέσετε εξαρτώμενα μέλη πρέπει οπωσδήποτε αυτά να έχουν S.S.N., αν δεν έχουν αυτά αριθμό SSN μην τα δηλώσετε καθόλου, εναλλακτικά εκδώστε SSN κάνοντας αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που βρίσκεται στην ακόλουθη ιστοσελίδα. https://www.ssa.gov/ssnumber/.

Σημείωση #3: και τέλος στην ηλεκτρονική αίτηση, δεν δέχεται η πλατφόρμα να δώσετε λογαριασμό Ελληνικής τράπεζας παρά μόνο Αμερικάνικο, διαφορετικά ζητάτε να έρθει η πληρωμή με επιταγή Αμερικανικού Δημοσίου που θα σας ταχυδρομηθεί στην διεύθυνση που θα ορίσετε (συνήθως κατοικίας).

Σημείωση #4: Μην προσπαθήσετε να συμπληρώσετε τις φόρμες παραπάνω από κινητό τηλέφωνο, μόνο από υπολογιστή. Αν δεν έχετε υπολογιστή με σύνδεση στο διαδίκτυο, κάντε την αίτηση από τον υπολογιστή κάποιου γνωστού σας.

Σημείωση #5: κάντε όλες τις καταχωρήσεις ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ !!! ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ “CAPS LOCK” ανοικτό καθ`όλη την διαδικασία.

Σημείωση #7 (SOS!!!): Αν σας βγάλει στο τέλος της αίτησης μήνυμα «payment status not available” μην αγχωθείτε, δεν σημαίνει ότι απορρίπτεται, θέλει το σύστημα τουλάχιστον 24 έως 48 ώρες για να επεξεργαστεί την αίτηση. Απόρριψη υπάρχει ΜΟΝΟΝ όταν σας έρθει μήνυμα στο οποίο θα σας λέει APPLICATION REJECTED και θα σας δώσει και ένα ERROR CODE και οδηγίες για το πώς θα το διορθώσετε. ΜΟΝΟΝ ΤΟΤΕ και εφ’ όσον δεν κατανοείτε τις απλές αυτές οδηγίες να στείλετε ξανά μήνυμα σε εμάς για να σας βοηθήσουμε ξανά.

Η Ένωση Ομογενών συμβουλεύει  να αποταθείτε σε λογιστή στις ΗΠΑ (Accountant) εάν δυσκολεύεστε για την ολοκλήρωση των εγγράφων και όλης της διαδικασίας. Επίσης, να γνωρίζετε ότι κάθε άτομο έχει διαφορετικό τρόπο συμπλήρωσης εγγράφων καθώς ο καθένας έχει διαφορετική δήλωση φορολογίας στο IRS.   

 

Με Εκτίμηση,

Προέδρος Ένωσης Ομογενών Χίου: Παντελής Α. Μπουρνιάς

Υ.Σ: Η ΕΝΩΣΗ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΞΑΝΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ

Σχετικά Άρθρα

Πληροφορίες για τη διαδικασία μετά από μήνυμα στο info@republicansoverseas.gr
Δευ, 18/05/2020 - 15:42
Ηχητικό απόσπασμα:

Κάθε Αμερικανός πολίτης που βρίσκεται στην Ελλάδα δικαιούται το βοήθημα των 1.200 δολαρίων, διευκρίνισε το πρωί από το Ράδιο «Αλήθεια» ο πρόεδρος του Ελληνικού Παραρτήματος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ιωνάθαν Κωνσταντίνου.

Ο κος Κωνσταντίνου αναφέρθηκε αναλυτικά στις κατηγορίες των δικαιούχων σημειώνοντας καταρχήν ότι όσοι είναι συνταξιούχοι του αμερικανού δημοσίου δεν θα κάνουν απολύτως τίποτα και τα χρήματα θα πιστωθούν στους λογαριασμούς τους.

Οι υπόλοιποι που έχουν αμερικανικοί υπηκοότητα και έχουν social security number θα κάνουν μια απλή αίτηση – γνωστοποίηση στην αμερικανική εφορία ότι δεν χρειάζεται να κάνουν  φορολογική δήλωση στην Αμερική και θα τους ταχυδρομηθεί στη δ/νση, που θα υποδείξουν, μια επιταγή 1.200 δολαρίων προσαυξανόμενη για κάθε ανήλικο τέκνο – έως 18- κατά 500.

Οσοι δεν έχουν social security number μπορούν να το εκδώσουν θα λάβουν οδηγίες για το πως μπορεί να γίνει αυτό.

Σε κάθε περίπτωση επισήμανε ότι όσοι χρειάζονται πληροφορίες για τη διαδικασία μπορούν να στείλουν μήνυμα με όνομα και τηλέφωνο στο  info@republicansoverseas.gr  και θα ενημερωθούν για το τι ακριβώς πρέπει να κάνουν.

Ακολουθεί σχετική έγγραφη αναφορά του κου Κωνσταντίνου:

"Πριν μερικές εβδομάδες ο Πρόεδρος Τραμπ υπέγραψε Νόμο με τον οποίο κάθε Αμερικανός πολίτης, όπου και αν βρίσκεται στον κόσμο, όσο καιρό και αν λείπει από τις ΗΠΑ, δικαιούται 1200 δολάρια ως έκτακτη οικονομική ενίσχυση, προσαυξανόμενη κατά 500 δολάρια για κάθε ανήλικο παιδί του Αμερικανό υπήκοο.

Στις 22 Απριλίου, βλέποντας ότι ελάχιστοι Ελληνο-Αμερικανοί γνώριζαν αυτή την παροχή, εκδώσαμε δελτίο Τύπου προς όλα τα ΜΜΕ, ενημερώνοντας τους 180.000 περίπου δικαιούχους που κατοικούν στην Ελλάδα, ότι δικαιούνται αυτό το επίδομα, το οποίο πιθανόν και να επαναληφθεί τον επόμενο μήνα.

Οι μόνοι που θα το λάβουν χωρίς καμία αίτηση, είναι όσοι ήδη λαμβάνουν άλλα βοηθήματα από το Αμερικανικό Δημόσιο, στους οποίους θα πιστωθεί το βοήθημα Τραμπ μαζί με την πληρωμή του Ιουνίου.

Οι υπόλοιποι, άσχετα αν έχουν λείψει πολύ καιρό από τις ΗΠΑ, άσχετα αν έχουν ληγμένα διαβατήρια η αν δεν κάνουν φορολογική δήλωση στις ΗΠΑ εδώ και δεκαετίες, ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ το επίδομα και ήδη σαν γραφείο βοηθείας του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των ΗΠΑ έχουμε παράσχει τεχνική συνδρομή σε πάνω από 9000 περιπτώσεις δικαιούχων διπλής υπηκοότητας που ήδη ολοκληρώσανε μια πολύ σύντομη και εύκολη ηλεκτρονική αίτηση και θα λάβουν το βοήθημα τον Ιούνιο με επιταγές που θα ταχυδρομηθούν από το Αμερικανικό Δημόσιο. Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα δυστυχώς είναι κλειστή, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν διαθέτει φορολογικό τμήμα για παροχή πληροφοριών ή υποστήριξης για το βοήθημα Τραμπ όπως και η ίδια σε ανακοίνωσή της αναφέρει.

Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν τουλάχιστον 100.000 δικαιούχοι του βοηθήματος που δεν γνωρίζουν ότι μπορούν να το αποκτήσουν και για αυτό τον λόγο απευθυνόμαστε εκ νέου στα ΜΜΕ ώστε να γίνει ένα νέο κάλεσμα και σε αυτούς για να αιτηθούν το βοήθημα και να το εισπράξουν γρήγορα.

Τη δύσκολη αυτή εποχή που αντιμετωπίζει η Ελλάδα το κονδύλιο που μπορούν συνολικά να εισπράξουν οι Έλληνες πολίτες από το βοήθημα Τραμπ ανέρχεται χονδρικά στο συνολικό ποσό των 250.000.000 ευρώ, χρήματα που θα μπουν στην πραγματική οικονομία άμεσα, μέσα στον Ιούνιο, πιθανότατα δε για τον Ιούλιο θα υπάρξουν άλλα 250.000.000 ευρώ, δηλαδή μισό δισεκατομμύριο ευρώ με την δεύτερη δόση του βοηθήματος Τραμπ που αναμένουμε να ανακοινωθεί σύντομα.

Η άμεση οικονομική βοήθεια αυτή από τον Πρόεδρο Τραμπ, θα βοηθήσει ουσιαστικά την Ελλάδα να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της πανδημίας, αλλά κυρίως για την Ελλάδα αντιπροσωπεύουν μια άμεση οικονομική βοήθεια προς την πραγματική οικονομία χωρίς όρους η υποχρέωση επιστροφής σε δανειστές.

Καλούμε όλους, Πολιτεία, ΜΜΕ, φορείς, τοπική αυτοδιοίκηση, να γνωστοποιήσουν την ύπαρξη του βοηθήματος έτσι ώστε να μην χαθεί ούτε ένα δολάριο από την Αμερικανική αυτή βοήθεια, την ώρα που η Ελλάδα αντιμετωπίζει πλέον ζοφερές οικονομικές συνέπειες της πανδημίας του ιού της Γουχάν.

Για να λάβουν το βοήθημα όσοι δεν λαμβάνουν ήδη σύνταξη από ΗΠΑ, όλο και όλο που έχουν να κάνουν είναι να στείλουν μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Κέντρο Βοηθείας του κόμματος στην διεύθυνση info@republicansoverseas.gr με τίτλο «ΒΟΗΘΗΜΑ ΤΡΑΜΠ» και κείμενο μόνο το όνομά τους και ένα τηλέφωνο και θα λάβουν ταχύτατα αναλυτικές οδηγίες και τεχνική υποστήριξη για την εύκολη και γρήγορη απόκτηση του βοηθήματος Τραμπ χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση προς το Γραφείο Βοηθείας μας.

Jonathan Κωνσταντίνου,

Πρόεδρος του Ελληνικού Παραρτήματος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των ΗΠΑ

 

Site: www.republicansoverseas.gr

Site: http://republicansabroad.gr/

News Site: https://eastmednews.org/

Facebook: Republicans Overseas Hellenic Chapter"