Χίος, Τετάρτη 22 Μαΐου

Η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Συλλόγου Αφροδισίων Αττικής

Δευ, 18/02/2019 - 15:25

Παρουσία πολλών μελών και φίλων, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019 η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Συλλόγου Αφροδισίων Αττικής «Ο Άγιος Μάμας».

Φέτος, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, επέλεξε στοχευμένα για την εκδήλωση αυτή, την αίθουσα του Συλλόγου Ιμβρίων Αθηνών, στη Νέα Σμύρνη. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Ιμβρίων κος Κώστας Χριστοφορίδης, έκανε μία σύντομη παρουσίαση για την ιστορία της Ίμβρου και τη δράση του συλλόγου.

Το οπτικοακουστικό υλικό που προβλήθηκε, συγκίνησε αλλά και προβλημάτισε όλους τους παρευρισκόμενους, αφού μπόρεσαν να αναλογιστούν πόσο τυχεροί είναι όλοι που μπορούν ελεύθερα να επισκεφτούν τα αγαπημένα τους χωριά και τα σπίτια τους στη Χίο, χωρίς να χρειάζονται διαβατήριο και χωρίς να βιώνουν τις τόσο δύσκολες καταστάσεις που έχουν ζήσει οι Ίμβριοι.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης μοιράστηκαν δώρα στους μικρούς φίλους του Συλλόγους μας.

Την εκδήλωση τίμησε με τη παρουσία του ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χιακών Σωματείων Αττικής, Αργύρης Κοκκινάκης, ο οποίος απηύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους.

Ο Σύλλογος μας εύχεται Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στους Αφροδισιανούς σε κάθε γωνιά της γης.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 15/05/2019 - 20:43

Γιορτάστηκε και φέτος με πολύ μεγάλη επιτυχία  από τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΥΡΓΟΥΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ «ΤΟ ΠΥΡΓΙ ΧΙΟΥ» η μνήμη του Αγίου Ισιδώρου,στον ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων  στο Δρομοκαϊτειο ,όπου ο Σύλλογος έχει αφιερώσει την εικόνα  του Αγίου με το εικονοστάσι,την παραμονή της εορτής του.

Πολύ μεγάλη ήταν από νωρίς η προσέλευση του κόσμου στην ειδυλλιακή αυτή τοποθεσία του Χιώτικου κληροδοτήματος,όπου παρακολούθησε τον Πανηγυρικό Εσπερινό και την περιφορά της εικόνας του Αγίου ,στον περιβάλοντα χώρο. 

Τιμητικά την συνόδευαν Μέλη του « Συνδέσμου Εφέδρων καταδρομέων,έρευνας και διάσωσης».

Η πρόεδρος του Συλλόγου Μαρία Μπρη-Παπαμακαρίου,ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους,και τους ευχήθηκε «Το μαρτύριο του Αγ. Ισιδώρου,να φωτίζει και να κατευθύνει τα βήματά τους στο καλό και να τους Χαρίζει υγεία»

  Την γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους: Ο βουλευτής Χίου Ανδρέας Μιχαηλίδης,ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος, η Λία Τσουκαντά εκ μέρους του βουλευτή Χίου Νότη Μηταράκη, ο πρόεδρος του ΨΝΑ Δρομοκαϊτειον Ισίδωρος Πρώϊος και σύσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο, ο πρώην πρόεδρος Νίκος Τσικής, ο πρόεδρος της ΟΧΣΑ Αργύρης Κοκκινάκης, ο  Στέφανος Χρήστου πρώην αντιπεριφερειάρχης Πειραιά και δήμαρχος Κορυδαλλού , ο Κώστας Λυμπουσάκης, αντιδήμαρχοι,  δημοτικοί Σύμβουλοικαι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων Χαϊδαρίου, εκπρόσωποι Χιακών και τοπικών Συλλόγων, κ.α.

Ανήμερα της γιορτής του Αγίου ετελέσθη θεία λειτουργία μετά αρτοκλασίας,για τους εργαζόμενους στο ΨΝΑ Δρομοκαϊτειον!

Ο Σύλλογος ευχαριστεί τους Ισίδωρους που συνείσφεραν στα κεράσματα της γιορτής, όσους την τίμησαν με την παρουσία τους, και εύχεται ο Αγιος Ισίδωρος να είναι βοήθεια όλων μας!

Ευχαριστεί επίσης τον Γιώργο Μπενέα για τις φωτογραφίες!