Χίος, Τετάρτη 21 Νοεμβρίου

Προσφορά του ΣΦΟ προς το Περιφερειακό Ιατρείο Οινουσσών και χορηγίες σε άλλες κοινωνικές δραστηριότητες

Δευ, 12/06/2017 - 16:22

Ο Σύλλογος «Φίλοι Οινουσσών» συνεχίζοντας την κοινωνική δραστηριότητά του κατά τον παρελθόντα μήνα Μάιο σε συνεννόηση με την υπηρετούσα Ιατρό προμήθευσε το Περιφερειακό Ιατρείο Οινουσσών με υγειονομικό και νοσηλευτικό υλικό και εξοπλισμό συνολικής αξίας 700,00 ευρώ. Οι προμήθειες αφορούσαν ανάγκες του Ιατρείου σε σχέση και με την επερχόμενη θερινή περίοδο. Η δωρεά έγινε εις μνήμη του αλησμόνητου και πρόωρα εκλιπόντος καπ. Δημήτρη Στ. Λιγνού, επιτ. Προέδρου του Συλλόγου μας με χρήματα, που είχαν διαθέσει φίλοι και συμπατριώτες. Εκκρεμεί και δεύτερη παραγγελία νοσηλευτικού υλικού, η οποία θα εξυπηρετηθεί σε λίγες ημέρες.

Ο Σύλλογος συνεχίζει αδιαλείπτως την από πενταετίας προμήθεια δωρεάν φαρμάκων σε ανασφάλιστους συντοπίτες μας, ενώ παράλληλα καλύπτονται με διάφορα χρηματικά ποσά οι ρυθμίσεις καταβολής οφειλών νοικοκυριών προς τη ΔΕΗ, σε περιπτώσεις, που είχε διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα. Επιπροσθέτως βοηθούνται άποροι σε καταβολή καθυστερούμενων ενοικίων, λόγω διακοπής της συνταξιοδότησής τους.

Ο Σύλλογος συνεχίζει την κατά μήνα καταβολή χρηματικών επιδομάτων σε 60 περίπου οικογένειες απόρων, ασθενών, χαμηλοσυνταξιούχων και ανάγκη εχόντων συμπατριωτών. Επίσης και κατά το Μάιο συνεχίστηκε η μηνιαία οικονομική αρωγή προς την Εκκλησία του Αγ. Νικολάου.

Τέλος, δια της δωρεάν διάθεσης ή παροχής εκπτώσεων στο Ε/Γ-Ο/Γ «ΟΙΝΟΥΣΣΑΙ ΙΙΙ» συμμετείχαμε ως χορηγοί σε αθλητικές, μορφωτικές και εκδρομικές διοργανώσεις των Σχολείων, συλλόγων και φορέων Οινουσσών και Χίου.

Ευχαριστούμε θερμά τους αρωγούς και συμπαραστάτες του κοινωνικού και ανθρωπιστικού έργου μας. Ο Σύλλογος δηλώνει «παρών» στις ανάγκες των συνανθρώπων μας και του νησιού μας και σας καλεί όλους να συμμετέχετε με την συμβολή σας, μικρή ή μεγαλύτερη, αλλά κυρίως με την ηθική σας στήριξη στη χαρά, που δίδει κάθε προσφορά προς τον τόπο μας.

Ο Πρόεδρος Γ. Δανιήλ και το Διοικητικό Συμβούλιο

 

 

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 16/11/2018 - 14:50

Η "Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων" (ΟΛΣΑ) και η "Ομοσπονδία Λημνιακών Συλλόγων" (ΟΛΣΥ) σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες, τις Αδελφότητες και τους Συλλόγους, όλων των νησιών του Βορείου Αιγαίου που εδρεύουν στην Αττική διοργανώνουν τα «Ελευθέρια 2018».

Την ετήσια εκδήλωση τιμής και μνήμης, για την επέτειο της απελευθέρωσης των νησιών του Αιγαίου, κατά την περίοδο των Βαλκανικών Πολέμων το 1912- 1913, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

11:30 π.μ.: Δοξολογία στον ιερό ναό της Αγίας Παρασκευής, στη Νέα Σμύρνη. (Λεωφόρος Ελ. Βενιζέλου 135)

12:00 π.μ. Τελετή στην αίθουσα του Συλλόγου Ιμβρίων (Λεωφόρος Ελ. Βενιζέλου 80, Νέα Σμύρνη)

Το πρόγραμμα της τελετής στην αίθουσα του Συλλόγου Ιμβρίων περιλαμβάνει:

  1. Χαιρετισμούς προσκεκλημένων και εκπροσώπων των Ομοσπονδιών και των λοιπών Σωματείων.
  2. Προβολή ντοκιμαντέρ του Πολεμικού Μουσείου Αθήνας για τα γεγονότα της περιόδου 1912-1918.
  3. Παρουσίαση τοπικών χορών των νησιών του Βόρειο Ανατολικού Αιγαίου από το χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου Ανεμώτιας.

 

Στο τέλος της εκδήλωσης θα υπάρχει μικρό κέρασμα.