Από το απόγευμα διαδικτυακά μαθήματα και στη Χίο

Δείτε το ΒίντεοΑκούστε το ηχιτικό
Τετ, 18/03/2020 - 14:21
Ηχητικό απόσπασμα: 

Και ο Νομός Χίου  έχει μπει στην πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας και σταδιακά προετοιμάζονται εκπαιδευτικοί και μαθητές για να ξεκινήσουν τα διαδικτυακά μαθήματα, αφού λόγω κορωνοϊού και εκείνοι ΜΕΝΟΥΝ ΣΠΙΤΙ.

Όπως είπε το μεσημέρι στο Ράδιο "Αλήθεια" η Δ/ντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ευτυχία Βλυσίδου, σήμερα οι διευθυντές των σχολείων ολοκλήρωσαν την καταχώρηση των ηλεκτρονικών διευθύνσεων των εκπαιδευτικών για να μπορούν να έχουν πρόσβαση στο link  του υπουργείου Παιδείας, τα σχολεία ενημερώνουν για τις λεπτομέρειες του εγχειρήματος τους εκπαιδευτικούς και εκείνοι με τη σειρά τους μπαίνουν στο σύστημα και οργανώνουν την τάξη τους.

Σε συνεργασία με τους μαθητές τους θα καθορίσουν και το ωρολόγιο πρόγραμμα διδασκαλίας εξ'αποστάσεως, το οποίο μπορεί να γίνεται σε ώρες και μέρες που θα διαφέρουν από τα όσα ακολουθούσαν το προηγούμενο διάστημα. Για παράδειγμα, όπως είπε, σήμερα το απόγευμα θα γίνει και το πρώτο διαδικτυακό μάθημα σε τάξη σχολείου της Χίου.

Οι μαθητές συντονισμένοι από τα σπίτια τους θα παρακολουθούν τη διδασκαλία από τον εκπαιδευτικό, θα κρατούν τις σημειώσεις τους και θα καταθέτουν τις απορίες τους, μπαίνοντας έτσι εξ'ανάγκης στο σύγχρονο τρόπο διδασκαλίας, που όσα θετικά κι αν έχει κατά την κα Βλυσίδου δεν μπορεί να καλύψει την δια ζώσης διδασκαλία, με φυσική παρουσία στην τάξη, του εκπαιδευτικού.

xekina_i_ex_apostaseos_ekpaideysi_sta_sholeia_tis_hioy

Σχετικά Άρθρα