536 εκπαιδευτικοί της Χίου στη λίστα για εμβολιασμό

Δείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 01/04/2021 - 14:55

536 εκπαιδευτικοί από τη Χίο κατέθεσαν την επιθυμία τους να εμβολιαστούν κατά της covid 19 από τις αδιάθετες δόσεις εμβολίων που θα προκύμψουν το επόμενο διάστημα, περιμένοντας από αύριο να ενημερωθούν για τον προγραμματισμό που θα υπάρξει.

Όπως είπε στο Ράδιο "Αλήθεια" ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Αιμιλιανός Ευαγγελινός, στη λίστα που δημιουργήθηκε καταγράφηκαν 268 εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και 258 της Δευτεροβάθμιας καθώς και 10 από το Ιδιωτικό Λύκειο TEENS .

Αν προχωρήσουν κι αυτοί οι εμβολιασμοί πλέον του 50% των εκπαιδευτικών θα έχουν καλυφθεί εκτίμησε ο κος Ευαγγελινός, λέγοντας ότι αρκετοί συνάδελφοί τους ήδη έχουν εμβολιαστεί ή έχουν προγραμματίσει τον εμβολιασμό τους μέσω των ηλικιακών ομάδων που υπάγονται (π.χ. οι 60-64 ετών), όπως και οι πλειοψηφία όσων υπηρετούν σε Οινούσσες και Ψαρά αλλά και στα ειδικά σχολεία.

Το ζητούμενο, κατέληξε, είναι να προχωρήσει άμεσα και η διαδικασία μέσω της λίστας, ώστε να μπορούν όσοι μπαίνουν στις τάξεις να είναι ασφαλείς.

Σημειώνεται ότι στη λίστα περιλαμβάνονται μόνο οι εκπαιδευτικοί που προσφέρουν υπηρεσία στα σχολεία και όχι στις διευθύνσεις ή το δημόσιο ΙΕΚ.

Σχετικά Άρθρα