"Ανησυχία γονέων για το διαθέσιμο πετρέλαιο στα σχολεία"

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΧΙΟΥ
Δείτε τις ΦωτογραφίεςΑκούστε το ηχιτικό
Τετ, 09/03/2022 - 12:21
Ηχητικό απόσπασμα: 

Την ανησυχία των γονέων για το εάν υπάρχουν ικανά αποθέματα πετρελαίου θέρμανσης στα σχολεία της Χίου, δεδομένων και των δυσμενών καιρικών συνθηκών, μετέφερε μέσω της «Αλήθειας» ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Χίου, Μιχάλης Πουλάδας.

«Γινόμαστε αποδέκτες μηνυμάτων από σχολεία ότι το πετρέλαιο τελειώνει και προτρέπουν τους μαθητές να ντυθούν καλά τις επόμενες ημέρες, ή να δουν αν ο σύλλογος μπορεί να συνδράμει», ανέφερε ο κύριος Πουλάδας λέγοντας ότι μια τέτοια περίπτωση είναι το δημοτικό στα Καμπόχωρα αλλά και το Γυμνάσιο Κάμπου. Επίσης αναφέρθηκε σε «προφορικές οδηγίες» που λαμβάνουν διευθύνσεις σχολείων -μίλησε για το Καράδειο- να βάλουν πετρέλαιο από τα διαθέσιμα στο ταμείο τους, πλην όμως υπάρχουν ερωτηματικά για το κατά πόσον μια τέτοια ενέργεια είναι σύννομη.

Κρατώντας ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων αποστάσεις από τα τεκταινόμενα στο πολιτικό πεδίο και την αντιπαράθεση που υπάρχει μεταξύ δημοτικής αρχής και αντιπολιτεύσεων για το θέμα, ανέφερε ότι  παρακολουθούν το… σίριαλ, δεν θέλουν να εμπλακούν σ'αυτό και το ενδιαφέρον τους -ως γονείς- επικεντρώνεται στην πλήρη κάλυψη των αναγκών των σχολείων με πετρέλαιο θέρμανσης.

Γι’αυτό το λόγο, σημείωσε, θα έπρεπε έγκαιρα να προϋπολογίζονται και να γεμίζονται οι δεξαμενές στα σχολεία και όχι κατά διαστήματα να μπαίνουν μικρές ποσότητες - τακτική που, όπως είπε, ακολουθείται τα τελευταία χρόνια.

Δεδομένης της κατάστασης σήμερα, κατέληξε ο κος Πουλάδας, η Ένωση Γονέων προτείνει όλα τα διαθέσιμα των σχολείων αν διατεθούν από κοινού για προμήθεια πετρελαίου και εν συνεχεία ο δήμος να επιστρέψει αυτά τα ποσά στα ταμεία του κάθε σχολείου.

Το παραπάνω θα αναφέρουν και εγγράφως στο δήμο, ενώ θα επιδιώξουν να έρθουν σε επαφή με κάθε αρμόδιο, επισημαίνοντας ότι στην παρούσα φάση η Ένωσή τους βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο, λόγω των επικείμενων εκλογών.

Σχετικά Άρθρα