Χωριό μου όμορφο Πυργί κι’αν είμαστε μακριά σου, Θα τα τιμούμε πάντοτε όλα τα έθιμά σου!

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΧΟΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΥΡΓΟΥΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ “ΤΟ ΠΥΡΓΙ ΧΙΟΥ”
Δευ, 04/03/2024 - 21:09

Με μεγάλη επιτυχία επισφραγίστηκε για ακόμα μια φορά ο ετήσιος χορός  του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΥΡΓΟΥΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ “ΤΟ ΠΥΡΓΙ ΧΙΟΥ”, το Σάββατο το μεσημέρι 2 Φεβρουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων “ΙΡΙΔΑ” στο Χαϊδάρι.

Η πρόεδρος κα Μαρία Μπρη - Παπαμακαρίου απηύθυνε χαιρετισμό, ευχές και ευχαριστίες στους συγχωριανούς της και στους Φίλους του Συλλόγου, ενημέρωσε για τις προσεχείς εκδηλώσεις του Συλλόγου, και τους κάλεσε να πιάσουν το ΔΙΠΛΟ!

Χωριό μου όμορφο Πυργί κι’αν είμαστε μακριά σου,

Θα τα τιμούμε πάντοτε όλα τα έθιμά σου!

Ένας όμορφος πολύχρωμος μεγάλος ανθρώπινος κύκλος του διπλού δημιουργήθηκε άμεσα χορεύοντας και επαναλαμβάνοντας τα χοροτράγουδα της Προέδρου.

Αρχίσετέ τον το διπλό με του Πυργιού τραγούδια Πείτε για τις κοπέλες μας πουν’ όμορφα λουλούδια!

Όμορφος πούναι ο διπλός στεφάνι καμωμένος. Γαρύφαλλα... τριαντάφυλλα είναι περιπλεγμένος!

Όποιος περάσει απ’το Πυργί κάπου θα σταματήσει και λέει τούτο το χωριό μοιάζει με το Παρίσι!

Χωριό μου όμορφο χωριό με τους στενούς σου θόλους τα όμορφα σου τα ξυστά και τους Ιαποστόλους!

Λεβέντες και λεβέντισες πρέπει να τραγουδούμε γιατί τα χρόνια μας περνούν και πίσω δεν γυρνούνε…

Και τώρα θα χορέψετε με κέφι και με χάρη σαν νάμεστε τις Αποκριες όλοι μες στο λιβάδι!!!

Στη συνέχεια ακολούθησε το μεγάλο γλέντι - πανηγύρι..με τον Πυργούσικο φυσικά, και με τους καταξιωμένους καλλιτέχνες μας Γιάννα Φαφαλιού (τραγούδι), Νικόλα Καραολάνη (βιολί- τραγούδι) και τους εξαιρετικούς μουσικούς: Αντώνη Γερογιάνη (κρουστά), Ηλία Δόσκορη (κιθάρα-τραγούδι) και Κώστας Μίτσιος (λαούτο-μπουζούκι)... να απογειώνουν το κέφι.

Όλοι χόρεψαν με την ψυχή τους μέχρι αργά,με διάχυτη χαρά στα πρόσωπά τους και απόλαυσαν το υπέροχο μουσικό σχήμα της εκδήλωσης και το πλούσιο μενού,δίνοντας συγχαρητήρια στην Πρόεδρο και το ΔΣ ! Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους που τίμησαν την εκδήλωση ήταν:

Ο πρώην υπουργός ναυτιλίας και βουλευτής Χίου κος Κωστής Μουσουρούλης, ο πρώην δήμαρχος Χαϊδαρίου κος Βαγγέλης Ντηνιακός, ο Δημοτικός Σύμβουλος Χαϊδαρίου κος Ηλίας Βαρυτιμιάδης εκ μέρους του δημάρχου Χαϊδαρίου κου Μιχάλη Σελέκου (απουσίαζε λόγω συνεδρίου ΚΕΔΕ), ο Δημ. σύμβουλος κος Βασίλης Καρατζαφέρης, ο Πυργούσης  πρόεδρος των Ναυτιλιακών σπουδών - καθηγητής Παν/μιου Πειραιά κος Γιάννης Θεοτοκάς, η κα Αθηνά Παπαδήμα διευθύντρια του γραφείου του αντιπερειφερειάρχη δυτ. Τομέα Κου Βασίλη Λώλου, ο εμπορικός Διευθυντής της Revoil Γιάννης Θεοτοκάς επίσης από το Πυργί,από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Χαϊδαρίου η γραμματέας κα Ιουλιέτα Παπαμιχαήλ, κ.α

Ο Σύλλογος ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες και εύχεται ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ και του χρόνου με υγεία!

Σχετικά Άρθρα