Χίος, Τετάρτη 17 Ιουλίου

Η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Συλλόγου Αφροδισίων Αττικής

Δευ, 18/02/2019 - 15:25

Παρουσία πολλών μελών και φίλων, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019 η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Συλλόγου Αφροδισίων Αττικής «Ο Άγιος Μάμας».

Φέτος, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, επέλεξε στοχευμένα για την εκδήλωση αυτή, την αίθουσα του Συλλόγου Ιμβρίων Αθηνών, στη Νέα Σμύρνη. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Ιμβρίων κος Κώστας Χριστοφορίδης, έκανε μία σύντομη παρουσίαση για την ιστορία της Ίμβρου και τη δράση του συλλόγου.

Το οπτικοακουστικό υλικό που προβλήθηκε, συγκίνησε αλλά και προβλημάτισε όλους τους παρευρισκόμενους, αφού μπόρεσαν να αναλογιστούν πόσο τυχεροί είναι όλοι που μπορούν ελεύθερα να επισκεφτούν τα αγαπημένα τους χωριά και τα σπίτια τους στη Χίο, χωρίς να χρειάζονται διαβατήριο και χωρίς να βιώνουν τις τόσο δύσκολες καταστάσεις που έχουν ζήσει οι Ίμβριοι.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης μοιράστηκαν δώρα στους μικρούς φίλους του Συλλόγους μας.

Την εκδήλωση τίμησε με τη παρουσία του ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χιακών Σωματείων Αττικής, Αργύρης Κοκκινάκης, ο οποίος απηύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους.

Ο Σύλλογος μας εύχεται Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στους Αφροδισιανούς σε κάθε γωνιά της γης.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 16/07/2019 - 06:22

Την σεπτή μνήμη της χιοπολίτιδος Αγ. Μαρκέλλας θα τιμήσει και φέτος με την επιβεβλημένη λαμπρότητα η Χιακή Αδελφότης Αττικοβοιωτίας «ο Κοραής» συνεχίζοντας την μακρά παράδοση των Χίων της πρωτεύουσας.

Ο καθιερωμένος πανηγυρικός εορτασμός θα τελεστεί κατά τη Θεία Λειτουργία και Αρτοκλασία, την Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019 και ώρα 9.00 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς, όπου θα εκτεθεί σε προσκύνημα και η Ιερά Εικόνα της Αγίας, που προσέφεραν το 1905 στον Πειραιά οι πρώτοι Χιώτες έποικοι. Ο εορτασμός τελεί υπό τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ και συμμετέχουν οι αρχές της πόλης, ενώ η φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος παιανίζει μετά το πέρας της ακολουθίας.

Χορηγοί θα είναι όπως κάθε χρόνο οι οικογένειες Σιδεράτου και Τριανταφύλλου.

Η Αδελφότης μας σας προσκαλεί να συμπροσευχηθούμε για να δωρίζει η Αγία την ευλογία και τη χάρη Της στον τόπο μας, στον ευλαβή χιακό λαό και στους Χιώτες της διασποράς.

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Στ. Δανιήλ

και το Διοικητικό Συμβούλιο του «Κοραή» Αττικοβοιωτίας