«Αιέν αριστεύειν» το μήνυμα του Στ. Κριμιζή προς τους Χιώτες μαθητές

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 13/09/2019 - 21:44

Τι μπορεί να πάθει ένας Αστροφυσικός του επιπέδου του Σταμάτη Κριμιζή όταν καλείται να μιλήσει στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης και στην κεντρική είσοδο βλέπει αναρτημένη τη φράση «Αιέν αριστεύειν»;

 Να το μεταφέρει στην ομιλία του στους Χιώτες μαθητές ως την πιο κλασική παραίνεση μαθητείας.

«Αιέν αριστεύειν και υπείροχον έμμεναι άλλων, μηδέ γένος πατέρων αισχυνέμεν» (Ιλιάδα,Ζ,208).

 «Πάντα να αριστεύεις, να ξεπερνάς τους άλλους, να τιμάς το πατρικό γένος που ανήκεις».

Αυτό έγινε το απόγευμα της Παρασκευής στον αύλειο χώρο του ΤΕΕΝS, παρουσία του καπ. Παναγιώτη Τσάκου, του Νίκου Τσάκου, της Προξένου της Κίνας, του Προξένου της Ουρουγουάης, του Αντιπεριφερειάρχη Παντ. Μπουγδάνου, του Στρατιωτικού Διοικητή, του Διοικητή του Ναυτικού κλιμακίου, του Προέδρου του Δημ. Συμβουλίου Π. Καλογεράκη, της Δήμητρας Μουτζούρη, εκλεκτών καλεσμένων και δεκάδων μαθητών.

Ο Σταμάτης Κριμιζής στην ομιλία του που επικεντρώθηκε στη μόρφωση των νέων στις διάφορες επιστήμες, τόνισε ότι η Ελλάδα πάντα πραγματοποίησε θαύματα στον τομέα της Ναυτιλίας που πάντα προϋπέθετε καλή γνώση του ουρανού και των άστρων.

Υπογράμμισε ότι είναι προϋπόθεση για την επιτυχία σε κάθε τομέα, η επιθυμία των νέων για αριστεία και πρόσθεσε ότι η Ελληνική Πολιτεία και οι Κρατικοί Φορείς πρέπει να την επικουρούν.

Όσον αφορά το TEENS έσωσε βάση στο επίπεδο της γενικής παιδείας που παρέχει, πέραν της ναυτικής τέχνης, που με τη χρήση της η Χίος μεγαλούργησε, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι το πνεύμα αυτό πρέπει να περάσει σε γενικότερο επίπεδο.

Δεν μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι κατέληξε, όταν τα ελληνικά Πανεπιστήμια βρίσκονται στην 500η θέση παγκοσμίως και εμείς… επιχαίρομε γι’ αυτό!

Της εκδήλωσης προηγήθηκε ξενάγηση στους χώρους του ΤΕΕΝS από τους ίδιους τους μαθητές, ενώ για πρώτη φορά το κοινό είδε το Εργαστήριο Μηχανολογίας, με υπερσύγχρονα μηχανήματα και δύο τόρνους το οποίο υπ’ όψιν διέθεσε το TEENS για την εκπαίδευση και των παιδιών της Δημόσιας εκπαίδευσης για να πάρει μετά… από 4 μήνες, την απάντηση ότι το Δημόσιο δεν ενδιαφέρεται!

ekdilosi_me_omilia_toy_stam_krimizi_sto_teens

Σχετικά Άρθρα