71 τάμπλετ και 5 λάπτοπ σε δημοτικά & νηπιαγωγεία από το Δήμο Χίου

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 08/03/2021 - 14:53

Διανεμήθηκε το πρωί στα σχολεία ο ψηφιακός εξοπλισμός (71 τάμπλετ και 5 λάπτοπ), που προμηθεύτηκε η Ενιαία Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χίου, κατόπιν επιχορήγησης του τελευταίου, για την κάλυψη αναγκών, που έχουν προκύψει σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου (Δημοτικά-Νηπιαγωγεία) λόγω της εφαρμογής της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος Επιτροπής , Κωνσταντίνος Γεωργ. Καρατζάς προμηθεύτηκαν τον εξοπλισμόαπό χιώτικη εταιρεία,  με χρήματα (25.000 ευρώ), που επιχορήγησε ο Δήμος της Χίου την Επιτροπή, κατόπιν σχετικού αιτήματός της.

Ιδιαίτερα ευχαρίστησε  το Δήμαρχο Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη για την όλη στήριξή του, το Τμήμα Παιδείας του Δήμου της Χίου, στο οποίο προΐσταται ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Γεώργιος Πατεριμός για την συνεργασία, που είχαν για την ευόδωση του όλου εγχειρήματος, τους υπαλλήλους της Σχολικής Επιτροπής, καθώς και τα μέλη εκείνα της Σχολικής επιτροπής, που στήριξαν την νόμιμη διαδικασία, που επέλεξε να ακολουθηθεί και " να φτάσει σήμερα στο πέρας της επιτυχώς με την προμήθεια ποιοτικού ψηφιακού εξοπλισμού για τα σχολεία μας", όπως είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι δεν στηρίχθηκε από όλα τα μέλη της Επιτροπής και συνέχισε:

"Σημαντική ήταν, επίσης, η συμβολή των μελών της επιτροπής αξιολόγησης των προσφορών, που κατατέθηκαν από τους υποψήφιους προμηθευτές, αποτελούμενης από τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής κ. Στρατή Φεργαδιώτη και τα μέλη της Επιτροπής κ. Δέσποινα Κυριακώδη και κ. Χρήστο Μακροκάνη.

Ακόμη, ευχαριστώ όλους - όλες τους Διευθυντές - ντριες και τους Προϊσταμένους - νες των Δημοτικών σχολείων και των Νηπιαγωγείων αντίστοιχα για την συνεργασία, που είχαμε κατά την διάρκεια του όλου εγχειρήματος.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι ο ψηφιακός εξοπλισμός θα κατανεμηθεί-δανειστεί στους μαθητές-τριες βάσει της εγκυκλίου με αρ. πρωτ. 155692/ΓΔ4  της 14-11-2020 της Γενικής Γραμματέως Πρωτοβάθμιας, Δευτερόθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής κ. Αναστασίας Γκίκα με θέμα: «Οδηγίες και πληροφορίες για την Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση» και θα επιστραφεί μετά το πέρας της τηλεκπαίδευσης στα σχολεία, μιας και θα είναι περιουσία τους».

Με τις δηλώσεις του ο κος Καρατζάς άφησε -τέλος- αιχμές κατά της Περιφερειακής Ενότητας Χιου, λέγοντας ότι παρόλο που η σχολική επτροπή έχει αιτηθεί την επιχορήγησή της με τον ποσό των 15.000 ευρώ για να γίνει νέα προμήθεια ψηφιακού εξοπλισμού, μιας και ανέμεναν ότι, αργά ή γρήγορα, τα σχολεία θα έκλειναν ξανά μέχρι τώρα δεν έχουν λάβει το σχετικό ποσό, ελπίζοντας ότι θα το λάβουν σύντομα.

 

 

71_tamplet_kai_5_laptop_se_dimotika_nipiagogeia_apo_to_dimo_hioy

Σχετικά Άρθρα