Αντιπροσωπείες νηπιαγωγείων από την Γερμανία, Γαλλία, Κύπρο και Ουγγαρία

Παρ, 22/10/2021 - 09:38

Την Περιφερειακή Ενότητα Χίου επισκέφθηκαν την 21/10/2021 αντιπροσωπείες νηπιαγωγείων από την Γερμανία, Γαλλία, Κύπρο και Ουγγαρία του προγράμματος Erasmus+, Change Your Mind 4.0 που υλοποιεί το 2ο Νηπιαγωγείο Αγ. Μηνά και είχαν συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου Παντελή Μπουγδάνο και τον Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας Στέλιο Καμπούρη.

Πρόκειται για τη φιλοξενία νηπιαγωγών από συνεργαζόμενα νηπιαγωγεία με στόχο την επιμόρφωση και την ανταλλαγή καλών πρακτικών.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε 4ήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο και επισκέψεις σε σχολεία, ενώ οι εκπαιδευτικοί επισκέφτηκαν το 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Αγίου Μηνά και γνώρισαν σε παράπλευρες δράσεις την ιστορία, τον πολιτισμό και τη γαστρονομία του νησιού μας στους χώρους των νηπιαγωγείων καθώς και στο Μουσείο Μαστίχας.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου τόνισε τον εποικοδομητικό χαρακτήρα ανάλογων δράσεων και τα οφέλη που αποκομίζουν παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί του σχολείου, καθώς και συνάδελφοί τους στους οποίους θα κοινοποιηθούν οι καλές πρακτικές.

 

             

 

 

Σχετικά Άρθρα