Ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας με τους μαθητές για τη λήξη των καταλήψεων

Δευ, 17/01/2022 - 14:38

Σε διάλογο με τους μαθητές, τα σχολεία των οποίων τελούν υπό κατάληψη από το πρωί, βρίσκεται ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Αιμιλιανός Ευαγγελινός.

Το πρωί είχε συνάντηση με εκπροσώπους του 1ου και 3ου ΓΕΛ Χίου, ενώ στη 1.30 το μεσημέρι είχε προγραμματιστεί συνάντηση αντιπροσωπείας μαθητών από όλα τα υπό κατάληψη σχολεία με τον αντιδήμαρχο Παιδείας Νίκο Ξυλά και τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Κωνσταντίνο Χατζησταμάτη.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να αναζητηθούν λύσεις σε ζητήματα -όπως η προμήθεια των μαθητών με μάσκες, επάρκεια αντισηπτικών στα σχολεία- με τη συνδρομή και του Δήμου.

Όπως δήλωσε ο κύριος Ευαγγελινός από την πλευρά του θα προωθήσει τα αιτήματα των μαθητών, τα οποία όμως άπτονται της κεντρικής πολιτικής σκηνής.

Τα περισσότερα αιτήματά τους αφορούν τα της διαχείρισης της πανδημίας εντός των σχολικών μονάδων, θεωρώντας ότι τα μέτρα της πολιτείας είναι ανεπαρκή, όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι για να κλείσει ένα τμήμα χρειάζεται να έχει επιβεβαιωμένα κρούσματα covid στο 50% των μαθητών.

Από την περασμένη Δευτέρα που άνοιξαν τα σχολεία, εκτός των μαθητών που δεν πηγαίνουν στις τάξεις γιατί βρέθηκαν θετικοί αρκετοί ακόμη δε δίνουν το παρών, είτε γιατί ήταν στενή επαφή με άλλο κρούσμα, είτε γιατί οι γονείς φοβούνται, ενδεχομένως και για άλλους λόγους

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι σήμερα, σε ένα σύνολο μαθητών γυμνασίων και λυκείων που προσεγγίζει του τους 3.500, με τα 1ο και 3ο ΓΕΛ Χίου, το ΕΠΑΛ Βροντάδου και το Γυμνάσιο Βροντάδου να τελούν υπό κατάληψη, που σημαίνει ότι από αυτά τα τέσσερα σχολεία δεν υπάρχουν δεδομένα, 209 μαθητές είναι απόντες, όταν τα θετικά κρούσματα που δηλώθηκαν ήταν 6.

«Συμφωνώ ή διαφωνώ με τα αιτήματα των μαθητών δεν είμαι γιατρός για να προτείνω τα υγειονομικά πρωτόκολλα», ανέφερε ο κύριος Ευαγγελινός λέγοντας ότι η Διεύθυνση με κάθε τρόπο προσπαθεί να τους στηρίξει για να γίνεται η εκπαίδευση διά ζώσης.

Σημειώνεται ότι υποχρέωση των Διευθύνσεων των σχολείων είναι αν τελούν υπό κατάληψη τα μαθήματα να γίνονται με τηλεκπαίδευση και να παίρνονται απουσίες.

 

Σχετικά Άρθρα