Ανοίγει αύριο το 7ο δημοτικό μετά από κρούσμα covid σε εκπαιδευτικό

34 αρνητικά Rapid τεστ στους εκπαιδευτικούς του σχολείου
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 18/02/2021 - 12:04

Μόνο οι μαθητές δύο τμημάτων στο 7ο δημοτικό σχολείο Χίου, τους οποίους διδάσκει ο εκπαιδευτικός ο οποίος χθες βρέθηκε θετικός στην covid 19, θα συνεχίσουν να κάνουν με τηλεκπαίδευση τα μαθήματά τους, μέχρι και τις 26 Φεβρουαρίου. Αντίθετα, οι υπόλοιποι μαθητές του σχολείου θα επιστρέψουν αύριο κανονικά στις τάξεις τους μιας και οι 34 εκπαιδευτικοί του σχολείου σε rapid test που έκαναν σήμερα, στα πλαίσια της συνεργασίας της Περιφέρειας με τον ΕΟΔΥ, βρέθηκαν αρνητικοί.

Το παραπάνω βεβαίωσε πριν λίγο από το Ράδιο "Αλήθεια" ο Διευθυντής του 7ου Δημοτικού, Γιάννης Τσιροπινάς, ευχαριστώντας την Περιφέρεια και τον ΕΟΔΥ που συνέδραμαν στον οργανωμένο έλεγχο των εκπαιδευτικών, καθώς και το δήμο Χίου που προχώρησε στην απολύμανση του σχολείου, παρόλο που δεν προβλέπεται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα. 

Όπως είπε, με δεδομένο ότι η τελευταία δια ζώσης επαφή των μαθητών με τον εκπαιδευτικό ήταν την περασμένη Παρασκευή (από Δευτέρα έως Τετάρτη τα σχολεία ήταν κλειστά, λόγω καιρού) η αναστολή των δύο εβδομάδων ολοκληρώνεται, όπως προαναφερθηκε, στις 26 Φεβρουαρίου.

Σημειώνεται ότι στο 7ο Δημοτικό Σχολείο φοιτούν σε 13 τμήματα 250 μαθητές.

Οι εκπαιδευτικοί που σήμερα υποβλήθηκαν ομαδικά σε τεστ για covid 19 έχουν δηλωθεί και στην ειδική πλατφόρμα, απ' όπου στη συνέχεια θα ενημερωθούν ατομικά για το πότε θα οριστεί επανεξέτασή τους.

«Ακολουθήθηκε ότι προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο, στην περίπτωση κρούσματος σε εκπαιδευτικό», ανέφερε ο προϊστάμενος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αριστείδης Κελεπερτζής, τονίζοντας ότι έγιναν άμεσα όλα τα τεστ στους εκπαιδευτικούς και απολύμανση στο σχολείο.

anoigei_ayrio_to_7o_dimotiko_meta_apo_diagnosi_covid_se_ekpaideytiko

Σχετικά Άρθρα