Χίος, Δευτέρα 30 Μαρτίου

Οι Πυργούσοι της Αττικής τίμησαν το Γεώργιο Σουρή

Με εκδήλωση, 100 χρόνια από το θάνατό του
Δείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 11/12/2019 - 15:51

Με εξαιρετική επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε από τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΥΡΓΟΥΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ «ΤΟ ΠΥΡΓΙ ΧΙΟΥ» η εκδήλωση-αφιέρωμα στον προφητικό και πάντα επίκαιρο σατυρικό ποιητή ΓΕΩΡΓΙΟ ΣΟΥΡΗ,100 χρόνια από τον θάνατό του!

Στη ζωή και το έργο του Χιώτη ποιητή αναφέρθηκαν η Πρόεδρος του Συλλόγου, Μαρία Μπρη – Παπαμακαρίου (στην αγάπη και στη σχέση του ποιητή με τη Χίο) και ο ποιητής-λογοτέχνης Σπύρος Αυλωνίτης εκ μέρους, της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, ενώ καθήλωσε το κοινό, η απαγγελία των ποιημάτων του από τον ηθοποιό-μέλος του Δ. Σ. του Συλλόγου Πυργούσων Αττικής Γιάννη Τσική! Ποιήματα του ΣΟΥΡΗ απέδωσε μελωδικά με την κιθάρα του και ο μουσικοσυνθέτης Στέφανος Γεωργιάδης!

Ήταν μια εξαιρετική και όμορφη ξεχωριστή πολιτιστική βραδιά που την απόλαυσαν όλοι!

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Κυριάκος Ντηνιακός, ο πρώην Δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Τσατσαρώνης, ο αντιδήμαρχος πολιτισμού κος Μάνος Πετούσης, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κος Γιώργος Αργυρόπουλος, ο αντιδήμαρχος της Τεχνικής Υπηρεσίας κος Βασίλης Καρατζαφέρης, η Αντιδήμαρχος καθαριότητος Κα Μόρφη Σάββα, εκπρόσωποι Δημοτικων παρατάξεων, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο πρόεδρος της ΟΧΣΑ κος Αργύρης Κοκκινάκης, εκπρόσωποι Χιακών και τοπικών Συλλόγων, ο Πρόεδρος του ΨΝΑ Δρομοκαίτειον κος Ισίδωρος Πρώιος και πολλοί άλλοι.

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 18/03/2020 - 18:09
Σκυλίτσειο

Eν όψει των παρόντων δυσάρεστων καταστάσεων που σχετίζονται τόσο με την προστασία των συνόρων μας όσο και με την πανδημία του κοροναϊού, όλοι μας στο Chios Marine Club αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να εκφράσουμε αλλά και να δείξουμε έμπρακτα, την υποστήριξή μας στην Λιμενάρχη Χίου Αντιπλοίαρχο Λ.Σ κα. Ειρήνη Αργύρη, καλύπτοντας κάποιες από τις ανάγκες της Υπηρεσίας, καθώς επίσης και σε όλο το προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου, που προστατεύει την ακτογραμμή της πατρίδας μας, καθημερινώς και επί 24ώρου βάσεως, πάντα κοντά στο καθήκον τους.

Eπιπλέον, η Ναυτιλιακή Λέσχη Χίων υποστηρίζει και στηρίζει έμπρακτα, το Γενικό Νοσοκομείο Χίου (Σκυλίτσειο) προσφέροντας έναν σημαντικό αριθμό στολών και μασκών υψηλής προστασίας για το ιατρικό προσωπικό που εργάζεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) αλλά και σε όσους πιθανόν να ευρίσκονται στην πρώτη γραμμή κατά της πανδημίας του κοροναϊού. Είναι ηθικό χρέος μας να αποδεικνύουμε την έμπρακτη συμπαράστασή μας σε εκείνους πού, με πιθανό κίνδυνο της υγείας τους και μέγιστο επαγγελματισμό, θα προσφέρουν κάθε ιατρική φροντίδα σε όσους συμπατριώτες μας, πιθανόν νοσήσουν.

Ευχόμαστε, όλο και περισσότερες οργανώσεις να ακολουθήσουν το παράδειγμα αυτό, προς όφελος της πατρίδας μας. Είναι υποχρέωσή μας να στεκόμαστε δίπλα σε αυτούς του ανθρώπους στηρίζοντας, όχι μόνο με λόγια αλλά με έργα, τις έκτακτες απαιτήσεις των καθηκόντων τους, όπως εκτελούνται αναμφίβολα με τίμημα, σε καθημερινή βάση!