Χίος, Παρασκευή 17 Αυγούστου

Η Αμερικάνικη Πρεσβεία ενημερώνει

Δείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 15/03/2018 - 19:59
Αυξημένο ενδιαφέρον στην εκδήλωση

Περά από τις τυπικές διαδικασίες των Ομογενών των ΗΠΑ, η Ενωση Ομογενών Χίου διοργάνωσε σήμερα μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση στην Αίθουσα της Περιφέρειας, όπου στελέχη της Πρεσβείας των ΗΠΑ ενημέρωσαν με τον υπεύθυνο τρόπο τους Ομογενείς, που εργάστηκαν στις ΗΠΑ και λαμβάνουν από εκεί την σύνταξη τους, πως μπορούν να δώσουν την Αμερικάνκη Ιθαγένεια μέχρι και στα εγγόνια τους ενώ ενημέρωσαν επίσης για τις προύποθέσεις ώστε να μεταναστεύσει κανείς νόμιμα στις ΗΠΑ για αναζήτηση εργασίας.

Εισηγήτρια της συζητησής ήταν η ίδια η Αμερικανή Πρέσβης Rosemary R. Macray [ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ].

               Η αίθουσα ήταν γεμάτη με Χιώτες Ομογενείς όλων των ηλικιών, μιας και το θέμα φαίνεται ότι ενδιαφέρει πολύ. Η κ. Rosemary Macray εξήγησε αναλυτικά πως μπορούν οι παππούδες και οι γιαγιάδες που έχουν την Αμερικανική Υπηκοότητα να την μεταδόσουν στα παιδιά τους, ποιά βήματα πρέπει να ακολουθήσουν,ποιές αιτήσεις να κάνουν και τι προυποθέσεις πρέπει να πληρούν. Το ίδιο ακριβώς διασαφήνισε και για όσους επιθυμούν να μεταναστεύσουν ΝΟΜΙΜΑ στην Αμερική για ΕΡΓΑΣΙΑ ή θέλουν να μεταβούν εκεί για ΣΠΟΥΔΕΣ.

                Κατά διαστήματα έγινε μετάφραση στα Ελληνικά για τους παρευρισκομένους, που δεν είχαν ευχέρεια στην κατανόηση των θεμάτων στα Αγγλικά, που προφανώς θα ήταν ελάχιστοι.

               Για όσους χρειάζονται οποιεσδήποτε πληροφορίες για τέτοια και παρόμοια θέματα ,δόθηκε η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ που είναι athens.usembassy.gov,Visas,Immigrant Visas, USCIS Athens Field Office, Form I-130, Petition for Alien Relative.

               Επίσης δόθηκε το τηλέφωνο της Πρεσβείας που είναι 210-720-2403. Διευκρινίστηκε ότι το τηλέφωνο... ΑΠΑΝΤΑ  και όλοι οι ομιλιτές τόνισαν, όσοι κάνουν κλήση στην Πρεσβεία να παραμένουν στην αναμονή και να μην κατεβάζουν το ακουστικό. Μπορεί να περιμένουν 10 ή και 15 λεπτά, εξαιτίας των πάρα πολλών κλήσεων που γίνονται κάθε μέρα ...αλλά θα μιλήσουν και θα εξυπηρετηθούν. Δόθηκε βέβαια και η διεύθυνση της Πρεσβείας  ΒΑΣΙΛΙΣΗΣ ΣΟΦΙΑΣ 91 στην Αθήνα, η οποία είναι βεβαίως γνωστή.

               Ο κ. Αναστασιάδης, υπέυθυνος της Αμερικανικής Πρεσβείας σε θέματα Κοινωννικής Ασφάλισης, τόνισε χαρακτηριστικά προς το τέλος της συζήτησης

''Δίνουμε χρήματα σε χήρες, συζύγους, παιδιά ομογενών, έξοδα κηδείας, σε βετεράνους πολέμων π.χ. του Ιράκ κ.ο.κ.,σε απόμαχους Σιδηροδρομικούς ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ, ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ, καλύπτουμε 26 Πρεσβείες σε όλο τον κόσμο, διευθετούμε θέματα για ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ, για ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ, ζητήματα ανθρώπων που βρίσκονται σε Ψυχειατρεία, Γηροκομεία, ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑΞΙΔΙΑ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ''

              Η συζήτηση ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και προκάλεσε πολλές ερωτήσεις που απαντήθηκαν. Μετά το τέλος της συζήτησης πολύς κόσμός παρέμεινε για διευκρινίσεις. ΟΠΩΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ''ΧΑΝΔΡΗΣ'' ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩ'Ι' και φυσικά  το Χιακό κοινό μπορεί όποτε το επιθυμεί να απευθύνεται στον ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΧΙΟΥ κ.ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΠΟΥΡΝΙΑ, όπως μας είπε ο ίδιος, προς ενημέρωσή του για παρόμοια θέματα.

Ενημέρωση των Ομογενών

Σχετικά Άρθρα

Δελτίο Τύπου
Τρί, 31/07/2018 - 15:43
Καλλιμασιά

Ο Σύλλογος Καλλιμασιωτών Χίου - Αττικής υλοποιεί και φέτος το θερινό Πρόγραμμα Εκδηλώσεων με στόχο να προσφέρει στους Χιώτες και στα παιδιά μας την ευκαιρία να διασκεδάσουν, να αθληθούν δημιουργικά και να αναπτύξουν κοινωνικές επαφές την περίοδο του Αυγούστου όπου βρισκόμαστε όλοι μαζί στην αγαπημένη μας πατρίδα.

Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν τον Αύγουστο 2018 μέσα στα πλαίσια του Παγκαλλιμασιώτικου Συνέδριου είναι οι παρακάτω:

  1. Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018.

Συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο Καλλιμασιωτών Αμερικής ημερήσιας εκδρομής με πούλμαν. Επίσκεψη στην Ιερά Μονής Μυρσινιδίου, στάση για καφέ και βόλτα στα πανέμορφα Καρδάμυλα, επίσκεψη και φαγητό στην Λαγκάδα και επιστροφή στην Καλλιμασιά το απόγευμα. Εκκίνηση στις 09:00 από το Δημοτικό σχολείο Καλλιμασιάς. Δηλώσεις συμμετοχής έως 7 Αυγούστου.

  1. Κυριακή 12 Αυγούστου 2018.

Χοροεσπερίδα του Συλλόγου στο ξενοδοχείο Erytha Resort στον Καρφά. Θα τιμηθούν ο κ. Αργύριος Κοκκινάκης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χιακών Σωματείων Αττικής & ο κ. Αιμιλιανός Ευαγγελινός τ. Πρόεδρος του Συλλόγου Καλλιμασιωτών Χίου Αττικής. Διασκέδαση με τους Αλέκο και Κική Γεωργούλη. Δηλώσεις συμμετοχής έως 10 Αυγούστου.

  1. Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018.

Διοργάνωση 1ης Ποδηλατάδας Καλλιμασιάς 2018. Εκκίνηση Αγία Παρασκευή Καλλιμασιάς στις 18:30. Διαδρομή Αγία Παρασκευή – Μέσα Διδύμα – Αγία Παρασκευή. Θα ακολουθήσει απονομή αναμνηστικών και επάθλων. Δηλώσεις συμμετοχής έως 13 Αυγούστου.

 

Σημειώνεται πως για την εξυπηρέτηση και την πληροφόρηση των ενδιαφερομένων που θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τα παρακάτω τηλέφωνα.

 

 

Τηλέφωνα επικοινωνίας

Μαρία Παντελούκα: 6982128352

Ιωάννης Περίκος: 6944600235